Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Licitatii de firmă

Volvo România a deschis sezonul de vânzări

16.03.2010
Dan Pavel
 Volvo România a deschis sezonul de vânzări
Ce se doreste la cumpărarea unui utilaj? Un pret cât mai mic, o calitate cât mai înaltă si bineînteles, ulterior un service prompt si eficient. Marii producători de utilaje tin cont de dorintele clientilor lor încă din momentul proiectării unei noi masini, aceasta purtând în momentul plecării din fabrică spre utilizatorul final nu numai valoarea de productie, dar si garantia de calitate a pieselor, de bună functionare pe o perioadă îndelungată în conditiile unei utilizări corecte, calităti esentiale pe baza cărora utilizatorul final poate să-si construiască la rândul său afacerea si planurile de viitor.

Ce se întâmplă cu acele utilaje care dintr-un motiv sau altul (si în conditiile economice actuale sunt destule motive) se întorc în curtea distribuitorului, si care au grade de uzură diferite? Volvo România oferă probabil una dintre cele mai fiabile solutii în acest caz: licitarea utilajelor provenite din parcul propriu de masini uzate sau din reposesii.
Astfel, viitorul cumpărător poate beneficia de garantia unui utilaj certificat de Volvo ca functionând corect din punct de vedere tehnic si al performantelor, chiar dacă nu este nou. Mai mult, pretul este totdeauna cel corect, fiind dictat de piată si nu impus de una dintre părti.

Volvo Approved  Used

Domnul Alexandru Badea, presedintele diviziei de utilaje Volvo România ne-a declarat că eveimentul Open Day, care a avut loc la sediu firmei din soseaua Odăi la sfârsitul lunii februarie a avut si o altă utilitate: aceea de a arăta direct clientilor ce înseamnă conceptul Volvo Approved Used.
Cumpărătorii au putut vedea la lucru acest concept, care oferă garantia calitătii chiar si în cazul unor utilaje uzate. Astfel, din punct de vedere tehnic, dar si al performantelor de lucru, cumpărătorul este asigurat de buna lor functionare direct de către producător.
Dar cum functionează Volvo Approved Used? Domnul Badea ne-a explicat că este vorba de o procedură extrem de clară si precisă, care asigură verificarea integrală a unei masini folosite. Acolo unde este cazul se efectuează lucrări tehnice, numai de personalul autorizat Volvo, care intervine cu SDV-uri originale si montează numai piese originale, astfel încât la final utilajul respectiv să fie perfect din punct de vedere tehnic, să functioneze în parametrii normali si chiar să fie bine pus la punct de vedere estetic.
Aceste masini se numesc utilaje uzate certificate, deoarece sunt vândute împreună cu un certificat.

Alexandru Badea, presedintele diviziei de utilaje
Volvo România:  "Evenimentul organizat în premieră în România a fost un succes, si cred că trebuie să mai facem cel putin încă o dată anul acesta acelasi lucru, într-o perioadă în care toate santierele  sunt deschise."
Masini si Utilaje: O premieră pe piata din România, un Open Day de o factură nouă si pentru Volvo România. Care au fost rezultatele?
Alexandru Badea: Am urmărit să avem si rezultate pe termen scurt, si anume vânzarea utilajelor de pe terenul de demonstratii, dar si unul mai important, credem noi, care are ca scop apropierea si păstrarea legăturii cu clientii nostri. Scopul imediat l-am atins, deoarece am făcut suficiente vânzări încât să merite cu prisosintă toată organizarea. Clientii invitati au venit, chiar dacă vremea nu a tinut cu noi si a fost un element care a împiedicat câtiva invitati să ajungă până la sediul nostru, dar si în acest caz mă declar multumit.

Trebuie spus că tinta noastră, pentru acest prim eveniment al anului în primul rând au fost clientii nostri, firmele care au cumpărat cel putin un utilaj de la noi. Clientii stiu deja ce înseamnă Volvo, au putut constata singuri calitatea utilajelor si seriozitatea noastră, deci au venit cu încredere să vadă si eventual să cumpere masini care nu sunt noi. Pe lângă acesti clienti, am mai făcut câteva invitatii pentru firme care si-au arătat interesul pentru marca Volvo de-a lungul timpului.
Asadar nu am gândit evenimentul ca un târg. I-am invitat pe cei care sunt colaboratori ai nostri într-un fel sau altul.

M&U: Cred că a fost interesant si modul în care s-a desfăsurat licitatia, dar si rezultatele finale. Care este experienta căpătată după cele două zile de porti deschise?
A.B.: Chiar dacă nu au venit toti cei invitati, vânzările sunt usor peste asteptări.
Practic, toti participantii au venit animati de ideea de a obtine acele preturi pe care le licitează si nu cele de listă. Nimeni nu a fost atât de entuziasmat, lucru specific pietei românesti în momentul de fată, încât să plătească pretul de pornire fără nici un fel de alte comentarii sau negocieri ulterioare. Dar în final am făcut o afacere bună, si noi ca distribuitori, si ei în calitate de cumpărători, iar preturile de tranzactionare au fost în limitele asteptate.
Doresc să subliniez că accesul a fost deschis, putând participa orice firmă, nu numai cele invitate special. Chiar dacă au venit si amatori de chilipiruri, în cele din urmă preturile au fost cele care se obtineau chiar si în urma unei negocieri directe, adică satisfăcătoare pentru ambele părti. Media a fost de 10% sub pretul de începere.

M&U: Există un profil al cumpărătorului la licitatii?
A.B.: Pot spune că nu au venit oameni din afara pietei constructiilor, ci numai profesionisti care stiau exact ce caută si cu niste cunostinte foarte bune despre piată si implicit despre preturi.

M&U: Putem vorbi si despre utilajele ofertate? Ce grad de uzură aveau? Sunt din parcul propriu sau si din import?
A.B.: Vreau să spun de la început că nu vorbim de un număr mare de utilaje vândute, deoarece nu avem stocuri importante de masini uzate în România. Pentru licitatie au fost aduse numai utilaje din tară, din flota noastră de închirieri sau utilaje uzate, de la clienti. Cel mai vechi utilaj avea ca an de fabricatie 2005 si cel mai nou anul 2009.
O parte din utilaje au fost certificate conform procedurii Volvo Approved Used, acum clientii nostri putând să beneficieze de avantajele practice aduse de acest sistem ce garantează buna functionare a unor masini care nu mai sunt noi.
Am avut si utilaje care au fost vândute asa cum au venit de la primul proprietar, fără certificare, dar pe care, la cerere, le putem certifica conform procedurii Volvo Approved Used. Dar si în cazul acestor utilaje s-a făcut o inspectie autorizată, întrucât noi avem o obligatie fată de clienti, deoarece, în momentul în care acestia aleg să cumpere un utilaj de la un dealer autorizat sau de la un reprezentant oficial, cazul nostru, acestia se asteaptă să primească informatii corecte si cât mai complete despre utilajele oferite.

M&U: Deci nu a fost numai o licitatie si nu numai un eveniment de tip Open House, ci mult mai mult. Să înteleg că ati avut multe oferte pentru acest început de an.
A.B.: Si încă nu v-am spus tot: i-am "premiat" în felul nostru pe cei care ne sunt deja colaboratori si clienti, în sensul că am făcut  niste preturi cu adevărat speciale pentru accesoriile destinate utilajelor Volvo. Am făcut un pret special pentru ciocane hidraulice, pentru capetele de demolare, practic am oferit un pachet special pentru cei care sunt deja în familia Volvo.
Încercăm să creem cât mai multe avantaje pentru clientii nostri. Pe lângă faptul că beneficiază de produse cu adevărat exceptionale pe care le construieste Volvo în sine ca uzină, dorim să venim si noi în ajutorul firmelor în functie de necesitătile lor.
Ca să vă dati seama de succesul licitatiei noastre, am vândut până si unicul dumper articulat existent în parcul de prezentări.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI