Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Solutii tehnologice Ruukki

Containere mai bune, eficientă mai mare

16.03.2010
Ema Stancu; Gheorghe Apostol
Containere mai bune,  eficientă mai mare
Înfiintată în 1960 cu numele de marketing Ruukki, compania si-a format în timp un renume de succes pe piata din Europa si în special în tările nordice prin productia de componente pe bază de metal, sisteme simple si integrate pentru industria constructiilor si cea de inginerie mecanică. Ruukki activează în prezent pe pietele a 27 de tări, zonele cele mai importante de crestere incluzând Europa Centrală si de Est, Rusia si Ucraina. Personalul de aproximativ 12.200 angajati asigură functionarea în conditii de eficientă a tuturor proceselor de muncă ce presupun punerea la dispozitia clientilor a unei game vaste de produse metalice si întreg ansamblul de servicii conexe.
Cunoscut în special pentru aliajele de otel pe care le produce, Ruukki se mândreste cu politica orientată către client si dorintele acestuia, oferind game complete de produse finite, precum panouri termoizolante, structuri metalice sau tablă tip tiglă. Caracterul inovator specific Ruukki nu dezamăgeste niciodată si vine în permanentă cu răspunsuri adaptate perfect tuturor necesitătilor clientilor săi, astfel că acum face cunoscută o solutie ingenioasă pentru producătorii de containere.
Conceptul de container Ruukki presupune o structură usoară, dar durabilă folosind componente gata pregătite pentru a fi sudate: table de otel sudate cu laserul si îndoite la puteri foarte mari, sectiuni tubulare foarte puternice si profile deschise, componente de otel rezistente la uzură.

Un container în conceptul Ruukki prezintă următoarele componente:
  • sectiune tubulară tip Optim ca profil superior
  • pereti laterali tip Optim sau Raex îndoite si sudate cu laserul 
  • sectiuni de deschidere tip Optim
  • sectiuni structurale tubulare
  • sectiunea de la baza containerului din otel Raex 400 îndoit si sudat cu laserul.
Calitatea unică a materialului brut, procesele de productie si componentele pentru sudare sunt atuurile Ruukki în încercarea de a-i ajuta pe producătorii de containere să realizeze produse cât mai bune în conditii de eficientă. Utilizatorii finali beneficiază de containere mai usoare si mai durabile fapt care se reflectă în sarcinile utile care sunt acum mai mari, consumul redus de combustibil si aspectul îmbunătătit.

Otel extrem de dur si rezistent la uzură - cel mai vast portofoliu de pe piată
Structura mai usoară reprezintă principalul element care este urmărit în momentul proiectării unui container pentru a reduce consumul de combustibil în timpul transportului si implicit pentru a reduce si din impactul negativ asupra mediului înconjurător. Ruukki are o gamă excelentă de produse care ajută la îndeplinirea tuturor cerintelor producătorilor de containere cu structuri usoare.
Ruukki este singurul furnizor de oteluri structurale foarte subtiri Optim, dar extrem de dure cu o grosime de 2,5 mm. Otelurile rezistente la uzură Raex au o grosime de 2 mm. Sectiunile tubulare foarte dure Optim si sectiunile deschise completează gama de produse plate până la o rezistentă de 900 N/mmp.

Containele mai usoare din tablă foarte subtire sudată cu laserul generează economii importante pentru utilizatorul final. În conceptul de container Ruukki, peretii laterali sunt produsi prin sudare cu laserul si tăiati pe lungime. Otelul tip Optim, subtire si foarte dur, este sudat cu table subtiri si foarte late care pot fi adaptate conform  necesitătilor clientului. Sudarea cu laser Ruukki permite de asemenea combinarea mai multor tipuri de otel si grosimi de material. Înlocuirea tablelor groase cu materiale mai subtiri  creează un produs finit mai usor. Beneficiile pentru utilizatorii finali sunt sarcinile utile mai mari si reduceri ale consumului de combustibil.De exemplu, unul dintre clientii de containere Ruukki  a fost capabil să reducă  greutatea cu 800 kg (26%) cu ajutorul noului design folosind tabla Raex si sectiuni tubulare foarte dure.

Economiile în procesul de fabricatie contribuie de asemenea la reducerea costurilor de productie. Folosind materiale subtiri dar foarte dure, clientii Ruukki economisesc din costurile de productie datorită capacitătii acestora de a fi  îndoite foarte usor si datorită tratamentului aplicat suprafetelor. Sunt de asemenea realizate economii suplimentare din activitătile de sudare si volumul materialelor de umplere  atunci când este minimizată grosimea materialului.

Kit-urile Ruukki gata-pregătite pentru sudare au atât implicatii asupra reducerii costurilor dar si asupra eficientei în procesul de productie. Clientii se pot concentra exclusiv asupra afacerilor lor si asupra asamblării containerelor datorită retelei exinse de centre de service Ruukki pentru otel si procesarea acestuia. Tevi, tuburi, table sau colaci pot fi tăiate cu o foarte mare precizie în orice formă sau dimensiune solicitată de client. Nu mai este necesară sudarea de către client deoarece Ruukki livrează plăcile laterale deja sudate cu laserul.

O companie parteneră din Danemarca a raportat o crestere a productivitătii cu aproape 20% cu ajutorul kit-urilor Ruukki. S-a reusit economisirea cu până la 16 ore de lucru pe compactor din moment ce nu mai sunt nevoiti să realizeze operatiunile de sudare a peretilor laterali. Devin astfel inutile si operatiunile de trimitere a plăcilor laterale pentru îndoire ceea ce determină o economie de timp semnificativă.
Anul XIII, nr. 144, feb 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI