Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Calitate elvetiană

Grupul Ammann, 141 de ani de fiabilitate si sigurantă

14.04.2010
Ema Stancu
 Grupul Ammann, 141 de ani de fiabilitate si sigurantă

Parteneriat pentru productivitate este principiul care a ghidat activitatea companiei elvetiene Ammann în cei 141 de ani de existentă. Jakob Ammann a pus bazele atelierului său în Elvetia în anul 1869, iar forta inovativă este la fel de puternică acum ca si atunci, dovadă fiind reorientarea pozitiei grupului si prezentarea pe pietele din întreaga lume.
Prin intermediul serviciilor sale, grupul Ammann a contribuit în cei 141 de ani de existentă la dezvoltarea globală a infrastructurii rutiere. Compania acordă o atentie deosebită producerii de utilaje sigure, ecologice si cu un nivel coborât al noxelor.
Ammann si-a concentrat atentia asupra dezvoltării unor utilaje eficiente din punct de vedere energetic si continuă cu determinare procesele de  reducere a temperaturii de asternere a asfaltului. Cu un consum redus de combustibil, solutii noi pentru utilizarea asfaltului reciclat, utilaje mai compacte si mai puternice, Ammann aduce o contributie considerabilă la reducerea emisiilor de CO2. Noile compactoare, care întregesc deja complexa gamă Ammann vor avea lansarea oficială la Bauma 2010.
În standul Ammnann, 141 de ani de calitate si fiabilitate elvetiană, fortă inovativă incontestabilă si relatii cu clientii bazate pe parteneriate care durează de o viată îsi asteaptă vizitatorii într-un spatiu de 4.000 mp. Principiul Ammann bazat pe trei piloni, "Ecologie - Sigurantă - Economisire" este cel care ghidează fiecare produs din noile game.

Compactoare de asfalt

Cea mai importantă schimbare produsă în portofoliul de produse Amman este marcată de intrarea companiei si pe sectorul de finisare a asfaltului, care a intervenit în momentul achizitiei companiei italiene Antec/IRM. Achizitia a adăugat gamei de produse deja existente si compactoare de asfalt de dimensiuni mici si medii. Compactoarele pe senile sau pe pneuri cu o lătime de pavare de 3,5 m reprezintă  primele rezultate ale unor eforturi intensive si sustinute de dezvoltare tehnică. Acestea au un nou sistem de tractine cu un motor Tier III turbo de 52 kW. Fiecare model este caracterizat de timpi de încălzire semnificativ redusi. Noile modele de compactoare vor fi expuse la standul Ammann alături de restul gamei de echipamente pentru constructia de drumuri.
Asfaltul la temperatură joasă si tehnologia de amestecare continuă în atentia publicului

Declinul activitătii în domeniul constructiei de drumuri a fost resimtit de Ammann în special pe pietele din Europa de Est în tări precum România, Bulgaria si Rusia. Totusi, vânzările din multe alte tări s-au mentinut la un nivel de plutire cu precădere în Germania, Franta, Turcia, Grecia, Algeria, China si Australia. Produsele care au înregistrat un succes pe aceste piete sunt cele care folosesc asfaltul recuperat si noile statii cu tehnologie de amestecare continuă si mobilitate sporită. Asfaltul la temperaturi joase  reprezintă o alternativă economică si ecologică pentru productia traditională de asfalt.
Dezvoltarea din interior a permis companiei Ammann să rectioneze cu rapiditate la declinul pietei, să îsi mentină volumul de lucru si astfel să păstreze si preturile la un nivel atractiv. Ammann va continua să îsi cultive în mod activ pietele si să pună în aplicare strategia de extindere a acestora.
"Drumurile acestei lumi abia urmează să fie construite." Această declaratie nu a fost niciodată mai adevărată ca acum, când numeroase proiecte de constructii asteaptă să fie finantate.

Productia de utilaje concentrată acum în trei locatii

Ammann se confruntă cu noi conditii de piată în special pe segmentul productiei de echipamente datorită declinului masiv în economia globală. În consecintă, îmbunătătiri în structura costurilor si numeroase măsuri de reducere a costurilor au trebuit să fie introduse în toate zonele pentru a sustine veniturile grupului si capacitatea acestuia de finantare. Spatiul de productie pentru produsele Rammax din Metzingen (Germania) a trebuit să fie închis, iar productia si asamblarea masinilor de compactat a fost centralizată în trei locatii.
Totusi compania va continua să se consolideze si să extindă pozitia detinută de Rammax ca principală firmă în domeniul constructiei de santuri si canale. Acest fapt este demonstrat de noul Rammax 2500 I. Constructia compactorului pentru santuri este axată pe siguranta totală în timpul lucrului în timp ce echipamentul în sine are o greutate de 2.500 kg  si este astfel singurul de tipul său în lume, având o greutate operatională de mai mult de două tone.

Cererea de piată pentru echipamente s-a stabilizat semnificativ în ultimele luni si anumite piete chiar prezintă semnale de revenire demne de luat în considerare. Ammann a câstigat cote mari de piată în special pe pietele CEE si în Magreb. Vânzările pentru echipamentele Ammann beneficiază de asemenea de o retea vast ramificată si bine structurată de dealeri. Ammann va continua să îsi urgenteze cresterile pe termen lung si strategia de piată.
Pe lângă achizitia companiei Antec care a avut ca efect completarea gamei de produse pentru constructia de drumuri cu compactoare de asfalt, toate inovatiile în materie de produse Ammann vor fi dezvoltate sub aspectul sigurantei de lucru si ecologiei. În acest scop, mai multi specialisti cu un nivel înalt de pregătire vor fi angajati pentru extinderea departamentului de cercetare dezvotare al grupului CRD (Common Research and Development).

ContiMix

Modelul ContiMix era disponibil ca statie mobilă de asfalt cu amestecare continuă, iar acum există si în varianta stationară. Mixerul său cu palete duble si miscare continuă oferă o calitate înaltă si un amestec omogen.
Separarea foarte clară dintre încălzirea materialului si procesul de amestecare a condus la reducerea emisiilor si permite o alimentare simplă, precisă si directă către mixer. Sosirile si plecările se realizează fără nici o pierdere de material ceea ce ajută la reducerea costurilor de productie. În plus versiunea stationară nu are nevoie de o bandă transportatoare. Printre beneficiile acestei statii se numără emisiile cu valori de cel mai redus nivel precum si consumul redus de energie si costuri de productie reduse. Este un echipament simplu de utilizat, accesul si realizarea inspectiilor se fac cu foarte mare usurintă. Calibrarea bună a noilor materiale/ a gurilor de alimentare cu material reciclat si optiunea de depozitare reprezintă de asemenea avantaje ale statiei ContiMix.

Date tehnice:

Alimentarea cu aditivi    toate tipurile de aditivi precum fibre, pulberi si lichide
Asfalt cu temperaturi reduse    productie cu zgură de bitum
Utilizarea combustibilului    heavy fuel oil, fuel oil recilclat, praf de cărbuni, etc
Siloz de depozitare a materialului amestecat    2 sau 3 camere pentru materialul amestecat si depozitare optională de 72 ore
Productivitate mixer    productivitate continuă de la 100 t/h la 360 t/h
Înăltime statie    doar 20 m cu skip orizontal
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI