Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Producători mondiali

Hitachi - the talk of the industry

14.04.2010
 Hitachi - the talk of the industry
Hitachi Construction Machinery (Europa) NV (HCME) este o filială a companiei Hitachi Construction Machinery Co., Ltd. (HCM) si a fost înfiintată în anul 1972 în Oosterhout, Olanda. Hitachi Olanda este responsabilă cu producerea, vânzarea si marketingul pentru echipamentele de constructii Hitachi din Europa, Africa, CSI si Orientul Mijlociu. Mini excavatoarele Hitachi au fost fabricate în Olanda încă din anul 1988. Gama de mini-excavatoare Zaxis a fost lansată în anul 2002. În acelasi an, sediul central HCME, care include o fabrică pentru producerea excavatoarelor medii si un centru de Training si demonstratii, a fost deschis în Amsterdam.

Misiunea companiei "Think global, act local" reflectă orientarea către nevoile clientilor si valorile brandului Hitachi care sunt asociate cu inovatia si tehnologia.
Abilitatea de a satisface cerintele fiecărui client este unul dintre atuurile principale ale  Hitachi Construction Machinery. Toate utilajele produse de Hitachi asigură performantă, confort, reducerea costurilor, dar înainte de toate sigurantă.

Excavatoarele Hitachi

Excavatoarele ZX250LC-3, ZX350LC-3, ZX470LCH-3 si ZX870LCH-3 au fost proiectate de Hitachi exclusiv pentru aplicatii în demolare. Ele pot fi dotate cu brate monoblock cu 2 segmente sau articulate cu 3 segmente si pot ajunge la o înăltime de lucru de până la 40 m.
Un număr mare de optiuni sunt puse la dispozitia utilizatorilor pentru a spori puterea utilajului si siguranta pentru operator. Acestea includ: sticlă securizată; protectie senile si protectie FOPS (un sistem de protectie împotriva căderii unor obiecte dure pe cabină).
Modelele ZX225USRLC-3 si ZX350LC-3 din gama Zaxis-3 au fost dotate cu un brat telescopic si graifer. Cupa graifer cu capacitate de 1,3 mc pe modelul ZX350-3  (0,8 mc la modelul ZX225USRLC-3) are o adâncime de săpare de 25 m, respectiv 21,2 m.

Acestea sunt dotate cu segmente extensibile integrate în bratul exterior. Dispozitivul de extindere si retragere este actionat rapid pentru a declansa miscarea telescopică.
Datorită faptului că masina este compactă si are capacitatea de a opera la distante mari este ideală pentru lucrări de fundatii, renovări subterane si curătarea canalelor.
Structura cabinei este altă diferentă considerabilă fată de un Zaxis-3 conventional. În timpul lucrului, cabina ajustabilă poate fi deplasată în fată pentru a permite operatorului să aibă o vizibilitate crescută asupra zonei de lucru.

Gama de excavatoare long-reach  si super-long front de la Hitachi au fost proiectate pentru a asigura operatorilor o zonă de lucru extinsă.
Aceste modele asigură clientilor solutii pentru operatii de dragare, întretinerea si finisarea operatiilor de taluzare si diguire. Hitachi oferă un număr de optiuni la modelele de bază pentru a întruni cerintele industriei de sortare si manipulare a materialelor. Atât varianta pe senile, cât si cea pe roti sunt proiectate respectând toate standardele de calitate Hitachi.

Încărcătoarele Hitachi

Modelele mari de utilaje din clasa ZW oferă acum performante si eficientă sporite, precum si o productivitate crescută, alături de un confort îmbunătătit, sigurantă si costuri reduse de functionare. Motoarele puternice si economice prezintă două setări: putere maximă si economie de combustibil si au fost concepute să crească productivitatea si eficienta utilajelor în functie de aplicatiile pentru care au fost folosite. Încărcătoarele HITACHI au un control superior al tractiunii care ajustează automat viteza motorului pentru a se adapta conditiilor de lucru, si un control îmbunătătit al cuplului de torsiune pentru un randament mai bun.

Specialistii Hitachi au creat aceste utilaje având în centrul preocupărilor operatorul si nevoile sale. Astfel că noile încărcătoare sunt dotate cu oglinzi retrovizoare atât în exterior, cât si în interior, asigurând o mare vizibilitate, iar farurile cu halogen montate în fata si în spatele utilajului cresc gradul de sigurantă al lucrului pe timp de noapte.
Cabinele spatioase, conforme cu standardele de sigurantă ROPS/FOPS au capacitatea de a absorbi vibratiile în timpul operării, iar scaunul cu suspensie reglabilă, ajută la rândul său, la crearea unui mediu de lucru confortabil pentru operator.

Discurile de frână închise în mediu umed sigilat, montate în exterior oferă o putere de frânare exceptională. În plus sunt oferite sisteme de sigurantă si pentru axa fată si axa spate, pentru a creste securitatea în timpul operării. Mecanismul de oprire automată a ambreiajului poate fi ajustat în functie de cerintele aplicatiilor de efectuat, cum ar fi operarea eficientă pe teren drept si exceptională în pante. Alte dotări standard care cresc confortul operatorului sunt volanul reglabil, aerul conditionat si sistemul de încălzire sau reglajele joystick-urilor.
Instrumentul de diagnosticare Cummins oferă informatii specifice functionării motorului. Sistemul Idle Management System reduce turatia motorului în perioadele lungi în care utilajul este inactiv, pentru a scădea consumul de carburant. Sistemul ELS măreste tractiunea în timpul săpării, crescând productivitatea si reducând consumul.

Monitorizarea utilajelor prin satelit e-Service Owner’s Site
Reînnoirea permanentă si dezvoltarea de noi modele de echipamente este la fel de importantă pentru  Hitachi ca si suportul oferit retelei de dealeri si clienti. E-service Owner's site este unul dintre cele mai importante servicii de after-sales oferite de Hitachi. Acest serviciu a fost dezvoltat de Hitachi în anul 2006 ca fiind cel mai important instrument din lume pentru monitorizarea prin satelit a utilajelor de către client.

Fiecare excavator din gama Zaxis-3 si încărcător ZW trimite în mod permanent date cu privire la echipament către un satelit. În cazul în care apare o alarmă pe LCD-ul din cabina de lucru a utilajului, această informatie este preluată si trimisă către satelit în cel mai scurt timp posibil. Satelitul redirectionează această alarmă către un server din Japonia prin intermediul unei statii de la sol. Datele sunt colectate si trimise clientilor din întreaga lume. Aceste informatii pot fi accesate on line de către dealeri autorizati Hitachi si de către clienti, în cadrul unei sectiuni dedicate pe web-siteul Hitachi Global e-Service. În functie de informatii dealerii si clientii pot lua măsurile necesare. Acest lucru măreste productivitatea si reduce timpii morti de functionare, deoarece nu mai este nevoie de deplasarea unui technician pentru diagnosticare. Hitachi include acest serviciu în dotarea standard a tuturor excavatoarelor Zaxis-3 si încărcătoarelor ZW, ceea ce înseamnă că fiecare client se poate bucura de beneficiile oferite de acest serviciu.

Web-site-ul Hitachi Global e-Service oferă acces la toate informatiile relevante ale utilajului:
* Numărul orelor de functionare
* Informatii privind presiunea si temperatura
* Nivelul combustibilului
* Istoricul în ceea ce priveste mentenanta utilajului
* Intervalele recomandate pentru inspectie si service
* Codul modelului si o serie de identificare

Site-ul e-Service Owner's este disponibil în mai multe limbi: germană, olandeză, engleză, finlandeză, franceză, italiană, norvegiană, spaniolă si suedeză.
O altă functie a acestui serviciu este Sistemul de Localizare Geografică - Geographical Information System (GIS), care le permite clientilor să caute locatia exactă a unui singur echipament sau a mai multor echipamente simultan. Poate fi selectată si functia de citire a orelor de functionare a masinilor respective. Acest lucru înseamnă că echipamentele care se apropie de termenul limită pentru efectuarea mentenantei pot fi localizate cu usurintă astfel se poate foarte usor face o planificare pentru service. Echipamentele sunt semnalizate pe o hartă 3D si la cerere pot fi văzute si toate datele tehnice pentru echipamentele în cauză.

Specificatii tehnice
 Modele  ZX210LC-3  ZX250LC-3  ZX280LC-3  ZX350LC-3  ZX470LCH-3
 Puterea motorului (CP)  164  180  190  271  379
Greutatea operatională (Kg)  20.900 - 22.600   24.300 - 26.900  28.800 - 32.200  32.600 -36.200  48.100
 Capacitate cupă (mc)  0,45 - 1,25  0,70 - 1,65  0,83 - 1,80  0,93 - 2,00  1,7 - 2,5
 Adâncime de săpare (mm)  5.800 - 6.670  6.190 - 6.960  6.320 - 7.050  6.500 - 7.380  5.790 - 7.770


Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI