Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Merlo Group

Open Days made in Italy

14.04.2010
Dan Pavel
 Open Days made in Italy
Grupul italian Merlo, unul dintre liderii pietei de telehandlere si stivuitoare multifunctionale cu brat telescopic este un exemplu de afacere de succes cu rezultate remarcabile, idei strălucite si inovatie. Istoria firmei începe în 1911 într-un mic atelier de prelucrare a fierului din Cuneo, în nord-vestul Italiei, dar abia în anii '60 firma devine o fabrică în adevăratul sens al cuvântului. În prezent, peste 90% din produse, componente si accesorii sunt produse "in house", fiind rezultatul investitiilor masive în cercetare si dezvoltare, realizate de grupul italian de-a lungul anilor. De altfel Merlo se poate lăuda cu performanta de a fi produs în anul 1981, primul stivuitor telescopic cu brat median, dar si cu cea mai variată gamă de stivuitoare telescopice cu brat telescopic disponibilă în acest moment pe piată.
La începutul lunii martie grupul italian a organizat la Cuneo un eveniment Open Days pentru presa de specialitate din Europa.
"Intentia noastră a fost desigur de a vă prezenta noile produse Merlo, care vor fi expuse la expozitia Bauma, în viitorul apropiat, dar si mai important pentru noi este să vă prezentăm fabrica si unitătile de productie de la Cuneo si să vă facem să întelegeti filosofia noastră, modul nostru de a lucra si de a face lucrurile" a declarat domnul Merlo, în discursul său de bun venit.

Fabrica Merlo acoperă o suprafată de 150.000 mp, italienii lăudându-se că este extrem de modernă, asa cum putine există în lume, si încă si mai putine în Europa. Fabrica este complet automatizată, iar componentele din otel, componentele hidraulice, piesele electrice si electronice sunt produse automat, fiind verificate extrem de atent în fiecare stadiu al procesului de fabricatie. Datorită investitiilor financiare însemnate si a eforturilor organizationale, capacitatea de productie a fabricii Merlo de la Cuneo a crescut de cinci ori în mai putin de o decadă, o performantă care nu poate fi trecută cu vederea.
La standul Merlo de la Bauma, care va avea o suprafată de două ori mai mare decât cel de la editia trecută, vor fi prezente câteva din noile utilaje din gamele de telehandlere ROTO si PANORAMIC, cel mai recent model din gama de platforme telescopice MPR, dar si alte masini reprezentative pentru oferta Merlo, împreună cu câteva noi servicii si inovatii tehnologice.

ECOPOWERDRIVE - tehnologia viitorului

Dintre inovatiile tehnologice se remarcă ECOPOWERDRIVE, un sistem de transmisie si control electronic, ce îmbină managementul transmisiei hidrostatice si al motorului diesel si optimizează eficienta utilajului, în termeni de consum, performante si nivel al zgomotului. Astfel pentru utilajele echipate cu acest sistem consumului de combustibil este redus cu 30 de procente, nivelul de zgomot exterior, produs când utilajul lucrează este redus cu 2,5 dB(A), performantele sunt îmbunătătite comparativ cu cele ale utilajelor dotate cu transmisie hidrostatică, motorul diesel este controlat electronic, iar functiile de frânare si acceleratie beneficiază de un management mai bun si prin urmare un confort mai mare pentru operator si o fortă de tractiune mai bună. În plus operatorul poate opta pentru unul dintre cele trei moduri de operare, în functie de necesitătile sale. Atunci când are nevoie de precizie în miscări operatorul poate selecta modul "Fine", dacă doreste să facă economie de combustibil si să reducă nivelul de zgomot, functia "ECO" îl poate ajuta să obtină acest lucru, iar când sarcina de lucru cere performante maxime, functia "FULL POWER" generează puterea maximă pe care motorul diesel o poate produce.
Noul telehandler heavy duty P55.9 CS din gama Panoramic, ce urmează să fie lansat la Bauma, va avea în dotarea standard noul sistem de transmisie EPD.

MERLOMOBILITY - nous sistem de monitorizare prin satelit Merlo
Merlomobility este noul sistem de management al flotelor, produs de Merlo care asigură localizarea în timp real a vehiculelor prin intermediul unui dispozitiv GPS. Acest sistem face posibilă monitorizarea celor mai importanti parametri ai unui vehicul, verificarea si procesarea semnalelor de alarmă, dar si trimiterea informatiilor prin intermediul retelelor wireless GSM/GPRS/UMTS si prin internet. Sistemul nu necesită instalarea unui software complicat, un simplu browser internet fiind suficient pentru accesarea serviciului utilizând un computer sau PDA.

O reprezentare cartografică detaliată face posibilă localizarea pozitiei vehiculelor si a miscărilor pe care le fac într-o anumită perioadă de timp.
Un semnal de alarmă este trimis via Web, e-mail sau SMS în cazul în care vehiculul efectuează manevre gresite sau intră în spatii restrictionate. Toate informatiile importante privind vehiculele si starea lor sunt stocate într-o bază de date si  pot fi accesate usor prin intermediul site-ului, utilizând fie o parolă personalizată sau una generată automat. Ca alternativă, datele se pot exporta într-un document în format Excel.

P25.6 - noua generatie de telehandlere "super compacte"

Modelele Merlo P20.6 SC si P23.6 EV-SC au fost pionierii clasei super compacte, dar fabricarea lor a fost eclipsată de modelele mai mari. Cererile venite din partea dealerilor si a utilizatorilor finali au determinat producătorul italian să introducă un înlocuitor al acestor modele în gama curentă.

Noul model P25.6 contribuie la îmbunătătirea vizibilitătii, confortului si sigurantei operatorului.
Date tehnice P25.6
Motor     Kubota V3307
Putere motor    68 CP la 2.600 rpm,
Înăltimea maximă de ridicare    3,3 m
Sarcina maximă    2.500 kg   
Viteza de deplasare    36 km/h
Transmisie    hidrostatică
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI