Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Eveniment

Masini si Utilaje - 50 de aparitii

14.04.2010
Dan Pavel
Acum patru ani, mai precis în luna martie a anului 2006 lansam oficial revista de Masini si Utilaje pentru Constructii. Atunci mi se părea un vis frumos, deoarece eram, si am rămas un "utilajist" cu sufletul. Tin minte, când eram student, cum încercam să prind atunci, în anii ’80, unica revistă dedicată utilajelor, deoarece apărea într-un tiraj foarte mic si nici nu avea o dată fixă de aparitie. Și acea revistă era făcută cu mult suflet de profesori, cercetători si studenti. După 1990, economia de piată a înghitit acea revistă. Cred că atunci am fost prima dată atins de ideea unei publicatii specializate.
Ca asistent universitar si apoi ca director la o revistă cu profil auto am pregătit proiectul Masini si Utilaje mai bine de zece ani, fără să stiu dacă o să-l văd vreodată si realizat. Prima aparitie a revistei, acum mai bine de patru ani nu ar fi fost posibilă însă fără ajutorul altor oameni, unii ingineri de utilaje, altii nu, prieteni sau pur si simplu încrezători în viitorul acestei reviste.

Nu pot decât să le multumesc acum, si îmi pare rău că nu pot să-i
nominalizez pe cei care mi-au întins acea mână de ajutor atunci când aveam nevoie de ea. În timp au venit si altii, iar pentru mine fiecare colaborare reprezintă o poveste aparte, presărată cu reportaje care m-au purtat prin mai toate colturile tării. Nu am suportat niciodată denumirea de "inserent de publicitate", mi se pare comercială si impersonală. Cred că o revistă se face cu sufletul, chiar dacă este o revistă despre masini si utilaje.

Am dorit încă de la început să scriu o revistă pe întelesul tuturor, cu  articole usor de citit, dar care să aducă totdeauna ceva nou, o informatie tehnică sau măcar o idee care să îmbogătească cunostintele cititorului. Am evoluat în timp, si chiar dacă schimbările nu au fost bruste, poate de multe ori nici nu au fost observate de către cititori, acestea s-au cumulat în timp, lună după lună. Astfel, răsfoind primul număr al revistei si comparându-l cu cel actual, se poate păstra o continuitate a graficii, a modului de a scrie un articol si... cam atât.
Relatiile internationale stabilite de redactia Masini si Utilaje în ultimii ani au avut un impact major asupra modului în care scriem si arată revista acum. În prezent primim regulat informatii de presă de la 64 de producători mondiali de utilaje, echipamente, accesorii, masini de transportat sau forat, etc. Suntem invitati la toate expozitiile importante din Europa, dar si la prezentarea de către producători a unor noi game de masini, cu această ocazie fiind printre primii care le putem testa la lucru. Aceste legături ne obligă, dar reprezintă si un imbold pentru a merge mai departe, de a încerca să producem o revistă mai bine informată si cu articole mai bine scrise.

Redactia revistei Masini si Utilaje nu a suferit din cauza crizei economice, si acest lucru cred că ne-a permis să continuăm la un nivel apropiat de anii trecuti. Toti cei care scriem acum articolele am fost si acum doi ani, si acum trei ani, si probabil vom scrie împreună si revista cu numărul 100. Dacă redactorii sunt cei mai cunoscuti, datorită articolelor scrise, revista noastră nu arăta astfel fără departamentul de marketing si publicitate, care este direct răspunzător de imaginea revistei, de calitatea reclamelor dar si de grafica si chiar continutul site-ului nostru de bază: www.masinisiutilaje.ro.

Site-ul www.masinisiutilaje.ro reprezintă o altă realizare de care suntem mândri. Pe acest site sunt postate aproape toate revistele Masini si Utilaje care au fost publicate în ultimii ani, acestea putând fi citite si chiar extrase de cei interesati oricând doresc. Aici există rubrici precum cele de Constructii sau Demolări, adevărate arhive sistematizate pe domenii de activitate, acestea acoperind istoria recentă a sectorului de constructii din România.
Am fost alături de sectorul constructiilor, de distribuitorii de utilaje, de  utilizatorii acestora mai întâi la bine dar si acum, când este mai greu. Sunt sigur că în curând vor veni vremuri mai bune pentru România, si economia noastră îsi va reveni mai repede decât ne asteptăm, si atunci vom vorbi numai de proiecte de viitor si ne vom uita din ce în ce mai putin spre trecut. Cred însă că nu trebuie să uităm că experienta reprezintă cea mai bună investitie în viitor.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI