Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Job Report

Sandvik WT6000 pentru cariera Hanson's J.Riera S.A

14.04.2010
Ema Stancu
Sandvik WT6000 pentru cariera Hanson's J.Riera S.A
În luna iunie 2009 Sandvik Espanola, prin intermediul dealerului Sandvik de componente pentru transportoare, Comercial Dyser, din Catalunia a semnat un contract pentru a monta în linie silozul primar  al grupului Hanson cu protectie împotriva uzurii localizat la cariera din Linar del Valles. Statia originală a fost livrată la începutul anului 2009.
Silozul primar este prima structură care primeste materialul de alimentare pentru statie, iar materialul procesat este granit măruntit, cu un index de abraziune foarte mare si care are o dimensiune maximă de 2.000 mm. Materialul este descărcat direct  de un dumper în silozul cu o capacitate de 90 mc cu dimensiuni de 6.623 x 7.575 x 3.887 mm.
Datorită naturii complexe a unui proiect de acest tip există anumiti factori care trebuie luati în considerare atunci când  este selectat materialul folosit pentru alinierea acestui siloz. Printre acesti factori sunt incluse caracteristicile materialului procesat, inclusiv mărimea precum si conditiile fizice de descărcare. În plus, metoda de instalare a fost un factor cheie al acestei ecuatii complexe.

După ce această amplă operatiune a fost complet desfăsurată, Sandvik a ales modelul WT6000 care cuprinde 60 plăci de sustinere de cauciuc cu protectie împotriva uzurii având partea dorsală acoperită complet cu otel de 5 mm  si o grosime totală de 125 mm. Sudarea s-a realizat cu bolturi pentru a fixa acest echipament.

Instalarea WT6000 ajută la cresterea duratei de viată a echipamentului datorită reducerii nivlului vibratiilor prin micsorarea fortelor de impact asupra structurii silozului. În conditiile în care grosimea cauciucului a fost aleasă corect, flexibilitatea specifică cauciucului folosit pentru modelul W6000 îi permite să se deplaseze, prevenind astfel rupturile  sau deformarea suprafetei. Deoarece cauciucul nu este afectat de coroziune are un avantaj în plus din punct de vedere al longevitătii comparativ cu cele din otel.

Un alt mare avantaj al modelului WT6000 este reducerea nivelului de zgomot produs, îmbunătătind astfel conditiile mediului de lucru. Mai mult, sistemul de sudare cu bolturi previne perforarea silozului ceea ce face ca instalarea să se realizeze cu usurintă si în conditii de sigurantă. Sudarea cu bolturi permite de asemenea o întretinere usoară si economică deoarece orice modul care a fost deteriorat poate fi înlocuit fără operatiuni de sudare sau perforare.

Procesul de aliniere a silozului cu restul statiei a fost desfăsurat  urmărind specificatiile silozului care au fost întocmite de departamentul tehnic Sandvik din Svedala.
În momentul în care toate materialele au fost pregătite pentru a fi instalate la punctul de lucru, o echipă de service Sandvik alături de tehnicieni Dyser au început procesul de instalare  în ultima săptămână a lunii iunie 2009.

Procesul de aliniere a început cu instalarea sistemului de sudare cu bolturi care a urmat tiparul de asamblare furnizat de departamentul de proiectare Sandvik. Următorul pas a fost amplasarea plăcilor de cauciuc WT6000. Acestea fuseseră tăiate si perforate înainte urmărind acelasi tipar. Găurile perforate în plăcile de cauciuc au fost acoperite cu un dop de cauciuc care protejează elementele de prindere de uzură si rupere.

La sase luni după realizarea acestei alinieri, domnul Javier Moyano, director de statie la J. Riera S.A a tras concluziile referitoare la activitatea desfăsurată. Din punctul său de vedere cel mai mare avantaj a fost reprezentat de îmbunătătirea conditiilor mediului de lucru prin reducerea zgomotului datorită instalării plăcilor de cauciuc Sandvik WT6000. Înainte să fie folosite aceste plăci de cauciuc, de fiecare dată când materialul era descărcat în siloz zgomotul rezultat putea fi auzit în toată localitatea.

Mai mult, a fost realizată o reducere semnificativă a timpilor morti si a costurilor de întretinere. După sase luni si mai mult de 250.000 tone de material procesate, alinierea este în conditii de perfectă de functionare si nu a fost necesară nici o operatiune de întretinere. Instalarea plăcilor de cauciuc WT6000 cu acoperire completă pe partea dorsală cu otel a fost un adevărat succes, care nu numai că a îmbunătătit mediul de lucru, dar s-a obtinut si un avantaj economic prin reducerea substantială a costurilor de întretinere.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI