Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Haulotte Group

120 de ani de istorie si inovatie

13.05.2010
120 de ani de istorie si inovatie
Cu o retea comercială ce acoperă peste 100 de tări din întreaga lume, servicii complete de vânzări si service, de la finantare si până la întretinerea echipamentelor, Haulotte este în prezent unul din liderii mondiali în domeniul platformelor aeriene. Extinderea retelei de productie si atragerea de noi mărci nu a fost încetinită nici măcar de criza economică mondială.
Gândind creativ pentru viitor, grupul francez a inaugurat anul trecut o fabrică impresionantă în România, aproape de Mioveni - Arges.  Aici sunt construite cu precădere platformele electrice tip foarfece cu propulsie diesel sau electrică.

Tot în anul 2009, grupul Haulotte a achizitionat grupul american BilJax, o mutare financiară si logistică interesantă, despre care directorul general al grupului Haulotte, domnul Alexandre Saubot spunea: "noi propunem în continuare pietei produse noi, cu o valoare adăugată mare, iar achizitia BilJax întăreste încă o dată diversitatea gamei noastre".
Diversitatea gamei: o solutie câstigătoare si pe timp de criză
Cele trei directii de productie pe care grupul Haulotte mizează în continuare sunt platformele aeriene, telehandlerele si buldoexcavatoarele.

Platformele aeriene
Gama de utilaje acoperă platformele tip foarfecă electrice, pentru teren accidentat, brate articulate electrice si pentru teren denivelat, brate telescopice, autopropulsate de categorie usoară, cu coloană verticală sau platforme cu actionare manuală.

HA 16 SPX
Este platformă cu brat articulat si actionare cu motor diesel. Are un sistem de blocare hidraulică a diferentialului si o gardă la sol deosebită, de 35 cm. Aceasta permite accesul platformei pe terenuri accidentate. Panta maximă pe care poate lucra este de 40%.
Ridicarea la înăltimea maximă de lucru de 16 metri se face în numai 45 secunde. De asemenea, mecanismul de ridicare este dotat cu dispozitive de directionare complet proportionale si functii simultane ale bratului, acestea având un impact pozitiv asupra productivitatătii lucrului cu platforma.
Controlul greutătii ridicate de platformă dar si o zonă de lucru mărită, o miscare alternativă de lucru ce acoperă un unghi de 140° sunt câteva avantaje ale noului model HA 16S PX.  Un mare atu este dat de faptul că platforma poate lucra în spatii foarte înguste, gabaritul său nedepăsind cadrul senilelor.
Rotatia hidraulică a platformei este de 180°. Designul îmbunătătit pentru deplasarea si transportul între două zone de lucru asigură o lungime de transport de numai 5,30 m.
Siguranta a fost întotdeauna printre elementele cheie urmărite la proiectarea unei platforme aeriene, iar la acest model au fost aduse îmbunătătiri în acest sens datorită limitatorului de greutate montat pe platformă.

HA 15 IP
O variantă de platformă aeriană cu actionare electrică extrem de utilizată pentru aplicatiile de interior, fiind indicată atât pentru hale înalte cât si pentru lucrul în încăperi mai mici, deoarece platforma nu depăseste cadrul senilelor.
Caracterul ei multifunctional este dat si de înăltimea sa în pozitie pliată de 2 metri, suficientă pentru accesul pe orice tip de usă de interior.
Rază de întoarcere mică de 3,7 m, si o lătime de 1,50 permite operarea în cele mai înguste zone. În dotarea standard intră statia de control complet proportională, obisnuită la sistemele de ridicare Haulotte, dar în acest caz este de retinut limitatorul de viteză montat pe platformă, un element important de sigurantă.
Actionarea electrică este asigurată de un motor de 48 V - 360 Amp/h.

Telehandlere 
Noua gamă de telehandlere "PRO" lansată pe piată chiar de la începutul acestui an oferă un nivel sporit de sigurantă. De asemenea, ele cuprind o gamă largă de inovatii tehnologice, toate făcute cu scopul de crestere a vitezei de lucru în paralel cu scăderea consumului de combustibil.
Cu înăltimi de lucru maxime de până la 14 metri pentru noul model HTL 3614 Pro si de 17 metri pentru HTL3617 Pro, telehandlerele produse de către Haulotte oferă noi optiuni în materie de aplicatii pentru ridicarea telescopică în domeniul constructiilor sau cel industrial.
Cele două echipamente din generatia nouă completează gama de telehandlere multifunctionale din care fac parte si modelele HTL40-14 si HTL40-17.

Buldoexcavatoare Multijob MJX
Evolutia naturală a echipamentelor Multijob MJX, dedicate constructiilor civile are la bază un concept unic în lume,  nici o altă masină nefiind capabilă să ofere aceleasi caracteristici.
Extrem de versatil, modelul MULTIJOB MJX oferă într-un încărcător cu brat telescopic standard, un excavator cu rotatie completă a bratului, patru roti motoare si directoare si atasare rapidă a accesoriilor.
Multijob MJX este perfect pentru lucrul în arii limitate, în special în zonele urbane, unde numai o bandă de circulatie poate fi ocupată, utilajul putând lucra si descărca în aceeasi zonă. Se poate încărca si descărca singur, iar uneltele pot fi cărate în cupă, astfel că santierele devin mai curate, operatorul este mai productiv, iar deseurile pot fi manevrate în sigurantă.
Ca încărcător telescopic Multijob MJX oferă numeroase avantaje, cel mai important fiind faptul că nu necesită stabilizatori  sau putere de la motor. Înăltimea maximă si raza maximă a bratului sunt printre cele mai mari de pe piată.

Date tehnice HA 16 SPX

* Înăltime de lucru (m)    16,0
* Înăltime platformă (m)    14,0
* Rază de actiune orizontală (m)    9,10
* Capacitate de ridicare (kg)    230
* Mărime platformă (m)    1,8x0,8
* Lungime (m)    6,80
* Lătime totală (m)    2,30
* Înăltime (în pozitie pliată) (m)    2,20
* Viteză de deplasare (km/h)    0,7-5,5
* Pantă maximă (%)    40
* Rază de întoarcere - în exterior (m)    4,50
* Tip pneuri umplute cu spumă    14-17,5
* Sursa de putere    31,2 kW-42,4 CV
* Greutate (kg)    6.600

Date tehnice HA 15 IP
* Înăltime de lucru (m)    15,0
* Înăltime platformă (m)    13,0
* Rază de actiune orizontală (m)    8,50
* Capacitate de ridicare (kg)    230
* Mărime platformă (m)    1,2x0,8
* Lungime (m)    6,60
* Lătime totală (m)    1,50
* Înăltime (în pozitie pliată) (m)    2
* Viteză de deplasare (km/h)    0,7-5
* Pantă maximă (%)    25
* Rază de întoarcere - în exterior (m)    3,70
* Pneuri    23x10-12
* Greutate (kg)    7.300

Societatea CDP Access - Group Piroux este importatorul unic pentru România al principalului fabricant european de platforme aeriene, grupul Haulotte.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI