Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Bauma 2010

BAUER Maschinen Group

13.05.2010
BAUER Maschinen Group
Atât expozantii cât si vizitatorii îsi vor aduce aminte de BAUMA 2010 ca  "Bauma de sub norul de cenusă". Urmare a eruptiei vulcanului din Islanda, toate zborurile de deasupra Nordului Europei au fost suspendate si câteva zile, vizitatorii din Japonia si China, Malaezia si Australia, Brazilia si State Unite au fost în imposibilitatea de a călători pe calea aerului.
În ciuda acestei reduceri a numărului de vizitatori din primele zile ale expozitiei, rezultatele finale apar totusi ca fiind satisfăcătoare pe toate planurile.

Dacă în prima zi doza de scepticism era destul de mare, optimismul a revenit începând cu ziua de marti, iar de miercuri, asa cum declara domnul Christian Gress, Director de Vânzări la BAUER Maschinen, a fost "o expozitie BAUMA normală."
Desi primele rapoarte privind rezultatele expozitiei BAUMA reflectă scepticismul primelor zile, domnul Dieter Stetter, Manager General al BAUER Maschinen GmbH, concluzionează: "La final expozitia Bauma 2010 s-a dovedit a fi mult mai bună decât erau asteptările la început."
De asemenea domnul Dieter Stetter îsi exprimă satisfactia pentru numărul mare de cereri de vânzări si de întâlniri cu clientii. Din punctul de vedere al domnului Thomas Bauer, Presedinte C.A. al BAUER AG, "după această editie BAUMA, perspectiva anilor următori este pozitivă, în ciuda crizei financiare nesolutionate încă". BAUER a excelat la BAUMA 2010 cu două exponate exceptionale: masina de foraj rotativ BG 50 si macaraua pentru fundatii speciale MC 128.

Cu noua masină pentru foraj rotativ BG 50, BAUER a prezentat nu numai cea mai puternică masină de foraj din seria BG, dar si cea mai puternică instalatie de foraj din întreaga expozitie BAUMA. La o greutate de exploatare de 240 tone, masina este echipată cu un motor având puterea de iesire de 706 kW.
Mastul noului model BG 50 poate fi extins la 35 m. Masina a fost proiectată pentru adâncimi de foraj de până la 100 m si diametre ale găurii forate de până la 4,5 m. Aceste dimensiuni necesită un troliu principal cu o fortă de tragere de 60 tone.
La Bauma masina expusă a fost echipată cu o cupă de săpare cu diametru de 3 m.
Cealaltă vedetă a standului BAUER a fost macaraua pe senile, cu cablu, pentru fundatii speciale, MC 128. Ca macara universală pe senile, cu cablu, MC 128 are o capacitate de ridicare de 200 tone la o greutate de exploatare de cca. 200 tone, în functie de echipare. Masina este echipată cu un motor cu o putere de iesire de peste 700 kW si este dotată cu două trolii cu forte de tragere de câte 330 kN fiecare. La Bauma macaraua MC 128 a fost echipată cu o unitate de frezare pentru executie de pereti diafragmă cu adâncimi de până la 150 m.

Firma RTG Rammtechnik GmbH a expus, între alte utilaje de instalat palplanse, modelul său RG 25 S, echipat cu un cap dublu de rotire special, DKS 150/300, pentru forajul la perete (FOW - front of wall). Capul de rotire dezvoltă un cuplu pentru coloana de tuburi exterioare de 28 tm. Masina este echipată cu un motor de 570 kW, cel mai puternic din seria RTG si poate fora în tuburi cu diametre de până la 1.000 mm, la adâncimi de 23,5 m, dintr-o singură trecere. Forta de tragere dezvoltată este de 800 kN. Capul de rotire poate fi înlocuit rapid, cu ajutorul unui echipament de schimbare rapidă, cu un cap vibrator pentru instalat palplanse.
Celelalte firme componente ale grupului BAUER Maschinen au fost si ele prezente:
* KLEMM Bohrtechnik a expus modelul KR 401-2 B HDI echipat pentru injectii de beton în tehnologia "jet grouting", modelele KR 806-5 cu cap dublu de rotire si KR 802-2S cu cap roto-percutor, pentru foraje de ancorare si  micropiloti.

De asemenea a fost expus modelul KR 707-1W specializat pentru foraje geotermale.
* PRAKLA Bohrtechnik a expus cea mai căutată dintre masinile pentru foraje de puturi de apă si pentru prospectiuni geotehnice, modelul RB 40.
* MAT Mischanlagentechnik a expus instalatii de preparare, injectie si de denisipare a fluidelor de foraj.
* PILECO din S.U.A. a prezentat ciocane Diesel. 
* FAMBO din Suedia a expus ciocane hidraulice pentru bătut piloti metalici sau palplanse.
Pentru prima dată au fost prezente noile firme ale grupului:
* ABS Trenchless cu echipamente pentru foraje orizontale de subtraversare.
* HAUSHERR cu utilaje de foraj pentru cariere si exploatări miniere la suprafată.
Zilnic s-au organizat demonstratii practice în poligonul special amenajat la fabrica nouă de la Aresing.
Între 11-15 mai 2010 se desfăsoară la Bucuresti expozitia CONSTRUCT EXPO 2010, unde firma BAUER va fi din nou prezentă în standul firmei Tractor Proiect Comert din Brasov, reprezentanta sa în România, stand aflat pe aleea principală, la intrarea  pe Poarta A. Se vor expune: masina de foraj pentru piloti MBG 12 si instalatia pentru foraje geotermale PRAKLA RB8.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI