Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Bauma 2010

Mantovanibenne - istorie de familie

13.05.2010
Mariana Pătru
Mantovanibenne - istorie de familie
O expozitie de amploarea celei organizate la Munchen reprezintă un bun prilej nu numai de a vedea cele mai noi utilaje si echipamente pentru constructii, ci si de a cunoaste oamenii si povestile din spatele inovatiilor si tehnologiilor.
Companiile italiene au fost prezente în număr mare la această editie a expozitiei de a Bauma, semn că si piata constructiilor din Italia se miscă, o mare parte dintre ele fiind firme traditionale de familie, unele cu o istorie de peste 100 de ani, firme care se mândresc cu utilaje si echipamente de calitate, făcute pe baza propriilor proiecte.
Compania Mantovanibenne, un important producător de accesorii pentru utilaje de constructii si demolări din Italia si o prezentă constantă la editiile Bauma din ultimii 20 de ani, este prezentă pe piata din România prin importatorul oficial, societatea Marcom RMC’94.
La standul Mantovanibenne am stat de vorbă cu domnul Paolo Mantovani, Director de Vânzări, aici aflând povestea si o parte din "ingredientele" care au contribuit la succesul pe care compania îl înregistrează în Europa, Orientul Mijlociu, Asia si America de Nord. 

Masini si Utilaje: Cum a luat nastere compania Mantovanibenne?

Paolo Mantovani: Mantovanibenne este o companie de familie. Tatăl meu, Alberto Mantovani a înfiintat firma oficial în 1963 si a început activitatea în calitate de producător de cupe pentru excavatoare. În acea perioadă erau doar câtiva producători si putinele utilaje fabricate erau vândute numai pentru săpare. Se desfăsurau lucrări foarte mari, precum regularizarea cursurilor apelor, se construiau drumuri noi, autostrăzi, iar excavatoarele erau folosite masiv numai pentru săpat, si deci si cererea de cupe era mare. Cu timpul, oamenii au realizat că excavatorul este un purtător de unelte nu numai pentru săpat, dar si pentru manipularea materialelor: deseuri, lemn, etc. Asa am început să producem clesti pentru deseuri, greifere, si am intrat si pe sectorul accesoriilor hidraulice.

Apoi am produs primele echipamente pentru demolări. Compania noastă s-a dezvoltat pe parcursul a peste 50 de ani, perioadă în care am perfectionat echipamentele pentru excavatoarele hidraulice.
Sediul firmei este în Modena, o zonă intens industrializată si recunoscută pentru sistemele hidraulice. În prezent exportăm echipamente în toată lumea, avem dealeri atât în tări din Europa, cât si în Orientul Mijlociu, în Asia suntem prezenti în Japonia, în China, si ne bucurăm de succes si recunoastere si în America de Nord. În pofida situatiei economice actuale continuăm să ne dezvoltăm si să stabilim noi contacte.

M&U: Cum se câstigă piata, în conditiile în care în acest domeniu al productiei de echipamente concurenta este foarte mare, chiar si între firmele italiene?

P.M.:  Suntem văzuti pe piată drept un producător de top. Ne respectăm deopotrivă competitorii si clientii si încercăm să ne dezvoltăm produsele în permanentă. Avem un departament de Cercetare-Dezvoltare în cadrul companiei format din 10 oameni care lucrează pentru îmbunătătirea gamei existente si pentru crearea de noi echipamente. 10 oameni lucrează 10 ore pe zi, indiferent de conditiile economice existente, pentru îmbunătătirea produselor si pentru crearea de echipamente mai bune pentru viitor.  Unul dintre atuurile noastre este că ne ascultăm foarte mult clientii, pentru că suntem de părere că avem foarte multe de învătat de la ei. Produsele noaste sunt create cu ajutorul clientilor.
Nu suntem o companie mare, dar suntem puternici din punct de vedere financiar si continuăm să investim pentru viitor în produse si în vânzări pentru a ne extinde prezenta pe piete din toată lumea.

M&U:  Ce echipamente aveti expuse la stand si ce noutăti ati adus la Bauma?

P.M.:  În standul nostru poate fi văzută gama reprezentativă de echipamente Mantovanibenne, cele care au fost cel mai bine primite de către clienti. De exemplu avem expus modelul U Eagle 2 SH 900, care este o foarfecă de tăiere metale de 9 tone. Am îmbunătătit foarte mult seria 1 sub mai multe aspecte pentru a reduce costurile de întretinere. Modelul Eagle 2 are un sistem automat de gresare, astfel că de fiecare dată când falca se închide, pompa de gresare pompează o picătură de ulei, lucru foarte important pentru fiecare componentă, pentru că operatorul nu trebuie să meargă în fiecare punct pentru a gresa. Clientul economiseste timp si în plus are siguranta că toate articulatiile si componentele sunt gresate cum trebuie. 

Avem expus si cupa concasoare pentru demolare primară CR 18, cu o greutate de 8 tone. Si pe această unitate avem montat un sistem automat de gresare. Această unitate a fost vândută unui client din Italia, de lângă Venetia, si va începe lucrul imediat după expozitie. Va lucra pe un santier din Venetia, sub apă, la o adâncime de 10 m pentru a demola o fundatie mai veche. Este o sarcină interesantă, specială pentru că toate elementele de legătură sunt sigilate. Acest echipament nu a fost creat pentru a fi rezistent la apă, dar ne-am străduit si am găsit cea mai bună solutie pentru clientul nostru.
Mai avem expus un sistem multifunctional, căruia îi pot fi schimbate fălcile utilizând un sistem de cuplare rapidă în aproximativ cinci minute. Este un concept nou, practic si ieftin, pentru că se pot pune pe acelasi echipament, fălci pentru spargere, pentru demolare primară sau pentru tăierea otelului.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI