Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Benninghoven

Primul arzător pe baza de praf de cărbune din România!

13.05.2010
Primul arzător  pe baza de praf de cărbune din România!

Primul arzător pe bază de praf de cărbune din România a fost instalat pe o statie de asfalt în luna mai 2009 de către firma Benninghoven. A fost inaugurată astfel piata pentru acest tip de energie. Prima care a sustinut acest demers în România a fost DELTA A.C.M., firmă cu renume în domeniul constructiilor de drumuri si nu numai. Experienta tehnicienilor firmei DELTA A.C.M. a avut o contributie majoră la implementarea proiectului ducând în acelasi timp la inovatii logistice. Cea mai nouă tehnologie în domeniu a fost adoptată si de firma TANCRAD din Galati, care a recunoscut imediat avantajele noului tip de combustibil, integrând-o în cea mai nouă investitie a sa.
Arzătoarele pe bază de praf de cărbune sunt larg răspândite în Germania si în alte tări europene având calităti deosebite. Pentru producătorul Benninghoven Gmbh & Co KG functionarea si constructia arzătoarelor nu reprezintă o noutate, acesta având o experientă de 50 de ani în domeniu, iar cunostintele privind arderea prafului de cărbune (BKS) îsi au rădăcinile în urmă cu mai bine de 30 ani. Această experientă a fost extinsă de-a lungul anilor si în domeniul instalatiilor pentru producerea mixturilor asfaltice.
Exemplul concret se află la sediul firmei DELTA ACM din localitatea Bals, unde folosindu-se platforma unei statii de asfalt mobile, fabricată în 2008, s-a înlocuit arzătorul existent cu unul pe bază de praf de cărbune.

Investitia totală a inclus modificări aduse unor componente precum tamburul de uscare, arzătorul cu sistemele de dozare, silozul pentru praf de cărbune cu accesoriile aferente si instalatia electrică.
Pentru a duce la bun sfârsit această conversie, care implică demontarea componentelor vechi si remontarea celor noi, au fost necesare două etape în procesul de montaj.
După numai o săptămână a fost posibilă reluarea productiei de asfalt folosindu-se unul din combustibilii alternativi, motorină sau gaz natural. În cea de-a doua etapă s-a finalizat montajul arzătorului  si s-a efectuat punerea în functiune folosindu-se praful de cărbune.
Autovehiculele tip silotruck, cu o capacitate de aproximativ 25 t, transportă praful la statia de asfalt. Umplerea silozului de depozitare având o capacitate de 120 mc se face de către soferul camionului, procedura fiind similară cu cea de alimentare a unui siloz de filer. Praful de cărbune este introdus, cu ajutorul unei instalatii de dozare aflate la gura de evacuare a silozului, în partea frontală a arzătorului si aprins de flacăra acestuia. Combustia este initiată si sustinută de o flacără pilot. Tehnologia avansată folosită permite mentinerea stabilitătii flăcării generate de praful de cărbune chiar si după oprirea flăcării auxiliare.

Praful de cărbune este livrat direct din Germania, din exploatarea de suprafată a firmei Rheinbraun, la consumatorul din România. În prezent se lucrează la un proiect de constructie a unei baze de silozuri pentru depozitare intermediară, unitate ce va fi aprovizionată utilizându-se transportul feroviar. Din acest depozit se vor efectua livrările către clientii din România prin intermediul autospecialelor tip silotruck.
Asadar în România există acum o alternativă la combustibilii clasici: păcură, CLU, motorină, GPL sau gaz natural.
Utilizatorii de statii de asfalt au astfel la dispozitie o solutie ce poate fi luată în calcul, iar contractele pe termen lung cu furnizorii de praf de cărbune constituie un real avantaj.
Pentru informatii si detalii firma Bennighoven vă stă la dispozitie.
Benninghoven Sibiu S.R.L.   
email: office@benninghoven.ro
www.benninghoven.com

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI