Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Expozitii internationale

Samoter 2011

13.05.2010
Marcella Drăgan
Samoter 2011
Un calendar impresionant de evenimente este programat pentru cea de-a 28 editie a Expozitiei de Echipamente Terasiere si de Constructii Samoter, ce se desfăsoară o dată la trei ani, si care va avea loc între 2-6 martie 2011 la Veronafiere.
Accentul pe constructiile durabile
Sustenabilitatea este cuvântul cheie si laitmotivul editiei din 2011. Obiectivul evenimentului este să se transforme într-o ocazie de cunoastere, învătare si analizare a diverselor aspecte ale ideilor care pot fi aplicate în sectorul constructiilor: sigurantă si atentie în procesul de constructie, relatia dintre economie si protejarea mediului înconjurător, reglementări si standarde tehnologice, produse, echipamente si inovatii, etică si design.  

Sustenabilitatea va fi de asemenea si subiectul principal al conferintei de la începutul expozitiei, care va avea ca temă "Design-ul si industria constructoare ecologică: tendinte si bune practici" si care va include, în cadrul unei mese rotunde, experiente nationale si internationale prezentate în două sesiuni comparative între America de Nord si Europa. Fie că este vorba despre proiectarea unui pod, schimbarea destinatiei unei clădiri sau definirea unui spatiu urban pentru o comunitate, o abordare integrată între design si constructii ecologice poate aduce mai multe beneficii decât reducerea consumului de energie, precum o mai bună pozitionare a clădirilor, reducerea deseurilor si o utilizare inteligentă a materialelor, alături de beneficii economice si ecologice de durată. Seminarul doreste să prezinte conceptele cheie ale industriei constructiilor ecologice prin prezentarea de studii de caz evidentiind diferite aplicatii si experiente internationale. 

SAMOTER SPECIALS

Editia din 2011 va include din nou sectiunea SAMOTER SPECIALS, trasee dedicate sectoarelor individuale precum: utilaje terasiere, prelucrarea betonului, constructii de drumurilor, foraje, concasare si sortare, minerit, vehicule si componente. Fiecare sferă e diferentiată grafic pentru a ajuta vizitatorii să îsi identifice traseul de interes, astfel fiecare dintre cele 9 sectoare va avea o culoare si un simbol propriu. În acelasi timp, zilele tematice vor completa sferele prin evenimente dinamice, seminarii si conferinte.

Samoter 2011 se îndreaptă către pietele internationale
Balcanii, Europa de Est, Peninsula Arabă, zona mediteraneană, Asia Centrală si Orientul Îndepărtat sunt zonele geografice ce prezintă interes pentru noua strategie de comunicare. Astfel, toate tările în legături bune cu Italia vor găsi la Samoter un punct de reper si o sursă de afaceri. Mai mult chiar, urmărind proiectul de extindere, echipa Samoter va fi prezentă la toate târgurile internationale de profil, călătorind astfel în peste 50 de tări.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI