Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Proiecte de constructii

Popularitatea macaralelor turn Potain continuă să crească în întreaga lume

18.06.2010
Popularitatea macaralelor turn Potain continuă să crească în întreaga lume
Macaralele turn modulare Topless de la Potain continuă să câstige popularitate si sunt tot mai des întâlnite pe santierele din întreaga lume. Chiar si cu criza economică, există în continuare presiuni pentru terminarea proiectelor începute care sunt în termen sau în afara termenului de finalizare. Macaralele Topless Potain lucrează excelent în echipă datorită structurii lor fără vârf si tiranti ceea ce le permite să penduleze unele pe deasupra celorlalte fără pericol de intersectare si să lucreze concomitent pe santier.
Printre clientii din întreaga lume care lucrează cu macaralele Potain se numără si compania de constructii germană Höhns-Bau GmbH & Co. KG care realizează unul dintre cele mai mari proiecte de reconstructie urbane ale secolului 21, HafenCity, Hamburg. Dată fiind complexitatea proiectului nu este de mirare că macaralele Topless Potain au fost prima alegere a companiei de constructii. Două macarale turn Potain, MDT 218 si MDT 268 au fost instalate pe santier încă de anul trecut si fac o echipă excelentă de lucru.

Jens Höhns, inginer asociat al companiei de constructii Höhns-Bau a declarat că datorită macaralelor Potain există mai multă flexibilitate în derularea proiectului pe santier. Cele mai grele elemente ridicate au fost o contragreutate de 8,7 tone si o platformă rotitoare de 8 tone. Oficialii companiei de constructii cât si operatorii au fost plăcut impresionati de activitatea zilnică a celor două macarale Potain. "Ambele macarale sunt extrem de rapide si au fost montate foarte usor si în sigurantă" a declarat Jens Höhns. Macaraua MDT 268, incluzând sasiul cu 95 tone lesturi, are bratul de 25 m si o contragreutate de 13,8 tone, turnul macaralei are 50 m si a fost foarte usor de transportat. Macaraua poate fi mutată economic, în tronsoane usoare ceea ce este un real avantaj atunci cand calculăm costul total al constructiei. Un alt aspect care a usurat transportul a fost posibilitatea de a plia contrabratul.

Prima macara montată pe santier, MDT218 A J8 de 8 tone are brat de 40 m, oferind capacitate de ridicare la cârlig de 4,6 tone. Macaraua a fost montată pe un sasiu de 4,5 m x 4,5 m cu o sectiune a turnului de 1,6 m x 1,6 m. Înăltimea la cârlig a macaralei este de 55,7 m.
A doua macara achizitionată, MDT 268 J12, a fost asamblată la distantă fată de prima si deasupra nivelului fundatiei. MDT 268 se poate roti sub MDT 218 având în vedere că a fost instalată la o înăltime la cârlig de 52,4 m iar baza acesteia este cu 2,5 m mai joasă decât a celeilalte macarale Potain. Având în vedere că distanta dintre turnurile celor două macarale este de 30 m, MDT 268 lucrează cu un brat de 25 m, are o capacitate maximă de 12 tone si poate ridica 9,4 tone.

Macaralele Topless Potain si-au întărit renumele de nivel mondial datorită modului de lucru impecabil chiar si în conditii grele de santier si spatii foarte restrânse.
Gama de macarale Potain cuprinde macarale autoridicătoare IGO si  macarale turn modulare. Domeniile de activitate care au confirmat calitatea si aplicabilitatea macaralelor Potain în lume sunt: constructiile civile si industriale, constructiile de drumuri si poduri (viaducte), industria energetică, industria constructiilor de nave fluviale si maritime, depozite de mărfuri grele si de dimensiuni mari.
Grupul Manitowoc detine peste 100 de  fabrici de productie si servicii în 27 de tări din America,  Europa si Asia. Este recunoscut ca cel mai mare furnizor de echipamente de ridicat pentru industria de constructii din întreaga lume iar gama sa de macarale cuprinde: macarale senilate cu brat zăbrelit Manitowoc, macarale turn (fixe) Potain, macarale mobile cu brat telescopic Grove.

Distribuitor autorizat al mărcilor  Potain si Grove - membre ale grupului Manitowoc - în România:  MARCOM RMC'94, Otopeni.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI