Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Bauma 2010

Sennebogen mizează pe verde

18.06.2010
Mariana Pătru ; Gheorghe Apostol
Sennebogen mizează pe verde
De mai bine de 50 de ani producătorul german Sennebogen este unul dintre liderii incontestabili în materie de inovatii si tehnologie în industria utilajelor pentru manipularea materialelor si a macaralelor pentru aplicatii speciale. De-a lungul anilor, compania cu sediul în Straubing, în apropierea granitei germane cu Republica Cehă  si-a extins domeniul de activitate, producând o varietate de echipamente pentru industria maritimă, constructii, industria forestieră si manipularea deseurilor, punând bazele unor retele de service si vânzări răspândite în toată lumea.
În 20 de ani Sennebogen a produs peste 16.000 de masini, dar actuala structură a companiei a fost dezvoltată în ultimii ani, astăzi în fabricile sale producându-se macarale pe pneuri  sau senile, cu brat telescopic sau zăbrelit, macarale portuare, precum si asa numita gamă Green Line (Linia Verde) de echipamente pentru  manipularea deseurilor.

Linia Verde este în prezent una dintre gamele de succes ale producătorului german, fiind concepută pe principiul flexibilitătii si al maximizării beneficiilor pe care le poate aduce clientilor, astfel că utilajele din această serie sunt adaptate unei mari varietăti de aplicatii. Fiabilitatea si functionalitatea sunt caracteristici cheie cerute de majoritatea aplicatiilor, iar Sennebogen si-a centrat eforturile pe conceperea unor utilaje care să fie robuste, să înglobeze tehnologii de înaltă performantă, să aibă un ciclu de viată îndelungat si intervale de service lungi, chiar si în conditii dure de exploatare.  În luna aprilie a acestui an, cu ocazia expozitiei internationale de la Bauma, Sennebogen a lansat noul motto "go for green" - "alege verde", care reflectă în totalitate valorile companiei, verdele fiind de acum culoarea standard a tuturor utilajelor companiei germane. "Pe viitor toate masinile noastre vor avea culoarea verde, nu numai cele destinate manipulării materialelor, dar si macaralele, exceptându-le bineînteles pe cele destinate firmelor de închirieri, care vor avea culori personalizate si logo-ul firmelor respective", a declarat Bernhard Kirst, Head of International Marketing.

Filozofia "verde" constă, după cum afirma si domnul Kirst, în constructia unor echipamente eficiente, care respectă mediul înconjurător si nu utilizează tehnologii extrem de complicate. Mesajul din spatele noul motto Sennebogen poate fi sintetizat în cele opt valori care s-au impus de-a lungul vremii, sunt respectate de către angajatii companiei si apreciate de către clienti.

* Utilajele Sennebogen reprezintă o investitie sigură, prin intervalele lungi de service si valoarea adăugată furnizată de utilizarea unor tehnologii viabile.
* Utilajele sunt concepute pe măsura nevoilor clientilor, prin designul modular, conform cu specificatiile clientilor.
* Functionalitate - utilizarea tehnologiilor controlabile, în locul celor extrem de complicate si costisitoare.
* Fiabilitate - performante si putere disponibile oricând si oriunde este nevoie
* Inovatie - Sennebogen este lider prin inovatii si produse vizibil îmbunătătite.
* Durabilitate - utilajele Sennebogen reprezintă o investitie inteligentă si costuri totale de exploatare reduse
* Valoare care se păstrează în timp  prin calitate înaltă"made in Germany"
* Utilaje orientate către viitor prin utilizarea conceptului electro-hidraulic, cu nivel de zgomot redus si zero emisii.


860 M/R- allrounder pentru porturi si manipularea deseurilor
Modelul 860M/R extinde gama de utilaje pentru manipularea deseurilor "Green Line"  si este disponibil într-o varietate de configuratii pentru a corespunde tuturor cerintelor clientilor. Modelul impresionează prin capacitatea de încărcare de 7,3 t la rază de 19,5 m, varietatea de accesorii cu care poate fi echipat si dimensiunile compacte, având o lătime de transport de numai 3,57 m (varianta pe roti).
860M/R dispune de un sistem modular flexibil cu sasiu mobil si sasiu pe senile. Cabina model maXcab este modernă si foarte confortabilă, oferind conditii de lucru optime pe perioade îndelungate.

Sunt disponibile trei versiuni, cu diferite moduri de elevare:
* D270 - cabina se ridică la 2,7 m
* D300/260 - propulsie dirijată în fată si în sus
* Skylift - cabina se poate ridica pe verticală la 7,7 m si este ideală pentru aplicatiile în port.

Sennebogen 830 M-HD - "gigantul" seriei 830
Noul model 830 M-HD extinde aria de versatilitate a gamei de produse 830. Echipat cu 4 pneuri 16.00-25, utilajul oferă o gardă la sol extraordinară si stabilitate si ajută la cresterea confortului în timpul deplasării, chiar si pe terenuri accidentate.

Caracteristici 830 M-HD

* Utilaj conceput pentru utilizarea în porturi sau pentru manipularea fierului vechi pe terenuri accidentate si aplicatii grele;
* Design al sasiului robust, adaptat pentru lucrări dificile;
* Capacitate mare de încărcare si transport chiar si pe zone extinse de lucru;
* Varietate de accesorii si echipamente de lucru;
* Gardă la sol îmbunătătită (509 mm);
* Nivel crescut de confort;
* Mod de elevare al cabinei - D300/ 260 cu propulsie dirijată în fată si în sus
* Cabina model maXcab modernă si foarte confortabilă oferă conditii de lucru optime pe perioade îndelungate.
* Usor de transportat, cu o lătime de numai 3 m.

Noua macara pe senile Sennebogen 7700
Pe segmentul macaralelor senilate Sennebogen a prezentat în premieră mondială la Bauma noul model 7700. Cu o capacitate de 280/300 t si o lungime a bratului principal de 114 m, 7700 este noul model de top al gamei Sennebogen Star Lifter. Designul compact si robust, combinat cu o sarcină impresionantă fac din 7700 un partener de încredere si extrem de economic pentru constructiile din sectiuni modulare de beton (Ex: sectiunile de acoperis), centralele eoliene, lucrări portuare.

Modelul dispune de o varietate de configuratii pentru bratul principal si prelungitor (maxim 91,5 m) si oferă o sarcină maximă de 280 t, putând creste usor până la 300 tone cu echipament aditional pentru performante si mai mari, atunci când este necesar. Raza de lucru de peste 100 m si înăltimea maximă de 148 m oferă o solutie rapidă pentru sarcinile ridicate în orice fel de santier de constructii. Având o zonă de contact cu o lătime de 8.300 mm si o lungime de 8.350 mm macaraua oferă o stabilitate perfectă.

Distribuitor autorizat al mărcii Sennebogen în România:
MARCOM RMC'94, Otopeni.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI