Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Eveniment

Simpozionul Liebherr-Romania, Genco'93, Cosim Trading & Fayat Romania - cea mai mare expozitie de specialitate

18.06.2010
Mădălina Dragomir; Dan Vasile
Simpozionul Liebherr-Romania, Genco'93, Cosim Trading & Fayat Romania - cea mai mare expozitie de specialitate
Producătorul german Liebherr, prin reprezentanta sa Liebherr România, împreună cu partenerii traditionali, societătile Genco'93 si Cosim Trading, la care în acest an s-a adăugat si Fayat România, au organizat în luna mai un simpozion special dedicat pietei constructiilor din tara noastră. Sute de vizitatori au fost prezenti pe parcursul celor cinci zile, acestia putând să examineze utilajele expuse, dar să si urce în cabină si să se apuce de treabă, adică să sape sau să încarce, pe un teren amenajat în vecinătatea spatiului de expunere.
Putem spune că până în prezent a fost cel mai mare eveniment de acest gen organizat în anul 2010 în România, din punctul de vedere al utilajelor prezentare si al complexitătii lor. Cifrele recomandă această apreciere: peste 60 de utilaje, numeroase echipamente, câteva sute de vizitatori, care conform datelor furnizate de către organizatori au reprezentat aproape 200 de firme din domeniul constructiilor. Peste o mie de participanti în total, dacă adăugăm specialistii din România si din străinătate din partea firmelor organizatoare, demo-driverii străini si operatorii de utilaje din tara noastră veniti special să testeze utilajele expuse. Totul pe o suprafată de expunere de peste 7.000 mp, cifre cu care în acest an nici o expozitie specializată de utilaje din România nu se poate mândri.
Multi dintre vizitatorii specialisti, în special reprezentantii marilor firme de constructii din România au venit pentru că acest simpozion reprezenta o ocazie unică de a vedea o varietate atât de mare de utilaje de mare capacitate de săpat, transportat sau ridicat pământul, de macarale, de la macarale turn la automacarale, toate marca Liebherr.

A fost prezentă inclusiv o statie mobilă de preparare a betonului Liebherr, dar si autopompe sau pompe stationare de beton Putzmeister. Parcul expozitional a continut si utilaje destinate turnării asfaltului, în acest caz fiind expusă o gamă extinsă de compactoare si maiuri compactoare marca Bomag. O sectiune aparte a fost formată de către încărcătoarele compacte Gehl.
Si nu a fost tot: aici au fost expuse ciocane hidraulice, clesti hidraulici Atlas Copco, cuple rapide, diverse utilaje de mici dimensiuni, masini destinate marcajelor rutiere, schele autoridicătoare si enumerarea poate continua.
Si ca orice expozitie care se respectă, nici premierele absolute nu au lipsit, printre ele numărându-se si automacaraua Liebherr MK 110, venită direct de la expozitia mondială Bauma care a avut loc în orasul München din Germania, unde a fost prezentată pentru prima dată publicului.

Specialistii organizatorilor simpozionului au fost prezenti permanent printre vizitatori, progamul începând la ora 10:00 si terminându-se după ora 18:00. În cazul primelor două zile, atunci când a fost organizată o seară cu specific bavarez, respectiv una cu specific românesc, programul a fost extins cu mult după miezul noptii.
Organizatorii au dat dovadă de o exactitate tipic... nemtească, fiind atenti la cele mai mici detalii. Astfel, invitatii au avut la dispozitie un cort de mari dimensiuni în cazul în care ar fi putut ploua, fiind amenajate însă si mese în aer liber, în incinta spatiului de expunere. Spatii speciale de birouri, bine izolate si echipate cu toată tehnica necesară au stat la dispozitia celor interesati pentru a discuta în liniste despre contracte, detalii tehnice,samd.

Atentia acordată evenimentului din România de către producătorii europeni a fost deosebită, din partea acestora participând directori de vânzări, specialisti de produs si demo-driveri, toti fiind permanent prezenti printre vizitatori si deschisi oricăror întrebări.
Cei peste 7.000 mp de teren amenajat special pentru acest eveniment au fost pusi la dispozitie de către societatea Liebherr România, fiind situati în apropierea km 23 al autostrăzii Bucuresti - Pitesti. Un eveniment de anvergură si automat o investitie care, în ciuda problemelor existente pe piata din România s-a încheiat cu succes pentru organizatori, ne-a declarat domnul Peter Schretzmeier, directorul general Liebherr România: "acest simpozion a fost organizat, din punctul nostru de vedere, mai mult cu scopul de fidelizare a clientilor si de îmbunătătire a relatiilor dintre Liebherr România si utilizatorii prezenti si potentiali ai utilajelor noastre.

Avem si clienti care doresc să cumpere utilaje, dar este foarte important faptul că am avut o participare numeroasă, ceea ce înseamnă că si în anul 2011 vom continua acest eveniment deja traditional pentru piata de aici. Ne-a făcut o deosebită plăcere să reîntâlnim clientii nostri vechi, dar si să facem cunostintă cu reprezentantii unor societăti nou înfiintate, interesate de utilajele noastre. Aproape toate utilajele au prezentat interes pentru participanti, bineînteles în functie de segmentul specific în care clientul respectiv lucrează. Drept dovadă, o parte din utilajele expuse au fost contractate".
Bilantul Simpozionului Liebherr-Romania, Genco'93, Cosim Trading & Fayat Romania

Liebherr - utilaje terasiere

Reprezentantii a peste 140 de firme de constructii, detinătoare de flote de utilaje terasiere au vizitat în cele patru zile locul de desfăsurare al Simpozionului. Aici au avut ocazia să vadă si să testeze, după dorintă, mai mult de 40 de utilaje destinate săpării,  încărcării si transportului pământului si materialelor pentru constructii.
Au fost prezentate încărcătoare frontale tip L 506; L 514; L 524; L 528; L 550; L 576 cu capacităti ale cupei cuprinse între 0,8 si 8,5 mc. Buldozere PR 714, PR 724 si PR 734 cu o capacitate a lamei de până la 5,86 mc, excavatoare pe senile model R 916, R 926 si R 934 cu capacităti de săpare de până la 2 mc sau excavatoare pe pneuri model A 904, A 914 si A 309 cu capacităti de săpare de până la 1,80 mc. Toate aceste modele sunt noi.

O mentiune deosebită: echiparea unor buldozere Liebherr cu statie totale de lucru Trimble cu două masturi, o dotare care în cazul utilizării pe suprafete mari a acestor utilaje garantează un timp minim de lucru randament maxim.
De asemenea, Liebherr a prezentat pentru cei interesati si utilaje terasiere second-hand, în stare perfectă de functionare ce au în componentă numai piese originale si au fost întretinute numai de către reprezentantele producătorului german.

Liebherr - gama de  utilaje de ridicat
Desi vorbim de o piată exclusivistă, au fost prezente 34 de firme care au deja macarale Liebherr sau sunt interesate în achizitionarea unora pentru prima dată. Au fost prezentate trei macarale turn model 71 EC-B5, 200 EC-H10 , MK 100/110 si un model de macara autoridicătoare 32 H, precum si două automacarale de mare capacitate. Au avut loc facut demonstratii cu macaraua model MK100/110, aceasta fiind de departe cea mai rapidă macara turn, atunci când vorbim de actiunea de montare/demontare, care nu depăseste 20 min., cât si cu macaraua 32 H, în cazul acesta fiind efectuate demonstratii cu dispozitivul de montare/demontare contragreutăti,

Liebherr - utilaje pentru productia si transportul betonului
A fost prezentată o statie de betoane mobilă Liebherr tip Mobilmix 0,5 T, ideală pentru această perioadă economică. Usor de transportat, pe sasiul unui camion si cu un montaj rapid, această statie poate fi deplasată acolo unde este nevoie, chiar lângă locul de turnare a betonului. Prezentare sa a fost făcută, nu se putea altfel, alături de o autobetonieră Liebherr.

Putzmeister - pompe de beton
Unul din liderii mondiali în domeniul turnării betonului, producătorul german nu putea să lipsească, întregind gama de utilaje destinate producerii, transportului si punerii în operă a betonului. Pompa de mare capacitate prezentată în cadrul simpozionului, cu o înăltime de lucru de 36 m nu a fost singura prezentată. Alte utilaje de la Putzmeister prezente a fost o pompă stationară de beton model BSA 1005D, dar si pompa MP 25.s

BOMAG - sisteme de compactare
Noul tandem vibrator Bomag BW 161 AD4 cu role de 1.680 mm oferă fată de varianta veche o greutate mai mare cu 600 kg si un motor mai puternic de 100,6 CP. Alături de acesta a fost prezent si un compactor multifunctional cu crampoane tip BM P 8500, plăci si maiuri compactoare de la acelasi producător.

GEHL - miniîncărcătoare
Producătorul Gehl a fost prezent cu o gamă largă de miniîncărcătoare, model Gehl SL 1640, 3840, 4640,5640. Cel mai puternic dintre exponate are un motor Yanmar de 84 CP, având o greutate proprie de 1.134 kg si o capacitate de lucru de 998 kg.

Atlas Copco a fost prezent cu o gamă de ciocane hidraulice specifice activitătii de demolări, tip HB 4200, MB 1000, MB 700, SB 552.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI