Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Transport agabaritic

Holleman, un transportator de utilaje de prim rang

16.07.2010
Mădălina Dragomir; Ciprian Rotaru
 Holleman, un transportator de utilaje de prim rang
Spectacolul unui transport agabaritic este impresionant, atât pentru cunoscători cât si pentru privitorii de pe stradă: un lung cortegiu de masini de însotire, girofaruri, politie, o desfăsurare de forte unică, fiecare transport de mare tonaj si gabarit fiind irepetabil. Orice obstacol care nu a fost luat în calcul, precum o curbă prea strânsă sau un colt de clădire ce reduce lătimea străzii aduce după sine un nou traseu si costuri suplimentare de transport enorme.
"Proiectarea" fiecărui transport presupune o logistică foarte bine pusă la punct, personal de înaltă calificare si o experientă îndelungată. Unul din numele de referintă în domeniul transporturilor agabaritice la nivel european este Holleman. O firmă care de peste 10 ani transportă în si din România piese speciale, utilaje si repere oricât de mari si de grele.
Societatea Holleman poate face transporturi de până la 315 tone, o masă colosală, dacă tinem cont că un camion normal poate transporta maxim 22 tone sarcină utilă.

Din punct de vedere al transportului unor greutăti mari problema este rezolvată, firma dispunând de o întreagă flotă de trailere de mare capacitate special proiectate, echipate si construite de mărci de renume precum Goldhofer, Broshuis, Nooteboom sau Faymonville. Dacă această problemă este numai una financiară, transportul la timp si în conditii de sigurantă maximă a unor produse de mari dimensiuni presupune un personal extrem de bine pregătit. Domnul George Nită, directorul general al societătii Holleman explică importanta este pregătirii personalului implicat în acest tip de transporturi: "personalul nostru este perfect pregătit si instruit atunci când vorbim de siguranta mărfii ce trebuie transportată. În acest caz avem câteva etape distincte în care specializarea este absolut necesară: încărcarea, ancorarea si apoi descărcarea mărfii. Trebuie spus că noi oferim o sigurantă deosebită în transport. Societatea care ne încredintează produsele de transportat este linistită si datorită faptului că acestea sunt asigurate, indiferent dacă transportul este efectuat pe rute interne sau internationale".

În luna iunie, un transport special a traversat o parte din România, venind din Turcia, din apropierea orasului Izmir, acesta fiind format din două camioane agabaritice off-road produse de către firma Caterpillar, destinatia lor intermediară fiind sediul importatorului Bergerat Monnoyeur din apropierea orasului Bucuresti, ulterior urmând a fi descărcate la clientul final din zona orasului Galati. Transportul celor două camioane agabaritice a fost spectaculos, desi fiecare dintre ele cântărea "numai" 35.450 kg. O sarcină absolut normală pentru transportatorul Holleman, lungimea fiecărei masini fiind de 8.740 mm, lătimea de 4.751 mm si înăltimea de 4.093 mm.
Atât intrarea în România cât si timpul de ajungere la destinatie au fost respectate, desi convoiul avea patru zile de când era pe drum, timp necesar pentru a acoperi aproximativ cei 1.600 kilometri de traseu.
Fiecare utilaj a fost transportat pe un trailer marca Goldhofer tip gondolă cu gât detasabil, cu o gardă minimă la sol de 50 cm, cu sase axe, toate directoare, ansamblul fiind tractat de un camion marca Mercedes Actros 8x4 cu un motor de opt cilindri ce dezvoltă 609 CP. De altfel, acest trailer a fost solicitat în mod deosebit de către producător, ca răspunzând cel mai bine cerintelor de transport pentru un camion Caterpillar.

Experienta transportatorului Holleman este deosebită în domeniul transportului de utilaje, fiind unul dintre cei mai cunoscuti transportatori si în acest domeniu.
Domnul George Nită ne-a declarat că numai în acest an au fost transportate în jur de 30 de dumpere, camioanele off-road Caterpillar fiind însă cele mai mari. Cele două trailere au fost însotite permanent de patru vehicule special echipate si au traversat trei tări: Turcia, Bulgaria si România.Transportul a fost comandat de către societatea Bergerat Monnoyeur, un vechi partener al firmei Holleman.
Experienta Holleman

În România societatea Holleman a fost înfiintată în anul 1997, având ca actionar principal firma olandeză Holleman Holding BV. În scurt timp, firma s-a făcut remarcată pe piata din România prin seriozitate si respectarea exactă a contractelor fată de clientii de pretutindeni din Europa, într-un cuvânt datorită serviciilor de calitate.  
Pasiunea pentru activitatea de transport special a fost permanentă, iar societatea s-a întărit prin implicarea investitorului german Peter Schwandner Transport + Logistik GmbH în anul 2004, acesta aducând nu numai un aport important la resursele firmei, dar si un know-how valoros. Astfel, societatea Holleman cunoaste o dezvoltare mai accelerată, afacerile primind un avânt nou, devenind o companie multinatională cu operatiuni în România, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina si Serbia.
În prezent, firma dispune de peste 42 de combinatii de trailere, doar în România, acestea fiind toate de mare capacitate, cu multiple axe si modulare, cu platformă extensibilă, dublu extensibilă sau triplu extensibilă pe lungime, de până la 44 m, cu platformă joasă, la 45 cm gardă de la sol pe mijloc si 20 cm gardă de la sol pe margini, măsurată în dreptul rotilor vehiculelor transportate.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI