Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Statii de lucru

Nivelare mai rapidă cu Topcon 3DMC2

15.07.2010
Ema Stancu; Eugen Constantin
 Nivelare mai rapidă cu Topcon 3DMC2
Topcon Europe Positioning a lansat un nou sistem de control - 3DMC2  care poate creste viteza  de nivelare a buldozerelor cu până la 200% si asigură o functionare fără oscilatii. Prin lansarea acestui nou model, Topcon a dărâmat o barieră în ceea ce priveste productivitatea si viteza de lucru pe santierele de constructii.
Tehnologia Topcon  3DMC2 creste viteza de calculare a pozitiei cu de până la 10 ori comparativ cu sistemele actuale. Sistemul permite o pozitionare mai rapidă în timp real, ceea ce înseamnă că utilajul poate efectua nivelarea la viteze mult mai mari. Prin utilizarea tehnologiei Topcon GPS +GLONASS productivitatea a fost sporită considerabil datorită pozitionării exacte si a preciziei excelente. Prin cresterea vitezei de operare a buldozerului cu ajutorul 3DMC2 se reduc costurile, dar si timpul necesar pentru finalizarea lucrării.
Topcon a folosit algoritmii potriviti, filtre pentru semnalul de satelit, formulele aritmetice potrivite precum si cunostintele si experienta oamenilor de stiintă si inginerilor din centrele tehnologice Topcon pentru a obtine tehnologii de vârf în industria constructiilor.
Folosind aparatul de comandă Topcon GX 60, receptorul de satelit MC-R3 si un senzor automat, un buldozer poate fi operat la o treaptă de viteză mai înaltă, obtinând rezultate mai bune comparativ cu metodele traditionale de nivelare.
Noua completare adusă familiei de produse Topcon destinate controlului utilajelor va schimba drastic modul de operare al unui buldozer pe un santier de constructii traditional.
Pe  măsură ce viteza creste, timpul de lucru scade, ceea ce presupune mai putin timp de operare, un consum redus de combustibil, mai putină uzură a utilajului si cel mai important, mai mult timp care poate fi folosit în alte zone de lucru.
3DMC2 creste viteza de lucru, astfel că aceeasi suprafată se poate nivela în jumătate din timpul necesar în mod obisnuit, ceea ce le oferă constructorilor care utilizează sistemele Topcon un avantaj competitiv foarte bun.

Statiile totale automate MS05A si MS1A pentru constructii si aplicatii de monitorizare
Topcon anuntă lansarea pe piata din Europa a statiilor de măsurare MS05A si MS1A, statii totale automate de înaltă precizie. Statiile de măsurare Topcon oferă un nivel înalt de precizie si automatizare si reusesc să satisfacă cerintele din ce în ce mai stringente de precizie, control, pozitionare si monitorizare complet automate.

MS05A
Modelul  MS05A detine cel mai mare nivel de precizie unghiulară din industrie, cu o valoare de 0,5". Dispozitivul de măsurare a distantei EDM măsoară o rază de până la 3.500 m cu o singură prismă standard cu o precizie de 0,8 mm + 1 ppm, iar viteza tipică de măsurare este de 2,4 secunde. Viteza înaltă reprezintă unul dintre avantajele cheie pentru măsurarea pe distante lungi deoarece conditiile atmosferice se pot modifica în timp ce sunt efectuate măsurătorile.
Acuratete si raza de actiune pentru MS05A
* Reflector: 0,5 mm + 1 ppm, până la 200 m
* Prismă standard: 0,8 mm + 1 ppm, până la 3.500 m
* Distanta minimă de focusare: 1 mm + 1 ppm, până la 100 m
Datorită dispozitivului de măsurare a distantei EDM si preciziei unghiulare acest instrument este ideal pentru măsurarea 3D chiar si atunci când obiectele de măsurare nu sunt în raza vizuală. Măsurătorile directe fără un reflector pot fi realizate cu cea mai mare precizie, marja fiind de 1 mm.

MS1A
MS1A este o statie de lucru totală destinată aplicatiilor pentru  constructii oferind o precizie unghiulară de 1". Punctele inaccesibile pot fi măsurate fără reflector, astfel că modelul MS1A este ideal pentru aplicatiile de constructii mai vaste care includ măsurarea profilului tunelurilor, iar gama de aplicatii se poate extinde dacă sunt utilizate reflectoare.

Acuratete si rază de actiune pentru MS1A
* Reflectoare: 1 mm + 1 ppm, până la 300 m
* Prismă standard: 1 mm + 1 ppm, până la 3.500 m
* Capacitatea de a măsura fără reflector: 3 mm + 1 ppm, până la 200 m

Statiile totale de lucru Topcon furnizează functii automate  datorită senzorilor Auto-Tracking si Auto-Pointing.
Statiile totale de lucru au implementat algoritmul Auto-Pointing optimizat pentru monitorizarea aplicatiilor care vizualizează prisma cea mai apropiată de centrul telescopului chiar dacă în câmpul vizual există mai multe prisme sau reflectori. Cu ajutorul acestei caracteristici este sporită fiabilitatea unei monitorizări periodice cu obiective predeterminate.

Optiune laser cu rază lungă
Fasciculul de raze laser LSP se formează în interiorul telescopului modelelor MS05A/MS1A. Raza laser luminoasă poate fi utilizată pentru proiectia automată a profilelor pe fata tunelelor precum si pentru diferite aplicatii de supraveghere din domeniul constructiilor subterane. Fasciculele laser paralele ating distanta de  700 m. La o distantă de 200 m, diametrul fasciculului este de numai 30 mm.

Alte caracteristici hardware:
* Indicator laser perfect aliniat folosind raza EDM pentru o ghidare precisă
* Obiectivul iluminat LED este construit în interiorul telescopului pentru a localiza cu usurintă reflectorii
* Cotatie IP64 pentru protectia împotriva apei/prafului
Statiile totale de lucru Topcon MS05A/MS1A sunt disponibile acum prin intermediul distribuitorilor autorizati Topcon în Europa.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI