Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini de ridicat

Powertek - gama completă de solutii

15.07.2010
Cornelia Rotaru; Eugen Constantin
 Powertek - gama completă de solutii
Powertek Company este singurul jucător important pe piata est-europeană care poate oferi o gamă de solutii extrem de variată pe segmentul macaralelor si al echipamentelor de ridicat.
Beneficiind de o diversitate impresionantă de echipamente, de la macarale articulate usoare care se montează pe autosasiuri si până la cea mai mare macara senilată din lume - Terex Demag, Powertek oferă solutii configurate exact după nevoile clientilor.

Atlas: macarale articulate montabile pe autosasiuri

În calitate de inventator al acestui tip de echipament, Atlas a fost întotdeauna în top, având cel mai avansat nivel de dotări în pachetul standard:
* sistem dublu link mecanic (cea mai bună diagramă de ridicare pe verticală din piată);
* sistem electronic de protectie la suprasarcină cu indicatori acustici si vizuali controlat de sistemul ACM (Atlas Crane Management);
* senzor de avertizare împotriva demarării cu macaraua nepliată;
* sistem de suplimentare a momentului de sarcină.
Cu o gamă variată care începe de la 1,3 kNm si se termină cu ultimul model lansat în acest an, cu o capacitate de 620 kNm, cu caracteristici foarte importante precum raportul excelent între greutatea proprie si capacitatea de ridicare, macaralele Atlas duc la bun sfârsit o varietate de aplicatii: manipulare materiale de constructii, amenajări peisagistice, lucrări orăsenesti, mentenantă la diferite echipamente, livrări, manipulare materiale vrac si materiale reciclabile,  logistică containere, lucrări de asamblare si punere în operă.
Terex Rough Terrain: macarale pentru teren accidentat (santier)
Aceste macarale beneficiază de o serie de caracteristici care le fac versatile si foarte usor de utilizat  pe perioade lungi de timp, minimizând oboseala la care sunt supusi operatorii. Cu trei moduri diferite de virare (doar axa fată, axa fată/spate în aceeasi directie si axa fată/spate si directii opozabile), constructie compactă si robustă, posibilitatea de telescopare a bratului chiar si sub sarcină sau posibilitatea de "pick and carry" - deplasare cu sarcină, cabină de comandă ergonomică, confortabilă si comezi intuitive, transmisie "Powershift" cu sase viteze înainte/înapoi, transmisie 4x4 si diferentiale deblocabile, aceste masini nu cunosc niciun obstacol în calea realizării sarcinii pe santierele de lucru.
Datorită eficientei acestor masini precum si a usurintei  în servisare, utilizatorii acestor macarale au reusit să reducă drastic timpul de amortizare al investitiilor. Din acest motiv, din ce în ce mai multi clienti pe plan global au înteles beneficiul includerii în flota lor a acestui tip de echipament. Cu o gamă formată din 11 modele (8 pe pneuri si 3 modele pe senile) si prin lansarea la sfârsitul anului trecut a modelului RT 100 (cu capacitate de ridicare de 100 de tone si o lungime a bratului hidraulic de 53 m) Terex împinge limitele ingineriei si se situează printre liderii pietei pe segmentul Rough Terrain.

Terex  All Terrain Cranes: macarale tot teren

Gama vastă a macaraleor Terex Tot Teren acoperă cu sigurantă toată plaja de lucrări existente în domeniu.
De la modelul de start al gamei cu capacitate de 40 tone, cunoscut sub denumirea de "CITY CRANE" care spune totul despre gradul de compactizare al echipamentului, permitându-i să lucreze în tuneluri sau alte zone greu accesibile, si până la ultimul model care face parte din gama AC 1000 cu capacitate de ridicare de 1.000 de tone, 9 axe (dintre care 8 sunt viratoare) si o lungime totală de gabarit de 22,5 m, macaralele Terex all-terrain acoperă o gamă variată de aplicatii, indiferent de greutate, lungime necesară a bratului sau geometrie specifică a bratului.

Macarale tot teren sunt configurabile în mai multe feluri, de unde si gradul maxim de mobilitate si versatilitate. Bratul hidraulic de 60 m, fezabil datorită utilizării unor materiale deosebite, cu un raport optim între greutatea proprie si rezistentă, poate fi prelungit până la lungimea de 120 de metri cu diferite variante de tronsoane zăbrelite configurabile special după aplicatia existentă.
O procedură de fabricatie laborioasă ce oferă protectie ridicată anticorozivă a componentelor, precum si o atentie mărită la realizarea îmbinărilor sudate, conferă produsului final o calitate superioară, care garantează o valoare mare de revânzare a acestor masini.

Terex  Lattice Crawler Cranes: macarale pe senile

cu brat zăbrelit
Versatilitatea si diversitatea macaralelor Terex este confirmată si de gama de macarale zăbrelite, cu capacitate de ridicare între 300 si 3.200 tone, incluzând aici macarale cu brat zăbrelit pe senile, macarale pe pneuri si macarale pe senile cu ecartament îngust. Conceptul modular permite găsirea variantei optime pentru fiecare aplicatie.
Terex  Tower Cranes: macarale turn si macarale autoridicătoare
În întreaga lume clădirile si lucrările ingineriei civile sunt realizate diferit, dar indiferent de stilul arhitectural ales există un model de macara Terex potrivit pentru a economisi timp si a furniza o valoare mare de revânzare. Macaralele Terex turn se monteză rapid, sunt echipate cu motoare economice, dar puternice si furnizează capacităti mari de ridicare.
Macaralele turn sunt folosite la proiecte de durată deci sunt concepute a lucra intens în toate anotimpurile: de la temperaturile scăzute ale iernii până la căldura arzătoare a verii.

Terex: Macarale si echipamente portuare
Macaralele "Ship to shore" reprezintă un standard ca solutie eficientă pentru manipularea containerelor pe diferite mărimi de nave, de la Feeder la Panamax, Postpanamax si Overpanamax.
Aceste echipamente asigură o productivitate si fiabilitate înaltă, garantând o investitie sigură.
Se pot manipula containere de la 20 la 45 inci, în modul singular, dublu sau tandem.

Macarale Portuare Mobile sunt echipamente care se remarcă prin performante superioare si fiabilitate, precum un ciclu rapid de lucru, timpi scăzuti de erectare, costuri reduse si usurintă în realizarea mentenantei, toate acestea rezultând în costuri scăzute de operare.
Gama medie este ideală pentru operarea de materiale vrac, în timp ce gama grea este proiectată pentru operatii grele de ridicare la raze mari. Capacitătile de ridicare ale gamei sunt cuprinse între 20 si 200 tone, cu un număr de axe între 2 si 6, raza de virare de la 10,4 la 17,0 m si greutăti proprii de la 71 la 360 tone.
Rubber Tyred Gantry Crane: macarale portal pe pneuri, ce acoperă game de echipamente de transfer pentru încărcare/descărcare din containere portuare provenite din nave medii si mari, concepute special pentru stivuirea de containere în spatii restrânse.
Caracteristici principale: cărucior de sarcină si sistem de rotire autopropulsat, 4/8/16 pneuri, sistem Tirostatic alimentat DC, Sistem Invertor alimentat AC.

Rail mounted Gantry Crane: macarale portal pe sine

Gama destinată stivuirii pe spatii restrânse de containere si productivitate ridicată pentru porturi si terminale maritime internodale.
Caracteristici principale: sistem antibalansare, sistem de cântarire oficial, sistem de management al macaralei si transmisie de date.
Mobile Equipment: echipamente mobile
O gamă completă de echipamente dedicate manipulării de containere goale sau pline, încorporând ultimele tehnologii în masură a satisface cele mai solicitante aplicatii. Beneficiind suplimentar de  solutii avansate de design, acestea ating capacităti mari de ridicare, viteze mari de operare în concordantă cu confortul si securitatea deplină a operatorului.
Gama ete compusă din: manipulatoare laterale, stivuitoare de containere, stivuitoare cu brat, stivuitoare laterale.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI