Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Lansare

Atlas Copco s-a pregătit pentru noile norme EPA TIER 4A/EU STAGE III B

15.07.2010
Atlas Copco s-a pregătit pentru noile norme EPA TIER 4A/EU STAGE III B

Atlas Copco Portable Air a selectat sistemul EGR/DPF pentru a asigura conformitatea compresoarelor sale portabile cu normele EPA TIER 4A/EU STAGE III B. Prototipul unui compresor XRHS 366 a fost prezentat în premieră la editia de anul acesta a expozitiei internationale Bauma.
Incepând cu ianuarie 2011, normele privind emisiile motoarelor diesel off-road cu puteri cuprinse între 130 si  560 kW vor deveni mult mai stricte. Pe piata europeană, emisiile sunt reglementate de EU STAGE III B.

În Statele Unite, este în vigoare EPA TIER 4. O modificare importantă în această etapă a legislatiei este o reducere drastică - de ordinul zecilor - a particulelor sau cenusei permise în emisii. În ceea ce priveste NOx, care este contributorul principal la formarea cetei de fum, nivelul acceptat va fi redus la jumătate comparativ cu normele precedente.

Divizia Atlas Copco Portable Air a evaluat cele două tehnologii existente care pot respecta aceste restrictii: Selective Catalytic Reduction (SCR) - reducerea catalitică selectivă, si Exhaust Gas Recirculation (EGR) - Recircularea gazelor de esapament combinată cu filtre de particule (DPF). Sistemul de reducere a noxelor  NOx Reduction System EGR/DPF de la Caterpillar a fost ales ca solutie optimă.

Guy Laps, Vice President Engineering al Diviziei Atlas Copco Portable Air explică: "Optând pentru această solutie ne asigurăm că pe viitor clientii nu vor avea nevoie să realimenteze cu Diesel Exhaust Fluid (DEF) sau AdBlue. Un studiu al factorului de încărcare, efectuat pe un lot reprezentativ în acest domeniu, ne-a permis să ajungem împreună cu CAT® la concluzia că EGR/DPF este cea  mai bună tehnologie pentru aplicatiile compresoarelor noastre portabile."

EPA TIER 4A/EU STAGE III B a fost cea mai agresivă si costisitoare dezvoltare de produs din istoria Caterpillar. Modulul CAT® pentru emisii curate minimizează impactul asupra eficientei consumului de combustibil. "Primele estimări arată că, în functie de modelul de motor, vom putea obtine o scădere a consumului de combustibil de până la 2%", declară Guy Laps.

Prototipul primului compresor al Atlas Copco Portable Air cu noul motor CAT C9.3 ACERT, XRHS 366 a fost prezentat în aprilie la Bauma.

Atlas Copco Portable Air va adapta de asemenea motoarele pentru gama de generatoare portabile, pentru respectarea normelor privind emisiile, STAGE IIIA pentru Europa, si EPA TIER 4 A pentru Statele Unite ale Americii.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI