Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Suprastructuri

Fliegl înfruntă criza

11.08.2010
Ema Stancu; Ciprian Rotaru
Fliegl înfruntă criza
Producătorul german Fliegl este renumit prin calitatea vehiculelor realizate în fabricile sale din Germania, Spania, Republica Cehă, Spania si Ungaria.
Fliegl Werk II este cea mai nouă fabrică de trailere din Europa. Aici sunt folosite cele mai moderne tehnologii de productie acceptate de toate standardele de calitate din această industrie. Strategia producătorului german în aceste vremuri de declin economic este una extrem de agresivă, acesta făcând investitii masive materializate prin deschiderea a noi facilităti de productie si modernizarea celor deja functionale.
De exemplu, noua fabrică Werks II oferă printre altele un acces direct la autostradă, asigurând astfel o eficientă maximă în ceea ce priveste productia si livrarea suprastructurilor, chiar si atunci când se va lucra la randament maxim. Fliegl a investit o sumă suplimentară de 4,8 milioane euro în anul 2008 pentru a construi un atelier pentru vopsit si unul pentru sablare cu nisip cu 16 turbine. Toate componenetele trailerelor Fliegl sunt foarte bine gândite până la cele mai mici detalii, fiind extrem de robuste pentru a face fată celor mai dificile conditii de lucru.

Fabrica Werk I Fliegl a fost reamenajată în vederea productiei de vehicule speciale, conform cerintelor specifice si sugestiilor provenite de la clienti. Prin intermediul acestei fabrici producătorul german doreste să ofere structuri de o calitate exceptională, în acelasi timp fluxul de productie permitând modificare rapidă a structurilor montate. Flexibilitatea liniei de productie este totală, aici putându-se realiza inclusiv comenzile speciale, cu caracter de unicat.

În total, fabrica Fliegl din Dyona Thurngia - Germania asamblează aproximativ 5.000 de vehicule anual, cu numai 230 de muncitori.

În toate fabricile grupului lucrează aproximativ 900 de persoane, iar cifra de afaceri s-a ridicat în anul 2008 la 200 milioane euro, dintre care aproape jumătate au provenit de la fabrica din Triptis.

Fliegl Fahrzeugbau GmbH este prezent pe piata din Europa cu o gamă complexă de produse. Alături de vehiculele standard, Fliegl oferă de asemenea vehicule speciale, realizate pe comandă, pentru aproape orice tip de transport. Acestea pot fi realizate cu timpi de productie extrem de redusi.

Toate vehiculele si ofertele prezentate de Fliegl la expozitia internatională Bauma 2010 au fost realizate de către producătorul german în functie de interesul si orientarea actuală a pietei europene de profil.

Trailerul tandem TSK si semi-trailerul basculant Compact Coni din gama usoară, primul exemplar din noua gamă de basculante cu corp conic au fost produsele care au trezit cel mai mare interes în rândul vizitatorilor. Pe lângă acestea, publicul a fost atras în mod deosebit de noul model de cabină deschisă  pentru basculantă, model unic în cadrul acestei expozitii. De asemenea, semi-trailerul Fliegl Liftmaster cu platformă joasă a fost creat special pentru transportul platformelor de lucru.

Fliegl se pregăteste pentru următoarea expozitie de anvergură, IAA Hanovra 2010, unde va expune sub sloganul: "Vehiculele utilitare: eficiente, flexibile si garantate pentru viitor".

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI