Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Seria 9

Hyundai cu sistem GPS Hi-Mate

11.08.2010
Dan Vasile
Hyundai cu sistem GPS Hi-Mate
După o lansare de exceptie în cadrul celei mai mari expozitii din lume dedicată utilajelor pentru constructii, BAUMA 2010, seria 9 de la Hyundai s-a anuntat a fi un concurent serios pentru producătorii mondiali de utilaje. Astfel, dotările disponibile pentru utilajele de serie acoperă de departe si ceea ce în general numim optionale. Sistemul Hi-Mate face parte dintre cele mai noi sisteme GPS lansate pe piată, fiind construit special pentru utilajele de săpat si transportat pământul de la Hyundai.
În Germania, lansarea seriei 9 a reprezentat o premieră si din alt punct de vedere, fiind pentru prima dată când un producător de utilaje a lansat o serie complet nouă.
Pentru noua gamă de utilaje pentru constructii Hyundai Heavy Industries Europe a tinut să completeze echiparea de top a seriei sale (linii hidraulice complete, lumini de lucru suplimentare, pompă de alimentare rapidă, climă, oglinzi exterioare încălzite) adăugând sistemul Hi-Mate (monitorizare prin GPS) si a camerei video pe spate, ambele fiind legate la noul display din cabină care este mai mare si mult mai usor de utilizat astfel încât operarea utilajelor să fie plăcută si eficientă.  Totodată bazându-se pe calitatea utilajelor din gamă, Hyundai Heavy Industries Europe lansează o nouă politică de garantii, astfel toate utilajele din seria 9 au din start o garantie de 2 ani sau 3.000 ore de functionare.

Hyundai Heavy Industries Europe este reprezentată în România de către Powerscreen Corporation SRL (www.powerscreen.ro) care asigură parteneriatul de lungă durată dintre clienti si Hyundai.

Folosind cele mai recente motoare Cummins Tier 3, încărcătoarele frontale Seria 9 încorporează un sistem de injectie a combustibilului common-rail de înaltă presiune (HPCR) si transmisia ZF complet automată (4F/3R) cu patru trepte de lucru. Toate acestea conectate la motorul sofisticat si sistemele hidraulice de control au rezultate pozitive în ceea ce consumul de combustibil, nivelul de zgomot si productivitatea totală. O caracteristică esentială a noului sistem hidraulic, care si-a dovedit nivelul înalt de eficientă, este introducerea unei pompe de debit variabil si a sistemului automat de determinare a încărcăturii, Load Sensing System. Sistemul răspunde la setările alese de operator, în functie de aplicatie, având la dispozitie trei moduri de operare ale motorului (Eco, Standard sau Power) si patru moduri pentru transmisie (Manual, autoLight, Medium sau Heavy). Acestea permit sistemului de management al motorului să asigure o functionare optimă (prin controlul permanent al vitezei motorului si cuplului de torsiune), în functie de încărcătură si consumul optim de combustibil pentru setările operationale alese.

Aici trebuie luat în calcul si efectul pedalei de acceleratie care activează automat un cuplaj de blocare a transmisiei pentru modul de lucru "Low" (distantă scurtă, încărcare rapidă), "Medium" (încărcare generală) sau "High" (teren abrupt). Desi în descriere pare extrem de complicat, procesul este complet automat, singura sarcină a operatorului fiind aceea de a selecta un anumit tipar de lucru.

De exemplu, atunci când s-a măsurat eficienta consumului de combustibil, testele efectuate cu un încărcător HL757-9 au demonstrat că sunt posibile economii cu 10-15 procente mai mari comparativ cu modelul 7A, în functie de ciclul de lucru ales, având ca rezultat o reducere mai mare de 10 % a consumului de combustibil.

Alte îmbunătătiri, referitoare în special la mediul de lucru pentru operator, includ modificări considerabile în zona cabinei si a dispozitivelor de comandă. Un nou bord cu un al doilea ecran LCD usor de citit (oferind informatii inclusiv despre sarcina utilă, dar si imagini ale camerelor montate în spatele utilajului), cu zone netede mai mari, coloană de directie complet reglabilă (optional, se poate alege pentru controlul miscărilor de lucru un joystick, dar numai pentru modelele mari).

Anul XIII, nr. 144, feb 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI