Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Echipamente de demolat

Mantovanibenne si MARCOM produc pentru viitor

11.08.2010
Mariana Pătru; Dan Pavel
Mantovanibenne si MARCOM produc pentru viitor
Producătorul Mantovanibenne este un nume binecunoscut pe mai multe continente. Activitatea sa a început în anul 1963, cu productia de cupe pentru utilajele de săpat. Cu timpul, calitatea produselor si un departament de proiectare bine pus la punct au adus în portofoliul companiei noi produse, precum foarfece demolatoare, o gamă largă de pulverizatoare utilizate în demolări, foarfece de tăiat metal, graifere, cupe rotative de sortare si sisteme de demolare piloni. 
Producătorul Mantovanibenne este un nume binecunoscut pe mai multe continente. Activitatea sa a început în anul 1963, cu productia de cupe pentru utilajele de săpat. Cu timpul, calitatea produselor si un departament de proiectare bine pus la punct au adus în portofoliul companiei noi produse, precum foarfece demolatoare, o gamă largă de pulverizatoare utilizate în demolări, foarfece de tăiat metal, graifere, cupe rotative de sortare si sisteme de demolare piloni. 

Sediul firmei este în Mirandola - Italia, o zonă intens industrializată si recunoscută pentru sistemele hidraulice. În prezent Mantovanibenne exportă echipamente în toată lumea, având dealeri atât în tări din Europa, cât si în Orientul Mijlociu, în Japonia sau China, bucurându-se de un succes deosebit si în America de Nord. În România, Mantovanibenne este reprezentată prin societatea Marcom RMC’94 din Otopeni, Ilfov.

Am stat de vorbă cu domnul Christophe Jarrin, Area Sales Manager Mantovanibenne cu ocazia ultimei sale vizite în România. Acesta ne-a mărturisit că în prezent piata utilajelor de constructii din Europa începe să se redereseze lent, iar în România, chiar dacă tendintele încă nu sunt pozitive, asocierea cu societatea Marcom RMC’94 îl face să fie optimist: "cu societatea Marcom am stabilit o colaborare foarte bună si am obtinut rezultate foarte bune pentru anul 2008. Acum suntem în mijlocul crizei, dar imediat ce se va redresa economia avem asteptări mari de la piata din România pentru că avem mare încredere în compania Marcom."

Restructurările inerente care au atins în general producătorii importanti europeni nu au avut efect însă si asupra departamentului de dezvoltare al firmei italiene, care a lansat în anul 2010 o serie de echipamente inovatoare. Despre performantele lor si asteptările de viitor ale pietei europene de constructii am discutat cu domnul Christophe Jarrin:

Christophe Jarrin, Area Sales Manager Mantovanibenne
"Utilaje mari cu accesorii mari - aceasta este noua tendintă din Europa"

Masini si Utilaje: În cadrul expozitiei de la Bauma firma Mantovanibenne a adus mai multe noutăti. Există si o continuare a noilor linii de echipamente lansate în Germania?
Christophe Jarrin: Bineînteles, la Bauma am lansat noua linie Multisystem, o gamă de accesorii pentru demolări în care echipamentele active de lucru, fălcile pot fi schimbate, de la cele pentru spargerea betonului la cele de tăiere în mai putin de cinci minute. Este vorba de un singur cilindru de actionare cu un design foarte compact. Fiind o noutate pe piată, am lansat si un clip video pe Youtube unde este exemplificat modul de schimbare a clestilor. Aceste sisteme sunt foarte compacte, foarte rapide si foarte fiabile pentru client. Mai mult, forta de tăiere sau zdrobire care este imprimată asupra betonului sau asupra otelului este mai mare comparativ cu modelele clasice. Asadar gama compactă cuprinde trei modele: MS8, cu o masă de 850 kg, MS10 care are peste 1.000 de kg si MS16, cu o masă de 1.600 kg.

Lucrăm în paralel si la dezvoltarea de echipamente mari cum sunt foarfecele de demolat. Avem o gamă completă de foarfece pentru deseuri, cea mai mare are 10 tone si se poate monta pe excavatoare de 100 tone. Vom continua demersul cu lansarea modelelor SH 1500 care va avea 15 tone si SH 2500 de 25 tone. Acum există o cerere pe piată pentru asemenea echipamente si ne dorim să le putem oferi clientilor nostri din industria reciclării si demolării o gamă completă. Această gamă va fi disponibilă până la sfârsitul acestui an.  

Avem apoi gama heavy duty de accesorii, incluzând Multisystem MS130R pentru demolare cu o greutate de 14 tone, cu fălci interschimbabile: foarfecă demolatoare, pentru operatiuni de demolare primară, foarfecă pentru tăiat materiale, pentru aplicatii cu compozitii din beton si otel, foarfecă pentru metal.

Oferim o gamă dedicată complet spargerii betonului, prin modelul CR100 care are 11 tone si CR80 de 8 tone, pentru care există o piată foarte bună, ambele având cumpărători nu numai în Europa. Tot în această gamă mai avem si pulverizatoare precum modelul MCP1300, care este un echipament de 8 tone, cu fălci largi, astfel că se pretează foarte bine aplicatiilor de reciclare. Gama RP este dedicată pulverizatoarelor rotative cu un cilindru si rotatie. Modelul de 8 tone RP80 este frecvent utilizat pe santierele din Olanda.

M&U: Care sunt cerintele pietei în prezent?
C.J.: Putem începe cu tările din zona Benelux si Italia, unde se caută echipamente mari. Acest sector se dezvoltă de asemenea în prezent în Franta, Germania, Marea Britanie. Aici există companii ce au excavatoare foarte mari, de peste 65 de tone, si de aceea apare nevoia de a cumpăra accesorii mari. Aceasta este o tendintă care a apărut în Europa chiar înainte de începerea crizei.
Tendinta de a cumpăra echipamente foarte mari este în dezvoltare pe piata din Statele Unite. Sunt sigur că si în România va apărea această cerere. Am fost pe santiere din România, unde există zone ale fostei industrii grele, clădiri uriase, santiere industriale unde este necesar să ai astfel de echipamente. Trebuie tinut cont de faptul că în anumite zone nu se poate folosi explozibil, precum cele cu densitate mare de clădiri, si pentru acestea constructorii vor căuta solutii alternative, iar noi oferim aceste solutii

M&U: Aveti pregătite deja si câteva produse noi, nelansate pe piată încă?
C.J.: Am creat si o gamă usoară pentru mini-excavatoare, pentru mini încărcătoare, dar si pentru robotii de demolări. Există anumite zone în care omul nu poate avea acces si trebuie să folosescă roboti cu telecomandă iar robotii pentru demolări sunt niste echipamente care vor fi foarte folosite în viitor, iar noi vom avea deja solutii pentru echipamentele robot. Acestea vor fi accesorii foarte usoare dar puternice, deoarece greutatea devine un impediment în cazul utilajelor comandate de la distantă. Pentu echipamentele usoare avem nevoie de accesorii usoare, dar în acelasi timp avem nevoie de putere ceea ce înseamnă că vom avea nevoie de solutii noi, de sisteme hidraulice mai puternice, de cilindri hidraulici care să apartină unei noi generatii. Lucrăm la aceste aspecte în prezent si vom lansa noile solutii anul viitor la expozitia Samoter din Verona si la Conexpo în Las Vegas. În rest, vom relansa gamele mai vechi, dar cu solutii tehnologice de ultimă generatie, precum graiferul cu polipi utilizat în industria deseurilor, acesta fiind un nou tip de accesoriu pe care îl vom prelua în gamele noastre.
De asemenea, sistemele de demolare a pilonilor reprezintă o altă preocupare a noastră. De altfel, împreună cu societatea Marcom am vândut deja unul în România. A fost chiar un utilaj foarte mare, destinat pilonilor ce pot ajunge la diametre de la 3,5 mm până la 1,8 m.

M&U: Aveti o vedere de ansamblu asupra industriei constructiilor din Europa. Cum functionează la nivelul anului 2010?
C.J.: Și acest an este unul dificil, dar din fericire avem cifre de afaceri mai bune decât anul trecut, desi nu am reusit să atingem nivelul din 2008. Atunci, Olanda si România erau cele mai bune piete pentru noi. Dacă ne uităm la ce s-a întâmplat anul trecut, este foarte dificil de spus, Italia a mers bine anul trecut, SUA a fost o zonă nefunctională, Germania la fel. În acest an observăm că lucrurile încep să meargă din nou în Benelux, Germania sau Anglia. Avem clienti mai vechi care au început să se intereseze din nou de utilajele si echipamentele noastre în  Austria, Slovacia, Republica Cehă, Ungaria, România, Ucraina ceea ce reprezintă un aspect pozitiv deoarece dacă există interes vor fi si comenzi.
Anul acesta se simte o schimbare, si noi răspundem foarte repede la orice solicitare, oferind totdeauna pretul corect. Asadar suntem încrezători, investim în continuare, vom avea noi oameni de vânzări, ne vom concentra pe reorganizare în unele tări, ne vom concentra atentia spre Europa, trebuie să fim prezenti pe toate pietele de pe continent.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI