Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Sisteme de gresare automată

XS de la Groenveld

11.08.2010
Ema Stancu; Mădălina Dragomir
XS de la Groenveld
Cei aproape 40 de ani de expertiză ai producătorului olandez Groenveld au fost utilizati pentru a produce noua generatie de sisteme de gresare automată XS. Acest sistem novator reprezintă un răspuns la cererea în crestere pentru sisteme de gresare compacte pentru vehicule si utilaje care au un număr limitat de puncte de gresare.
Acest nou sistem a fost prezentat în premieră la editia de anul acesta a expozitiei Bauma.

XS este un sistem economic care oferă calitatea si fiabilitatea de care clientii aveau nevoie, iar lubrifierea automată mentine un nivel redus al costurilor, chiar si pentru utilajele cu putine puncte de gresare. Pompa, unitatea de control, blocul de distributie si cartusul de ulei reîncărcabil au fost toate aranjate într-o carcasă compactă si robustă.

XS prezintă toate avantajele unui sistem automat de gresare utilizat pentru utilajele mari, astfel că lubrifierea se realizează la intervalele si în cantitătile stabilite, iar consumul de ulei este minim. Efectul imediat este acela că echipamentul se uzează si fisurează mai greu, iar dispozitivele de etansare rămân într-o conditie excelentă, costurile de întretinere ale utilajului sunt reduse semnificativ, timpii morti sunt eliminati, iar disponibilitatea de lucru creste.

Montare si întretinere usoară
XS este un sistem compact ceea ce face ca si instalarea să fie simplă. Sistemul este furnizat complet asamblat cu numărul corect de dozări deja instalat.
În cazul în care este necesar acesta poate fi extins cu usurintă până la un număr maxim de 19 puncte de gresare. Pompele sunt disponibile la o putere de 12/24 volti.
Cartusul de ulei se poate schimba rapid si curat prin dessurubarea capacului exterior de poliamidă. Toate acestea fac ca sistemul să poată fi întretinut usor în conditii de eficientă. Reumplerea cartusului este de asemenea posibilă cu un model special XS, desi utilizarea unui cartus nou de gresare garantează întotdeauna calitatea corectă si clasa uleiului folosit. Datorită indicatorului luminos pentru presiunea de gresare, disponibil ca dotare standard, verificarea sistemului nu presupune un consum de timp.

Compact si complet Sistemul de gresare XS este compus din următoarele componente:
 • unitate de pompare
 • unitate integrată de control
 • bloc de distributie integrat cu unităti de dozare
 • cartuse de gresare reîncărcabile / pot fi schimbate
 • monitorizarea presiunii de gresare sau a rezervorului atunci când se goleste prin intermediul unui ecran instalat în cabină
Costuri reduse
 • instalare usoară si rapidă
 • cartuse de gresare reîncărcabile / pot fi schimbate
 • mai putină uzură a utilajului
 • consum mai mic de ulei pentru gresare
 • disponibilitate mai mare a utilajului pentru lucru
 • eficient din punct de vedere al costurilor
În România, reprezentantul unic al mărcii Groeneveld este societatea Lubrication Systems. Partenerul român al producătorului olandez oferă pentru orice tip de utilaj de constructii solutii complete de lubrifiere automată a părtilor în miscare, proiectele de montaj ale acestor sisteme fiind realizate în practică pe baza unor manuale detaliate realizate de către producătorul Groeneveld împreună cu firma producătoare a masinii.

Oilmaster - pentru managementul nivelului de ulei
Oilmaster elimină verificarea manuală a nivelului de ulei si garantează costuri reduse de întretinere, un consum redus de ulei, reducerea timpilor morti, impactul asupra mediului înconjurător precum si o calitate constantă a uleiului. Oilmaster este folosit în motoarele cu combustie din sectorul transporturilor sau cel off-road. 

Twin - sistem de gresare heavy duty
Groenveld a dezvoltat sistemul de gresare Twin, conceput cele mai dificile conditii de operare. Sistemul Twin este utilizat pentru echipamentele off-road si alte vehicule si utilaje care operează în mod obisnuit în conditii dificile. Un sistem de gresare Twin Heavy Duty protejează utilajul pe tot parcursul vietii si reprezintă o investitie care se  amortizează rapid prin intermediul costurilor operationale reduse si a disponibilitătii de lucru mai mari a echipamentelor.

Greensight - un sistem activ de securitate
Greensight este un sistem modular activ de securitate compus din senzori ultrasonici, un monitor color, un ecran în interiorul cabinei, o alarmă inteligentă si camere de luat vederi. Greensight ajută la prevenirea unor defectiuni sau accidente de muncă soldate cu victime. Greensight poate fi aplicat în diferite moduri în camioane, autobuze, camioane pentru deseuri, trenuri, echipamente off-road, macarale portuare.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI