Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Job Report

Macaraua turn Potain MCT88 reconstruieste hotelul Cismigiu

17.09.2010
Madalina Dragomir; Gheorghe Apostol
Demarata în februarie 2010, restaurarea cladirii care adapostea binecunoscutul hotel Cismigiu - monument arhitectural, restaurantul Gambrinus si Cinema Bulevard, de pe B-dul Regina Elisabeta din Bucuresti se afla în plin proces de desfasurare.
Proiectul de restaurare a cladirii a fost unul asteptat atât de dezvoltatorul Hercesa România, antreprenorul general Virom International din capitala cât si pentru nostalgicii vechiului Bucuresti, iar la finalul lucrarilor acesta va gazdui noul sediu al Institutului Cervantes, dar si camere în regim de apart-hotel precum si spatii pentru birouri si centre comerciale. Timpul si-a pus puternic amprenta asupra hotelului Cismigiu, prima cladire ridicata pe Bulevardul Elisabeta între anii 1900-1914, care a servit de la înfiintare pâna la începutul anilor '90 ca si hotel.

Astazi, constructia pastreaza înca liniile arhitecturale care au consacrat-o, inginerii de la Virom International consolidând fatada printr-un cadru de beton armat. Interiorul întregii cladiri se demoleaza si ulterior se va ridica noua structura a constructiei, care va îngloba si cadrul de beton armat realizat pentru constructia fatadei. Configuratia finala a cladirii va fi S+P+Mz+4E+M si va ocupa o suprafata totala de peste 9.000 mp.
Suprafata amprentei la sol a cladirii este de 1.400 mp iar constructia initiala s-a bazat pe elemente verticale din zidarie, plansee alcatuite din profile I, cu beton mort între ele. De la început, cel mai dificil obstacol întâmpinat de echipa de ingineri de la Virom Intenational a fost nivelul hidrostatic foarte ridicat al apei care, în perioadele de vârf a ajuns la cota superioara a radierului.

Virom International este o companie cu un renume puternic pe piata româneasca, specializata în realizarea structurilor de rezistenta din beton armat pentru proiecte de mare anvergura, consultanta pentru dezvoltarea de proiecte, proiectare de specialitate, build & design concept, proiecte "la cheie". Dotata cu cele mai performante echipamente si tehnologii de lucru, Virom International detine în parcul de utilaje sase macarale POTAIN din care doua macarale autoridicatoare si patru macarale turn modulare cu sarcini peste cinci tone. Proiectul restaurarii hotelului Cismigiu este un proiect complex si complicat care a necesitat numeroase anchete de verificare înainte de a fi demarat. Spatiul foarte restrâns în care sunt efectuate lucrarile a pus probleme constructorilor, dar în final, solutia cea mai buna s-a dovedit a fi macaraua turn modulara Potain MCT88 care serveste zilnic santierul cu maxima implicare la aproape toate operatiunile efectuate.
Astfel, MCT88 este unul dintre principalii actori ai proiectului restaurarii hotelului Cismigiu si este amplasata chiar în interiorul cladirii. Programul de lucru al acesteia la capacitate maxima este acelasi cu al întregii echipe de constructori.
MCT88 de la POTAIN are o sarcina maxima de 5 tone, o sarcina la vârf de 1,15 tone, o raza maxima de 52 metri si poate fi operata din cabina sau din exterior cu radiocomanda.

POTAIN este lider mondial pe piata macaralelor turn. Gama sa de macarale cuprinde: macarale autoridicatoare IGO si macarale turn modulare. Domeniile de activitate care au confirmat calitatea si aplicabilitatea macaralelor POTAIN în lume sunt: constructiile civile si industriale, constructiile de drumuri si poduri (viaducte), industria energetica, industria constructiilor de nave fluviale si maritime, depozite de marfuri grele si de dimensiuni mari.

Grupul MANITOWOC detine peste 100 de  fabrici de productie si servicii în 27 de tari din America, Europa si Asia. Este recunoscut ca cel mai mare furnizor de echipamente de ridicat pentru industria de constructii din întreaga lume iar gama sa de macarale cuprinde: macarale senilate cu brat zabrelit MANITOWOC, macarale turn (fixe) POTAIN, macarale mobile cu brat telescopic GROVE, macarale mobile cu brat telescopic National Crane.
Distribuitor autorizat al marcilor POTAIN si GROVE - membre ale grupului MANITOWOC - în România: MARCOM RMC'94, Otopeni. www.marcom.ro.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI