Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Noutati tehnologice

Komatsu lanseaza noul excavator pe senile PC190-8

17.09.2010
Cornelia Rotaru
Komatsu lanseaza noul excavator pe senile PC190-8
Komatsu anunta lansarea pe piata a noului excavator pe senile PC190-8. Noul model de excavator înlocuieste practic modelul PC180-7. Având o greutate de pâna la 20 tone si o putere mai mare a motorului cu pâna la 7% fata de predecesorul sau, noul excavator pe senile PC190-8 aduce pe santierele de constructii mai multa performanta si versatilitate.
Bratul monobloc de 200 mm are un nou design si este dotat cu o cupa cu capacitate maxima 1,14 mc, astfel ca îmbunatateste semnificativ productivitatea echipamentului. De asemenea PC190-8 ofera mai multa versatilitate comparativ cu PC180-7, capacitatea de ridicare a noului excavator fiind mai mare cu mai mult de 1 tona fata de modelul anterior. Forta de rupere a cupei de 12.500 kg (ISO) este cea mai buna din clasa sa si ofera performante remarcabile de excavare chiar si în cele mai solicitante conditii de lucru. Disponibil cu brat de diferite lungimi si optional cu sasiu îngust sau în configuratii cu brat articulat din doua piese, acest nou excavator Komatsu este foarte usor de configurat pentru diverse aplicatii. 

Posibilitatea de a alege din cele cinci moduri de lucru permite operatorului sa optimizeze performantele excavatorului în functie de fiecare aplicatie în parte, indiferent de configuratia folosita la momentul respectiv. Modul "Economie" ofera performante excelente la nivelare si pentru activitati de excavare a materialului afânat, la un raport optim între productivitate si consum de combustibil. Pe de alta parte, atunci când este necesara o putere mare de lucru, spre exemplu la lucrarile terasiere, modul de lucru "Putere" al noului PC190-8 asigura o productivitate exceptionala.
Cabina este dotata cu scaun încalzit, cu spatar înalt, care asigura o pozitie corecta si confortabila operatorului. Sistemul de climatizare automat, în standard, cu functiile integrate în panoul de control TFT, permite operatorului sa îsi optimizeze conditiile de lucru. Nivelul de zgomot în interiorul cabinei este de 68dB(A). Pentru mai multa versatilitate si usurinta în operare, Komatsu a instalat pe PC190-8, în standard, un circuit hidraulic aditional cu control proportional glisant si un circuit suplimentar pentru cuplarea hidraulica rapida a accesoriilor de lucru.

Excavatorul PC190-8 pastreaza standardele înalte de siguranta pentru care Seria 8 de excavatoare Komatsu este recunoscuta. Acesta este dotat cu cabina cu protectie în caz de rasturnare, special conceputa pentru excavatoarele hidraulice. Komatsu a investit peste 1 milion de euro pentru a testa acest sistem si pentru a fi sigur ca scheletul tubular din metal integrat al cabinei ofera protectie excelenta operatorului în cazul în care utilajul s-ar rasturna. În plus, pentru siguranta persoanelor din apropierea utilajului, PC190-8 este complet echipat în standard cu alarma de miscare, suprafete antialunecare si camera de filmat în spatele utilajului. Sistemul exclusiv Komatsu de management si monitorizare a utilajelor prin satelit, Komtrax, este inclus în dotarea standard la noul PC190-8. Toate informatiile despre utilaj inclusiv timpul de lucru al acestuia, capacitatea de lucru sau cantitatea de combustibil consumata sunt foarte usor accesibile prin intermediul Internetului.
Proprietarii sau managerii de proiect sunt informati despre statusul operational al utilajului fara a fi nevoie sa intre pe site-ul oficial al Komtrax. Sistemul Komtrax poate fi configurat astfel încât sa trimita un e-mail persoanei desemnate ori de câte ori utilajului i s-a declansat o alarma de atentionare sau daca a fost activat în afara timpului de lucru cunoscut, etc.
În plus fata de specificatiile standard pentru excavatorul PC190-8, Komatsu ofera optional: filtru diesel de particule, gresare automata centralizata si proiectoare suplimentare de lucru dând astfel operatorului posibilitatea sa adapteze utilajul conform cu cerintele specifice fiecarei activitati în parte.

Unic distribuitor al marcii Komatsu în România  - MARCOM RMC'94, Otopeni.
www.marcom.ro
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI