Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Tehnologie avansata

Producatorul New Holland a lansat doua modele noi de gredere din generatia Tier III.

17.09.2010
Ema Stancu
Producatorul New Holland a lansat doua modele noi de gredere din generatia Tier III.
Performantele motoarelor cu care sunt dotate aceste gredere se ridica pâna la 133 CP, o greutate de 12,6 tone si dimensiuni ale lamei de 3,36 x 0,52 m pentru modelul New Holland F106,6, în timp ce pentru modelul F156,6 acestea ajung pâna la 173 CP, 16,7 tone greutate si 3,96 x 0,67 m dimensiuni ale lamei.
Noile gredere New Holland sunt echipate cu motoare moderne controlate electronic cu sistem common rail, produse de catre Fiat Powertrain, companie membra a grupului Fiat. Comparativ cu generatia precedenta de motoare, capacitatea unitatii de 6 cilindri a crescut semnificativ de la 5,9 litri la 6,7 litri. Capacitatea cilindrica mare ajuta nu numai la sporirea duratei de viata, ci si la cresterea cuplului de torsiune si astfel a fortei de împingere a grederelor.

O nivelare precisa, o baza sigura pe termen lung

În ceea ce priveste sistemele de directie si cel hidraulic, New Holland foloseste tehnologii care si-au dovedit eficienta de-a lungul timpului. Convertizoarele si sistemul de transmisie a puterii sunt furnizate de catre prestigiosul fabricant ZF. Acest lucru permite o pornire de pe loc mai lejera si un control precis al vitezei datorita convertizorului hidrodinamic. Este extrem de util atunci când se realizeaza nivelari foarte fine, cu toleranta specificata de numai câtiva milimetri. Sistemul hidraulic cu senzori de greutate, construit cu componente Rexroth faciliteaza miscari mai rapide si mai precise ale lamei. Datorita montarii valvei de control chiar în partea frontala a cabinei, efectul de pârghie al dispozitivelor de control poate fi redus. În opinia operatorilor acesta reprezinta un real avantaj.
Datorita posibilitatii de a alege dintre 6 moduri de lucru, operatorul poate realiza o adaptare perfecta a utilajului la necesitati pentru tractiunea pe toate cele 4 roti.

Costuri operationale reduse

Operatorul are nevoie de vizibilitate în ansamblu iar grederele New Hollland fac posibil acest lucru. În plus, monitorul, inclusiv functia de diagnosticare, ofera o viziune foarte clara asupra datelor operationale necesare. Un alt beneficiu este reprezentat de ventilatorul controlat termic. Acesta reduce nivelul de zgomot atât pentru operator cât si pentru mediu si în plus reduce si consumul de combustibil.
O alta caracteristica unica a grederelor New Holland este gradul înalt de accesibilitate pentru realizarea aplicatiilor de întretinere. În doar câteva secunde portiera de acces la motor care se poate deschide pâna la 80 de grade si ofera acces la întreg compartimentul cu componentele motorului. În acest stadiu aparatorile spate formeaza o platforma de service usor accesibila. Grederele New Holland F106.6 si F156.6 au fost proiectate astfel încât sa îndeplineasca toate cerintele pietei europene. Acestea au dimensiuni compacte si o constructie robusta. Datorita combinatiei dintre putere si dexteritate, grederele înregistreaza întotdeauna performante de lucru cu o precizie de 100 %. Acesta este doar un motiv în plus pentru care grederele New Holland reusesc sa se faca remarcate pe pietele din întreaga lume.
Anul XIII, nr. 144, feb 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI