Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Sisteme de monitorizare

CareTrack de la Volvo

12.10.2010
Mariana Patru; Madalina Dragomir
 CareTrack de la Volvo
Sistemele electronice de comanda si control au intrat în viata noastra de zi cu zi, începând cu simpla telecomanda a televizorului de acasa, alarma de la masina sau GPS. Acestea sunt acum utilizate la un nivel mult mai complex în cadrul vehiculelor rutiere sau al utilajelor de constructii. De fapt, operatorii acestor masini nu vad decât rezultatele finale ale unui numar mare de masuratori interne, de multe ori filtrate de catre computerul central al masinii, cel care ia pâna la un anumit nivel si decizii, precum momentul în care este necesar sa porneasca sistemul de racire al lichidului hidraulic sau sistemele de securitate active.
Gradul de integrare creste permanent, noi si noi facilitati sunt oferite în prezent operatorului de utilaje, dar si directorului de parc auto sau direct patronului firmei. În final, aceste sisteme automate de monitorizare si control ofera nu numai date si analize, dar si solutii. Astfel, operatorul este ajutat sa lucreze eficient cu utilajul si cu un consum cât mai mic de combustibil, directorul de mecanizare poate sa analizeze la rândul lui randamentul fiecarui utilaj, dar si problemele tehnice ce pot aparea, acestea putând fi de multe ori preîntâmpinate.
În final, aceste informatii sunt oferite sub o forma usor de citit si interpretat, programe speciale ocupându-se numai de modul în care toate datele sunt prezentate fiecarui utilizator, pentru a-i creste în final eficienta, fara a-i distrage atentia de la activitatea principala.
CareTrack este un sistem de monitorizare de ultima generatie lansat de catre producatorul mondial Volvo Construction Equipment. Pornind de la principiul conform caruia clientii nu cauta numai simple produse, ci cauta solutii, suedezii de la Volvo, bazându-se pe o experienta bogata, au oferit un sistem extrem de eficient ce protejeaza masina, dar asigura si un randament de lucru înalt.

Astfel, CareTrack înseamna mai mult decât telematica, punând la dispozitia clientilor un sistem de monitorizare si management al flotelor menit sa creasca productivitatea utilajelor si sa maximizeze disponibilitatea de lucru. Acest sistem propune moduri noi si proactive de gestionare a utilajelor, informatiile furnizate contribuind la o mai buna planificare a activitatilor pe santier. Prin intermediul CareTrack clientii primesc rapoarte privind utilizarea utilajului si informatii precum nivelul combustibilului, numarul de ore de functionare a utilajului, iar satelitul GPS furnizeaza locatia exacta a acestuia. Planificarea operatiunilor de întretinere a utilajelor se realizeaza mai eficient iar durata întreruperilor de functionare este redusa, CareTrack emitând alarme urgente si rapoarte prin email sau pe telefonul mobil al utilizatorului. 
De asemenea sistemul de monitorizare Volvo contribuie la îmbunatatirea productivitatii, acesta emitând rapoarte ale performantelor operatorilor si schimburilor de lucru, clientul având posibilitatea de a analiza si a identifica eventualele probleme si de a instrui mai bine personalul.
Cum functioneaza ?
CareTrack înglobeaza tehnologii de vârf, GSM - sistemul global pentru comunicatii mobile si GPRS - General Packet Radio Service, care face posibila transmiterea/receptionare mai rapida a datelor pentru telefoanele mobile, sateliti si internet pentru a face posibila transmiterea informatiilor în timp real.

În functie de preferinte, alarmele urgente pot aparea pe calculator într-o fereastra securizata CareTrack, pe email sau pe un telefon mobil, iar restul datelor, mai putin urgente sunt trimise în urmatoarea zi lucratoare de la utilaj la baza de date, unde sunt procesate în tabele si grafice usor de înteles, pentru a fi afisate în fereastra securizata CareTrack a utilizatorului.
CareTrack poate de asemenea prelua aceste date si le poate transforma în rapoarte detaliate, usor de înteles care pot fi transmise prin email zilnic, saptamânal sau lunar.
Oferta
Sistemul telematic produs de Volvo este disponibil în doua pachete, CareTrack Basic si CareTrack Advanced.
CareTrack Basic poate fi instalat pe orice utilaj, orice marca si orice model, putând fi astfel montat pe modelele Volvo mai vechi, utilajele Volvo compacte, alte marci de utilaje, furgonete pentru service sau chiar pentru automobilele companiei.
Pachetul CareTrack Advanced a fost proiectat exclusiv pentru utilajele Volvo si este compatibil cu majoritatea noilor modele de încarcatoare pe roti, excavatoare pe senile, excavatoare pe roti, camioane articulate si autogredere, fiind simplu de instalat.

Avantajele sistemului CareTrack:

* Date în timp real, cum ar fi pozitia exacta a utilajului (pe o harta, cum ar fi longitudine/latitudine si numarul strazii), starea motorului si numarul total de ore de functionare a utilajului.
* Rapoarte de utilizare zilnica despre activitatile din ziua precedenta. Clientii se pot de asemenea abona la rapoarte zilnice, saptamânale sau lunare, transmise automat prin email.
* Geofence - clientii stabilesc limite geografice în care trebuie sa functioneze utilajul. În cazul în care acestea sunt încalcate, CareTrack transmite prin email si/sau SMS o alarma imediata
* Timefence - clientii stabilesc în ce zile si la ce ore functioneaza utilajul. În cazul în care acestea sunt încalcate, CareTrack transmite prin email si/sau SMS o alarma imediata
* Memo-uri si istoricul service-ului - clientii pot configura CareTrack pentru a transmite prin email si/sau SMS memo-uri pentru service, în plus pot vedea istoricul service-ului pentru fiecare utilaj.
* Planificarea pieselor - CareTrack include posibilitatea de a ajuta clientii sa planifice fiecare schimbare viitoare a pieselor utilajelor (de ex., filtre, piese de schimb) si transmite memo-uri când sunt necesare schimbarile.
Varianta CareTrack Advanced ofera o serie de optiuni suplimentare, printre care se numara:
* Nivelul în timp real al combustibilului pentru fiecare utilaj si consumul de combustibil
* Rapoarte asupra utilizarii si performantelor utilajului - rapoarte zilnice despre activitatea întregului parc al clientului, comparând performanta si productivitatea fiecarui utilaj (sau a fiecarui schimb). Perioada de timp pe care o acopera aceste rapoarte este stabilita de catre client.
* Alarme si avertizari - avertizarile de pe panoul cu instrumente sunt transmise prin email si/sau SMS utilizatorilor imediat ce apar, asigurând cunoasterea imediata a problemelor. Alarmele sunt înregistrate de catre CareTrack pentru atentionari si recunoasteri ulterioare.
* Depanare la distanta - diagnoza fiecarui utilaj poate fi realizata înainte de sosirea pe teren a tehnicianului, reducându-se astfel durata de întrerupere a lucrului. 
De asemenea clientului i se pun la dispozitie datele istorice si analiza pentru performanta fiecarui utilaj sub forme grafice usor de înteles.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI