Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Presona

Sisteme de presare pentru baloti

12.10.2010
 Sisteme de presare pentru balotiPresona produce prese pentru baloti de foarte mult timp si se pot mândri cu o experienta de invidiat în acest domeniu. Coloana vertebrala a tehnologiei de balotare este sistemul de pre-presare inventat în cadrul companiei înca din anul 1960.
Produsele Presona sunt fiabile, eficiente din punct de vedere al costurilor si adaptate necesitatilor utilizatorului. Acest tip de presa are un impact considerabil asupra costurilor energetice si astfel si asupra "amprentei de carbon".

Astazi,  presele de baloti Presona lucreaza în peste 60 de tari. Unele proiecte si operatiuni sunt speciale si trebuie spus ca presele Presona au o contributie semnificativa asupra succesului operatiunilor desfasurate de clienti.
Un exemplu: în anul 2009, compania suedeza IL Recycling AB a obtinut premiul întâi la categoria "Statia de Reciclare a Anului" pentru fabrica sa din Örebro, premiu acordat de revista suedeza "Recycling & Miljöteknik" si sponsorizat de companii si organizatii din domeniul reciclarii. Atunci când a fost înfiintata fabrica din Örebro, în 2005, IL Recycling a contractat din nou Presona pentru a-i furniza presele pentru baloti. Fabrica este astfel dimensionata pentru a putea opera 150.000 tone pe an de hârtie si plastic, aici fiind folosite doua dintre cele mai mari prese pentru baloti Presona. Astfel, o parte din succesul companiei revine si furnizorului unitatilor de productie de baza ale fabricii.

În luna martie 2010, cea mai mare companie de reciclare din Scandinavia, Swerec AB a inaugurat noua sa  fabrica din Lanna, Suedia. În iunie 2009 fabrica a fost complet distrusa într-un incendiu si la mai putin de un an, fabrica a fost construita din nou. Noua fabrica este cea mai moderna statie de reciclare deseuri de plastic industriale sau menajere. Totodata, Swerec lucreaza cu o presa pentru baloti Presona de 100 de tone.
AB Svenska Returpack din Norrkoping este responsabila pentru constructia sistemului suedez de depozitare a cutiilor de aluminiu si sticlelor PET reciclabile. Astazi 88% din volumul total de  cutii si sticle este reciclat ceea ce a facut ca Suedia sa devina lider mondial în acest domeniu. Aproape 900 milioane de cutii si mai mult de 500 milioane de sticle au fost transformate în baloti de mare densitate în cele 6 prese pentru baloti Presona instalate la fabrica din Norrkoping.

Cele peste 1.000 de prese Presona din toata lumea transforma în baloti aproape orice tip de material. În afara de materialele tipice precum carton, hârtie, hârtii de ziar si diverse tipuri de plastic se mai baloteaza trestia de zahar în Cuba, paie si lucerna în Germania samd. De asemenea, în Rusia si Ucraina se baloteaza materiale reciclabile în statii de sortare Presona.
Presona furnizeaza de asemenea statii complet automate pentru gestionarea deseurilor produse de tipografii si producatorii de ambalaje. Datorita statiilor de ultima generatie de extractie pneumatica a deseurilor Presona este unul dintre principalii furnizori de astfel de echipamente pe piata din Scandinavia.
Gama variata de produse si accesorii ofera posibilitatea de a realiza aplicatii si în domenii mai putin obisnuite. Presona va fi prezenta la expozitia IFAT-Entsorga în München precum si la RWM în Birmingham sau la Poleko în Poznan în aceasta toamna.

Marca Presona este distribuita în România de catre societatea Powerscreen Corporation.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI