Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Generatoare de curent

Solutii eficiente pentru energie portabila

12.10.2010
 Solutii eficiente pentru energie portabila
Atunci când exista o nevoie urgenta de energie electrica, în lipsa retelei de curent electric, singura solutie o reprezinta generatoarele portabile. Construite pentru a asigura alimentarea cu curent electric oricând si oriunde, pentru orice aplicatie, generatoarele portabile de productie pot functiona 24/24, datorita proiectarii dedicate.
Experienta în domeniu a aratat ca exista câteva diferente marcante între regimul de functionare al unui generator folosit ca sursa principala de energie si un generator folosit ca rezerva. Astfel generatoarele portabile trebuie sa aiba un cost de exploatare cât mai mic: un consum de motorina cât mai redus, intervale cât mai lungi de revizii, durata de functionare cât mai mare fara nici o interventie de întretinere. Trebuie sa poata functiona în mediu extern si în orice conditii meteo, indiferent de anotimp si de altitudine. Pentru a realiza acest lucru, sistemul de racire trebuie sa poata face fata temperaturilor ridicate din timpul verii, dar în acelasi timp nivelul zgomotului trebuie sa fie cât mai redus. În cazul în care trebuie mutat des, generatorul trebuie sa fie cât mai usor de transportat, dimensiunile de gabarit, greutatea si robustetea fiind foarte importante.

Analizând aceste lucruri putem spune ca piata de generatoare poate fi împartita în doua mari categorii: piata de generatoare de rezerva si piata de generatoare portabile.
Atlas Copco este singurul fabricant de grupuri electrogene care produce si proiecteaza numai pentru segmentul de piata al generatoarelor portabile. Astfel, generatoarele Atlas Copco pot functiona în cele mai dure conditii meteorologice (-20°C, +50°C), sunt robuste, usor de transportat si operat, sunt proiectate conform criteriilor de siguranta si protectie a mediului, si respecta integral normele CE. Cu un nivel de zgomot foarte scazut, generatoarele Atlas Copco sunt perfect adecvate pentru functionarea în mediile cele mai sensibile la zgomot.

Design-ul inovativ permite accesul usor la toate componentele, asigurând mentenanta si service facil, iar împreuna cu intervalele lungi de service (500 de ore de functionare) ofera un cost de mentenanta foarte scazut si creste timpul de functionare.
Generatoarele Atlas Copco dedicate pietei europene raspund unor cerinte diverse, fiind structurate pe patru game.
Gama QAS, cuprinzând o larga varietate de modele cu puteri între 14 - 550 kVA a fost proiectata pentru transport si manevrare rapida, usoara si sigura, iar amplasarea se poate face practic pe orice tip de suprafata fara pregatiri speciale. Echipamentele peste 125 kVA functioneaza la frecventa duala, si se caracterizeaza prin reducerea zgomotului si protectia sporita a mediului înconjurator, asigurând furnizarea continua a energiei în aplicatii industriale, în cadrul utilitatilor publice, în închirieri si constructii.

Gama QAX, cu puteri cuprinse între 12 - 60 kVA, este dedicata aplicatiilor de mica anvergura de pe orice santier. Generatoarele QAX se caracterizeaza printr-o utilizare facila si sigura, de tip "plug and play", conectarea exclusiva prin prize mono si trifazice eliminând aproape complet riscul de accidentari. Sunt montate pe un sasiu robust cu o axa (doua roti), ceea ce permite mutarea usoara în cadrul santierului dar si între locatii diferite.
Gama QAC cuprinde generatoare cu puteri între 500 - 1250 kVA, cu o configuratie superioara a optiunilor si montate în container standard. Aceasta gama este dedicata aplicatiilor critice, cu functionare continua, si are un consum de motorina minim.

Încalzitorul pentru lichid de racire integrat asigura o pornire rapida si usoara la temperaturi scazute, în timp ce un ventilator electric de racire cu turatie variabila permite functionarea continua în medii cu temperaturi ridicate, cum ar fi în desert. Toate generatoarele din gama QAC au un întrerupator tetrapolar motorizat pentru circuitul principal, care asigura protectia la suprasarcina si scurt circuit, oprire de urgenta, alarme si opriri automate pentru motor si sunt echipate standard cu accesorii pentru rafinarii pentru siguranta operarii în instalatiile petroliere. Rezervorul de combustibil detasabil acoperit cu dublu strat, cu senzori pentru scurgeri si batiu metalic rigid cu retinerea scurgerilor accidentale împiedica scurgerile de lichide de motor sau combustibil, eliminând riscul poluarii solului.

Turnurile de iluminat QLT cu generator inclus, extind productivitatea lucrarilor pe timpul noptii, asigurând o siguranta sporita. Acestea au un alternator de 8 kW, doua prize de putere de 16A 230V, si patru lampi cu halogenuri metalice, de 1.000 W, cu întrerupatoare individuale. Lampile sunt pozitionate pe un catarg hidraulic vertical cu 8 sectiuni, integral automatizat si care poate fi ridicat la înaltimea maxima de 9 metri în 15 secunde, cu mansoane suprapuse armate, si cabluri din otel inoxidabil supradimensionate. Rezervorul de combustibil de 140 litri asigura o autonomie de functionare de 85 ore, nivelul de zgomot este mult sub cel de 60dBA la 7 metri prevazut de normele în vigoare, iar semnalizarea rutiera si reflectoarele sunt incluse în varianta standard.
Anul XIII, nr. 144, feb 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI