Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Eveniment Cefin

Cum să câstigi pe timp de criză?

16.11.2010
Cornelia Rotaru; Ema Stancu
 Cum să câstigi pe timp de criză?
Compania Cefin Holding a fost fondată în anul 1995, ca dealer IVECO, cu sediul în Bucuresti. Dezvoltarea rapidă a dus la extinderea activitătii companiei si în afara granitelor tării, către Ungaria si Bulgaria.
Cefin este azi una dintre cele mai importante companii cu capital privat, clasându-se între primele 100 companii din România. Cefin Autovehicule Comerciale activează în cel mai dinamic sector al industriei auto din România, ca dealer IVECO.

În partea de vest a tării Cefin este prezent de peste 10 ani ca furnizor de produse si servicii integrate pentru lumea transporturilor, prin reprezentantele din Timisoara si Arad. Activitatea din zona Arad a început treptat, în anul 2002, prin vânzarea de vehicule comerciale marca Iveco. Un an mai târziu, a fost adăugată si distributia de piese de schimb, iar în anul 2005 a fost dat în folosintă un service autorizat Iveco pentru autovehicule comerciale usoare - Daily Center. Echipa Cefin din zona Arad a dezvoltat permanent activitatea în zonă, clădind relatii de afaceri si parteneriate noi, în prezent  portofoliul său cuprinzând aproape 450 clienti, printre care se numără unele dintre cele mai mari companii din zonă.

În total, în zona Arad au fost livrate peste 650 de autovehicule, obiectivele până la sfârsitul anului fiind ca Cefin Arad să depăsească 100 de vehicule, realizând o cifră de afaceri de aproximativ 1.500.000 EUR din activităti de service si distributie de piese.
Cresterea permanentă a volumului de activitate si a comenzilor au făcut necesară mutarea într-un nou sediu, mai bine pregătit să facă fată ritmului actual de lucru. Noua locatie din Zona Industrială Micalaca Est din Arad este formată în primul rând dintr-o hală de service cu  6 puncte de lucru si deci o capacitate de lucru crescută, fiind construită pe o suprafată de 400 mp.
Relocarea face parte din strategia Cefin în ceea ce priveste cresterea competitivitătii prin ofertarea clientilor cu servicii de calitate la preturi mai mici, acestia obtinând din partea firmei o valoare adăugată mai mare pentru serviciile primite. Astfel, numai magazia de piese de schimb detine permanent un stoc ce depăseste 250.000 EUR, piesele ce nu se găsesc aici fiind aduse zilnic de la depozitul central. În plus, la Arad s-a reusit prin extinderea serviciilor oferite clientilor si crearea unui număr mai mare de locuri de muncă, echipa locală urmând a fi completată cu noi membri până la finele anului 2010. În acest sens, si domnul Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad, în cadrul discursului său tinut cu ocazia deschiderii sediului în ziua de 14 octombrie, a tinut să sublinieze faptul că service-ul Cefin reprezintă una din cele trei mari investitii aflate în acest moment în derulare în zona industrială.

Conferinta de presă sustinută de către domnul Stefano Albarosa - CEO Cefin România a avut un caracter inedit, fiind prezentată strategia grupului pe timp de criză, strategie care a dus la o crestere importantă a cifrei de vânzări în acest an, dar si noile directii de dezvoltare pe termen scurt.
Cifrele oferite de către domnul Albarosa în timpul conferintei de presă au arătat o crestere a cifrei de vânzări în acest an a vehiculelor comerciale de 20% în cazul masinilor noi si de 65%  pentru vehiculele rulate, ca termen de comparatie fiind utilizat anul 2009.
Stefano Albarosa - CEO Cefin România:
"Pentru noi, prezentul nu este dominat de criză, ci de o repornire a pietei pe baze noi. Rezultatul: am devenit foarte Competitivi, Inovatori si Eficienti"

Cele trei directii enuntate de către CEO-ul grupului Cefin au si acoperire practică, prin rezultatele firmei, dar si prin noile produse si servicii lansate în ultima vreme pentru piata din România. Competitivitatea se traduce prin oferirea unui service de calitate, care să acopere orice cerintă a clientului, dar cu un efort financiar mai mic pentru acesta, ceea ce reprezintă în viziunea domnul Albarosa valoarea adăugată. Eficienta este deja demonstrată, activitatea grupului desfăsurându-se practic la un nivel comparativ cu anul 2008, dar cu un număr de angajati redus la jumătate.
Inovatia este arma forte a grupului în perioada actuală. Astfel, noua platformă informatică dezvoltată special pentru a acoperi cerintele unui sistem de ofertare on-line unic pe piata noastră asigură accesul viitorilor cumpărători de vehicule comerciale la un număr de peste 720 vehicule. Accesând site-ul de vânzări autovehicule comerciale www.cefintrucks.com, cumpărătorii obtin informatii despre calitatea si starea camioanelor ofertate si pretul lor, având în acelasi timp acces la întreaga gamă de servicii aferente, precum: timp de livrare, realizare ITP sau garantie. De asemenea, acestia au acces la toate tipurile de servicii post-vânzare oferite de către Cefin România.
Cefin Construction Equipment a demarat la începutul acestei toamne, divizia de utilaje a grupului oferind masini pentru constructii noi si rulate. Trebuie spus că utilajele rulate sunt aduse din Germania, având toate reviziile făcute la timp si un istoric al utilajului, în România fiind revizuite si apoi oferite la vânzare cu garantie.
Proiectul cel mai "cald" al grupului Cefin este însă dat de activitatea de închirieri, care va demara în luna noiembrie. Aceasta presupune închirierea camioanelor pe perioade de 3 - 18 luni. Activitatea va demara cu un număr de 35 autocamioane special pregătite, urmând a se extinde în functie de cererea pietei din România.
www.cefintrucks.com

La începutul lunii septembrie 2010, Cefin România a lansat un proiect online de vânzări destinat autovehiculelor comerciale. Acesta acoperă absolut toate aspectele legate de vânzarea unui vehicul comercial, precum inspectarea sa si selectarea optiunilor sau alegerea variantei de calculator de leasing.
Cu aplicatia cefintrucks.com, clientii pot selecta on-line, de acasă sau de la birou, vehiculul de care au nevoie din peste 800 de camioane. Sunt puse la dispozitie multiple criterii de căutare, combinate cu o metodă inteligentă de memorare a tipului de vehicul salvat în meniul "favorite". Pe baza informatiilor salvate în fiecare cont, aplicatia cefintrucks.com va notifica automat vizitatorul despre orice alt vehicul din stoc cu specificatii tehnice similare si pret asemănător.
Baza de date pusă la dispozitia celor interesati cuprinde atât vehicule noi cât si rulate, acestea din urmă fiind descrise prin fotografii detaliate. De asemenea, tot aici se poate consulta un sistem de calcul orientativ al ratelor de leasing, dar si compararea mai multor oferte, salvarea ofertelor găsite, a criteriilor de căutare, permitând vizitatorului chiar si transmiterea unei contraoferte de pret pentru un vehicul anume.
Cefin completează oferta cu pachetul integrat de produse si servicii pe care îl oferă sub deviza "Totul pentru lumea transporturilor" - solutii de finantare si trade-in, asistentă tehnică prin reteaua extinsă de service autorizat, posibilitatea oferirii unei garantii de 6 luni pentru linia motrică a vehiculului (motor, cutie de viteze si grup diferential), asistentă în realizarea tuturor formalitătilor logistice, ofertă de piese de schimb pentru toate mărcile de autovehicule comerciale, anvelope, solutii de monitorizare flote.
Obiectivul este de a crea cea mai mare bază on-line de vehicule comerciale din România si estimările reprezentantilor companiei sunt că până la finalul anului stocul disponibil on-line va fi de peste 1.000 de vehicule.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI