Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Samoter 2011

Inovatie si constructii durabile

15.11.2010
Mariana Pătru
 Inovatie si constructii durabile
Cea de-a 28-a editie a expozitiei internationale de utilaje si echipamente de constructii Samoter, programată între 2-6 martie 2011 la Verona, va deschide sirul evenimentelor internationale dedicate sectorului constructiilor.
Organizatorii au anuntat deja un calendar impresionant de evenimente si un număr de expozanti în crestere comparativ cu editiile din 2005 si 2008.
Printre expozanti se află nume importante din industria constructiilor precum Caterpillar, JCB, Komatsu, New Holland, Volvo,  Iveco, Bauer, Soilmec, Casagrande, Imer Group, Case-CNH, Hitachi, Hyundai, Liebherr, Wirtgen, Venieri, Doosan, Bobcat, Fayat Group, Sim-Ammann, Dynapac, Bomag, Berco, Hydromec, Manitou, Menci, Isuzu, Perlini, Mantovani Benne, Simex, Usco.

Accentul pe constructiile durabile

Sustenabilitatea este cuvântul cheie si conceptul care va guverna editia din 2011 a expozitiei Samoter.
Obiectivul evenimentului este să se transforme într-o ocazie de cunoastere, învătare si analizare a diverselor aspecte ale ideilor care pot fi aplicate în sectorul constructiilor, precum siguranta în procesul de constructie, relatia dintre economie si protejarea mediului înconjurător, reglementări si standarde tehnologice, echipamente si inovatii, etică si design.  
Sustenabilitatea va fi de asemenea  subiectul principal al conventiei de la începutul expozitiei, care va avea ca temă "Design-ul si industria constructoare ecologică: tendinte si bune practici" si va include, în cadrul unei mese rotunde, experiente nationale si internationale prezentate în două sesiuni comparative între America de Nord si Europa. Fie că este vorba despre proiectarea unui pod, schimbarea destinatiei unei clădiri sau definirea unui spatiu urban pentru o comunitate, o abordare integrată între design si constructii ecologice, precum o mai bună pozitionare a clădirilor, reducerea deseurilor si o utilizare inteligentă a materialelor poate aduce mai multe beneficii economice si ecologice de durată decât simpla reducere a consumului de energie.

Seminarul doreste să prezinte conceptele cheie ale industriei constructiilor ecologice prin prezentarea de studii de caz, evidentiind diferite aplicatii si experiente internationale. 
SAMOTER SPECIALS
Editia din 2011 va include din nou SAMOTER SPECIALS, trasee ale sectoarelor individuale ale constructiilor si echipamentelor specifice acestora. Astfel vor exista sectiuni speciale pentru utilaje terasiere, prelucrarea betonului, constructii de drumuri, foraje, concasare si sortare, minerit, vehicule si componente. Fiecare sferă este diferentiată grafic pentru a ajuta vizitatorii să îsi identifice traseul de interes, fiecare dintre cele 9 sectoare beneficiind de o culoare si un simbol propriu. În acelasi timp, zilele tematice vor completa sferele prin evenimente dinamice, seminarii si conventii.
Utilaje de constructii la Samoter 2011

Editia de anul viitor îsi va îndrepta atentia către pe următoarele segmente ale echipamentelor de constructii:

* utilaje terasiere;
* utilaje pentru producerea, transportul si prelucrarea betonului (incluzând betoniere si echipamente de transport si prelucrare);
* constructii de drumuri (incluzând statii de asfalt si echipamente de prelucrare, transport si turnare a asfaltului);
* echipamente pentru foraj, constructii tuneluri si palplanse;
* exploatări de carieră, concasare, demolări si reciclare;
* ridicare si manipulare;
* transport si vehicule (incluzând dumpere, cap-tractoare si remorci)
* componente (incluzând piese de schimb, compresoare cu aer, motoare si generatoare, echipamente de transmisie a puterii prin fluide, pompe, instrumente de control si scule).

Samoter 2008 în cifre
* 1.026 de expozanti (cu 4,2% mai mult decât în 2005) dintre care 30,70% companii străine din 36 de tări (cu 8,62% mai mult comparativ cu 2005), pe o suprafată netă de expunere de 131.156 mp (+13,5%).
* 106.857 vizitatori, dintre care 95.488 italieni (cu 11,12% mai mult decât la editia din 2005) si 11.369 de vizitatori străini (cu 16,22% mai mult comparativ cu 2005).
* 602 jurnalisti acreditati, dintre care 40% străini, mai mult de 50 de parteneri media italieni si internationali.
* 268.000 de vizitatori ai portalului www.samoter.com si peste 2 milioane de pagini vizitate.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI