Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Excavatoarele Hitachi

Performantă, sigurantă si confort în demolări

16.11.2010
 Performantă, sigurantă si confort în demolări
"Excavatorul Zaxis lucrează rapid si eficient si este extrem de prietenos în operare  - întotdeauna face ce vrei tu să facă" - Operatorul Arno Janssen lucrează pentru Zilverzand Exploitatie Beaujeau BV în Olanda - companie de exploatare carieră
Excavatoarele medii Hitachi sunt cele mai populare din gama largă de echipamente a producătorului. Aceasta subliniază adaptabilitatea lor în diverse ramuri industriale.
Modelele standard ca ZX210LC-3 sunt o alegere comună pentru lucrări de pământ si lucrări generale de constructii; modelele mai mari, din care face parte si ZX350LC-3, sunt potrivite pentru aplicatii mai grele, precum exploatări miniere si de carieră. Suplimentar, excavatoarele medii Hitachi sunt echipamentele de bază pentru câteva alte aplicatii: demolări, manipulare materiale si dragări.

Gama medie de excavatoare Hitachi include si o varietate de modele cu raza de întoarcere foarte scurtă. Cu o rază de rotatie minimă, acestea sunt usor de operat în spatii strâmte, precum santierele înguste de constructie drumuri.
De la modelul ZX70LC-3 de 7 tone, la ZX470LCH-3 de 48 de tone, excavatoarele medii de la Hitachi se bucură de aceleasi caracteristici: motoare puternice, dar economice si sistemul de comunicatii prin satelit în pachetul standard. Această facilitate permite proprietarilor de Hitachi din întreaga lume să-si managerieze flota de echipamente online, via E-Service Owner's Site.
Fiecare din excavatoarele medii asigură un nivel ridicat de confort pentru operatori. Cabina spatioasă si proiectată ergonomic oferă un mediu de lucru plăcut si le permite operatorilor să lucreze continuu, pentru multe ore, în cele mai solicitante locatii.

Performantă îmbunătătită

Excavatorul ZX470LCH-3 a fost dotat cu un nou motor nepoluant, care se conformează regulamentelor referitoare la emisii, Nivelul 3 în SUA (EPA) si Etapa III în UE. Acest motor creste puterea livrată cu 4% fată de modelul conventional, asigurând 349 CP si reduce consumul de combustibil cu aproximativ 13%.

Aceasta se obtine gratie sistemului de injectie common-rail cu comandă electronică ce antrenează o pompă de combustibil integrată la o presiune extrem de ridicată pentru distribuirea combustibilului la fiecare injector al cilindrilor printr-o rampă comună. Acest lucru permite o combustie optimă ce generează o putere enormă, reducând nivelul emisiei de particule Diesel si consumul de combustibil.
Sistemul de recirculare si răcire a gazelor de esapament (EGR) amestecă partial gazele de esapament cu aer de admisie pentru a scădea temperatura de combustie si a reduce oxizii de azot si consumul de combustibil. În plus, răcitorul EGR răceste gazele de esapament în vederea cresterii concentratiei de aer pentru o combustie completă, reducând nivelul de emisie de particule Diesel.
Sistemul îmbunătătit de recirculare pentru brat permite operatorului un control crescut. În functionarea combinată de coborâre a bratului si balansierului, viteza balansierului poate creste cu aproximativ 15% fată de modelul conventional. Uleiul sub presiune de la baza cilindrului bratului (si nu de la pompă, ca în cazul echipamentelor conventionale) este transmis la tija cilindrului bratului pentru a-l coborî, fiind ajutat de greutatea acestuia. Noul sistem permite si o functionare combinată eficientă pentru rotirea si coborârea bratului.

Combinatia dintre motorul cu putere crescută si sistemul hidraulic îmbunătătit rezultă în capacităti mai mari de ridicare, cicluri de lucru mai rapide si o crestere a productivitătii de aproximativ 14%.

Confort si sigurantă maxime

Siguranta este întotdeauna prioritatea zero pentru Hitachi. Cabina H/R este prevăzută cu parbriz securizat si sistem FOPS* pentru acoperis, care asigură protectie la căderea obiectelor si prafului.
Alte dispozitive de sigurantă includ: un ciocan de evacuare, centură de sigurantă retractabilă, plafon de mari dimensiuni cu geam de evacuare si o nouă manetă de blocare a comenzilor de pilotare - motorul  neputând porni dacă maneta nu este complet blocată. Acest lucru previne miscările accidentale la atingerea involuntară a manetei de comandă.
Toate aceste caracteristici de sigurantă arată cât de mult ia în calcul Hitachi nevoile operatorului si riscurile ridicate ale industriei de constructii, în aplicatii precum demolările. Cabina spatioasă este proiectată ergonomic si cu o vizibilitate excelentă, ceea ce reduce gradul de oboseală pentru operator. S-a mărit spatiul pentru operator si pentru obiectele personale ale acestuia.

Scaunul este proiectat ergonomic, astfel încât lucrul prelungit la bordul acestui utilaj să fie o activitate plăcută. Spătarul scaunului este mai lat, iar forma tetierei a fost modificată. Scaunul operatorului a fost conceput astfel încât să reducă vibratiile si socurile, crescând durabilitatea. Manetele de comandă cu cursă scurtă fac manevrarea foarte usoară si cotierele existente contribuie la scăderea gradului de oboseală pentru operator în cursul utilizării îndelungate si continue a utilajului.

(* Efortul de manevrare a manetelor a fost redus cu 30%.)

Hitachi a reusit să includă o cameră de luat vederi retrovizoare în pachetul standard. Monitorul LCD color, de mari dimensiuni, si camera de luat vederi retrovizoare de pe contragreutate permit operatorului să vizualizeze neobstructionat zona din spatele utilajului. Acest sistem creste siguranta la manevrele de rotire si deplasare în marsarier. Monitorul LCD are încorporate si alte functii folositoare, precum selectarea modului de lucru, monitorizarea consumului de combustibil si asistentă pentru întretinere.

Se poate calcula consumul de combustibil per ora de lucru, iar rezultatul este afisat pe monitorul LCD. Această informatie sugerează programarea alimentării cu combustibil, sporind eficienta si economisind energie.
Asistenta pentru întretinere avertizează operatorul referitor la datele de schimbare a uleiului hidraulic si a filtrelor de combustibil, conform setărilor utilizatorului, la fiecare cuplare a contactului. Acest calendar de întretinere poate preveni defectarea echipamentului.
Există si posibilitatea optională a unui sistem de prevenire furt  care solicită introducerea unui cod criptat pe monitorul multifunctional la fiecare pornire a motorului pentru a preveni furtul si actele de vandalism.

Costuri reduse de operare

ZX470LCH-3 asigură costuri reduse atât printr-o întretinere simplificată, cât si printr-un consum redus de combustibil. Hitachi a usurat inspectia, servisarea si curătarea noului excavator.

Lătimea pasarelei a fost extinsă de la 340 mm (modelul conventional) la 510 mm, astfel încât operatorul să ajungă mai usor din cabină în partea din spate a utilajului. Pasarela este construită din două bucăti, concept care permite detasarea părtii din spate la deplasarea echipamentului sau la functionarea pe teren accidentat.
Întretinerea generală a fost simplificată gratie designului îmbunătătit. Capota motorului a fost mărită, pentru a permite efectuarea operatiilor de întretinere de pe partea laterală a utilajului. Acest lucru contribuie semnificativ la reducerea timpului si costurilor de întretinere. Capota motorului are o greutate redusă si este prevăzută cu un amortizor, care facilitează deschiderea si închiderea.
Întretinerea a fost facilitată printr-un acces facil la baia de ulei, prevăzută acum cu un record de golire. Pentru a efectua operatia de golire, se cuplează un furtun la racordul de golire. Racordul de golire este fi abil si nu permite scăpări de ulei sau avarieri. Schimbul automat al filtrelor de ulei s-a dublat la 1.000 ore.

Radiatorul si răcitorul de ulei sunt montate în paralel, nu în serie, asa cum sunt amplasate în cazul montajului conventional, pentru a putea fi demontate cu usurintă. Acest montaj usurează în mod semnificativ curătarea zonei în jurul motorului.
Filtrul de aer proaspăt pentru sistemul de aer conditionat a fost mutat din amplasamentul conventional, care se afla în spatele scaunului operatorului, pe partea usii. Acest amplasament facilitează curătarea si înlocuirea filtrelor de aer proaspăt, precum si a filtrelor de circulare a aerului în interiorul cabinei.
Condensatorul sistemului de aer conditionat si răcitorul de combustibil se pot deschide pentru a putea fi curătate cu usurintă, permitând în acelasi timp si curătarea radiatorului amplasat în spatele lor.
Încă de la introducerea lor pe piata europeană, excavatoarele medii de la Hitachi s-au dovedit fiabile, versatile si productive, chiar si în cele mai grele conditii de lucru. Tehnologia avansată încorporată în designul lor i-a adus producătorului Hitachi reputatia de lider  în productia de excavatoare.

Powertek Company SRL
www.powertek-company.ro

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI