Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Utilaje terasiere

Case Seria N

16.12.2010
Mariana Patru
 Case Seria N
Anul 2010 a reprezentat pentru producatorul american Case Construction Equipment un an de bun augur, acesta lansānd pe piata americana noua gama de buldoexcavatoare Seria N, care cuprinde modelele 580N, 580 Super N, 580 Super N Wide track si 590 Super N, descrise ca fiind " mai puternice oriunde".
Utilajele evidentiaza un design  inteligent, care include un nou tip de brat de excavare, optiuni de transmisie multiple, forta de rupere crescuta, capacitati de ridicare mai mari obtinute cu ajutorul sistemului Power Lift, pachet de iluminare laterala, vizibilitate crescuta si un plus de confort pentru operator.

Cele patru noi modele, care īnlocuiesc Seria M sunt echipate cu motor diesel  cu turbocharger Case 445T Tier 3, cu o capacitate de 4,5 litri, care dezvolta o putere neta  cuprinsa īntre 79 CP pentru modelul 580N si 108 CP pentru 590SN. Cea mai mare noutate, īn ceea ce priveste designul noii serii N este bratul de excavare heavy-duty, un nou sistem de cuplare si bolturi si bucse mai mari. Noul brat mai puternic este adaptat fortei de rupere si capacitatii de ridicare superioare, rezultate din utilizarea unor cilindri hidraulici mai mari.

Complementar performantelor serie N este si  sistemul Power Lift, care la o simpla atingere sporeste capacitatea de ridicare prin cresterea presiunii cu 8 pāna la 16 procente, īn functie de model. Functia Power Lift ramāne activa cāt timp hotaraste operatorul, dar puterea motorului este redusa pentru un control crescut asupra utilajului. Power Lift face parte din dotarea standard pentru modelele 580SNWT si 590SN si este optionala pentru 580SN, si conform reprezentantilor Case ofera Seriei N capacitatea de ridicare a unui excavator hidraulic de 5 tone.

Utilizatorii seriei N pot opta pentru una dintre cele trei tipuri de transmisii- Power Shuttle (manuala cu cuplaj), S-Type (versiunea automata a Power Shuttle) si H-type (o cutie de viteze complet hidraulica). Utilajele echipate cu transmisia H-type beneficiaza de functia auto-shift, controlata de operator, care permite transmisiei sa schimbe vitezele adaptāndu-le activitatilor desfasurate, fara a depasi treapta superioara selectata. (H-type nu este disponibila pentru modelul 580N).

Indiferent ca sunt dotate cu transmisie S-Type sau H-type, modelele seriei N sunt echipate cu sistemul Case Smart Clutch care permite operatorilor sa  aleaga īntre trei pozitii pentru a ajusta agresivitatea schimbarilor de directie.
Modelele Seriei N utilizeaza o pompa hidraulica cu debit variabil, exceptie facānd 580N, care foloseste o pompa cu o singura sectiune. Noul sistem hidraulic cu debit variabil, spun reprezentantii Case, reduce temperaturile de operare si face economii de combustibil de pāna la 10%.

Cabina noilor buldoexcavatoare Case prezinta o suprafata vitrata mai mare si un nou parbriz spate care poate fi deschis pāna la 180°.
Modelele cu pilot-control au un nou tip de sprijin pentru picior, iar comenzile au fost mutate īn partea dreapta a cabinei. Nivelul de zgomot din interiorul cabinei nu depaseste 72dBA.
Un pachet optional de iluminare laterala de īnalta intensitate, care lumineaza eficient īntreg perimetrul de lucru este disponibil pentru utilajele din seria N, ceea ce creste semnificativ vizibilitatea pe timp de noapte pentru operator.
Īn ceea ce priveste continentul european, producatorul american pregateste o surpriza pentru 2011 cānd va fi lansata noua serie T.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI