Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Placi de uzura

Clientii confirma calitatea Hardox

16.12.2010
Cornelia Rotaru; Gheorghe Apostol
 Clientii confirma calitatea Hardox
Compania Schulte GmbH & Co KG din Warburg, Germania foloseste de 20 de ani renumitele placi de uzura Hardox produse de  SSAB. Fondata īn 1924, compania Schulte GmbH & Co KG este unul din principalii furnizori de sisteme si componente pentru utilaje de constructii si tehnologie īmpotriva abraziunii. Cu sediul īn North Rhine * Westphalia, compania are un portofoliu vast de clienti atāt īn Germania, cāt si īn tarile īnvecinate Austria, Belgia, Franta, Olanda si Luxemburg.
Schulte a dezvoltat un parteneriat cu producatorul suedez pentru dezvoltarea de noi tipuri de placi de otel cu densitate mare.  
 "Uneori se īntāmpla sa avem nevoie de placi mai dense din gamele Hardox 400 si 500", spune CEO Josef Schulte. "Īnainte eram nevoiti sa folosim alt tip de oteluri cum sunt asa-numitele īntaritoare sau oteluri tratate termic.
Aceste oteluri sunt relativ scumpe si de cele mai multe ori necesita o emailare suplimentara. Acum SSAB a adus aceste placi dense pe piata si ne ofera posibilitatea sa implementam mai multe produse folosind aceste oteluri. Astfel avem un avantaj de pret semnificativ din moment ce costurile cu materialele sunt mai mici decāt cele pentru oteluri tratate termic. De asemenea, nu mai este nevoie sa trecem prin toate etapele de emailare a otelului si, īn unele cazuri, de īntarire mecanica a acestuia. Pentru ca sunt deja emailate, otelurile SSAB ne permit sa obtinem si timpi foarte buni de livrare a produselor noastre."
Compania a testat o placa de 90 de milimetri si a folosit-o pentru a produce dinti pentru utilaje folosite pentru cariere. A fost o experienta pozitiva deoarece placa a fost foarte usor de folosit. Nu au aparut crapaturi atunci cānd a fost taiata cu flacara, aspect care devine adesea o problema pentru otelul de o asemenea grosime.  De asemenea au fost efectuate teste de duritate, placile SSAB reusind chiar sa depaseasca valorile de duritate specificate.

Aceasta companie este experta īn domeniul tehnologiei si sistemelor de rezistenta la abraziune. Grupul sau tinta sunt producatorii si dealerii de componente precum si clientii cu amanuntul din diferite industrii precum cea a sticlei, a pietrei naturale, reciclarii deseurilor si agricultura.
SSAB a fost partenerul companiei īnca de la īnceput, iar Schulte ofera īn prezent toate produsele Hardox de la 4 pāna la 120 mm, de la 400 la 600 duritate Brinell.
Puterea deosebit de mare a placilor Hardox ofera o stabilitate dimensionala deosebita si astfel reduce deformarile permanente. Acest lucru permite realizarea constructiilor cu placi mai subtiri si implicit cu o sarcina de lucru mai mare.
Compania a fost de asemenea impresionata de proprietatile excelente ale placii de sudare, formare si procesare precum si de eficienta de ansamblu a costurilor datorita duratei de viata mai lungi si costurilor de īntretinere reduse.

"Hardox este este cea mai buna placa din lume rezistenta la abraziune. Hardox este primul nume pe care oamenii īl īnvata atunci cānd fac primii pasi īn aceasta industrie sau cānd domeniul lor de activitate implica placi de abraziune. Acelasi lucru s-a īntāmplat si īn cazul nostru", a explicat Josef Schulte.
Pentru Schulte, efortul SSAB de a extinde gama de produse, introducānd pe piata si placi Hardox cu densitate mai mare a īnsemnat aparitia unor noi oportunitati. "Cu productia de placi de uzura de densitate mare este clar faptul ca SSAB merge pe o nisa de piata noua. Sunt sigur ca SSAB va cāstiga cote de piata de la alti producatori datorita acestor noi produse", a mai declarat Josef Schulte.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI