Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Sisteme de masurare

Loadtronic 3, special pentru īncarcatoare

16.12.2010
Madalina Dragomir; Gheorghe Apostol
 Loadtronic 3, special pentru īncarcatoare
Lubrication System este un nume din ce īn ce mai des īntālnit pe santierele din Romānia. Desi este o companie relativ tānara pe piata locala, experienta si calitatea marcilor care le reprezinta, dar si calitatea propriilor lucrari au facut ca īn scurt timp sa fie solicitata de marile firme din domeniul constructiilor.
Sistemele de ungere Groeneveld, sistemele de monitorizare a perimetrului din jurul unui utilaj de mare gabarit sau mai nou, sistemele de cāntarire Loadtronic, produse de catre grupul norvegian AADI, toate au o caracteristica comuna: sunt produse de cea mai buna calitate, vāndute si  montate īn īntreaga lume, deci verificate īn cele mai dificile si variate situatii de lucru.
Comanda primita din partea grupului Holcim Romānia SA pentru montarea unor sisteme de cāntarire dinamica pe utilajele ce deservesc statiile de productie a venit ca urmare a realizarii unui studiu de piata. Despre importanta grupului Holcim, unul dintre liderii mondiali īn furnizarea de ciment, betoane, agregate (nisip si pietris) si alte servicii conexe nu mai este cazul sa insistam. Numai īn Romānia, compania detine si opereaza doua fabrici de ciment situate īn zonele Cāmpulung si Alesd, o statie de macinare la Turda, un terminal de ciment la Bucuresti, dar si 20 de statii ecologice de betoane, cinci statii de agregate si doua statii de lianti speciali.

Sistemele de cāntarire Loadtronic 3 reprezinta cele mai noi modele ale producatorului AADI, fiind si unicele sisteme reale de cāntarire dinamica pentru īncarcatoarele pe roti. Deoarece īncarcatoarele pe roti sunt concepute pentru a transporta cantitati importante de material pe un teren denivelat cu viteza, sistemul Loadtronic a fost special conceput pentru a pastra productivitatea acestor utilaje, deci cāntarirea la nivelul cupei se poate face fara a opri utilajul din deplasarea sa.
Mai mult, noua generatie Loadtronic 3 ofera o interfata usor de citit si īnteles, continānd functii de asistenta īncorporate. Cei 20 de ani de experienta īn constructia acestor sisteme de cāntarire īsi pun amprenta pe īntreg sistemul: acesta este usor de utilizat de catre operator, nu solicita atentia acestuia īn mod inutil si nu-l opreste din lucru. De asemenea, stocheaza datele obtinute īn urma masuratorilor si permite transferul datelor prin USB catre un laptop oricānd se doreste acest lucru. Mai interesant este faptul ca operatia este reversibila, si anume datele clientilor īncarcate pe un USB pot fi transferate pe sistemul de masurare, acesta personalizānd apoi informatiile privind īncarcarea cu material pentru fiecare client deservit, īn cazul ca un īncarcator lucreaza la īncarcarea unui numar mare de masini ce apartin unor firme diferite. Mai mult, Loadronic 3 nu numai ca īnregistreaza automat clientul pentru care īncarca, dar īi si poate oferi o chitanta tiparita.

Holcim Romānia este unul din marii producatori de materiale pentru constructii din tara noastra si din lume, ca atare serviciile oferite de companii sunt totdeauna la un nivel de calitate pe masura renumelui. Din acest motiv, Holcim a solicitat montarea unor sisteme Loadtronic 3 pe utilajele proprii de īncarcare, scopul fiind eficientizarea operatiunilor de livrare si īncarcare din punctele de lucru.  Mai exact, materialele īncarcate trebuie sa fie masurate cāt mai precis, pentru a nu se depasi masa maxima autorizata a camionului. Astfel, fara acest sistem de masurare, un camion dupa ce este īncarcat se deplaseaza pāna la cāntarul existent īn interiorul spatiului de productie. Ulterior este prea īncarcat, trebuie descarcat partial si remasurata sarcina sa, iar daca īncarcatura este sub limita maxim admisa, cumparatorul este din nou nemultumit. Aceasta activitate de īncarcare/descarcare si masurare duce la pierderi importante pentru companie, din cauza cresterii timpilor de īncarcare īn camioane, dar si la un consum de combustibil inutil.

Practic, prin achizitionarea a patru sisteme de cāntarire Loadtronic 3, s-a reusit o reducere considerabila a timpilor de lucru. Mai mult, a fost atins un control exact al cantitatii de material īncarcat, control ce este asigurat de rapoartele automate oferite de sistem, īn cazul firmei Holcim, dar si de rapoartele tiparite īn cazul diversilor cumparatori. Cele patru sisteme au fost montate pe utilaje īn patru locatii de lucru diferite, si anume la Corbii Mari, Judetul Arges, pe un utilaj Volvo L150E, la Uliesti, tot judetul Arges, pe un Volvo L150E dar si la Stancesti, judetul Prahova unde sistemul a fost pus pe un īncarcator Cat 938GII sau la Brasov, unde lucreaza un model  Volvo L150E. Exactitatea masuratorii a fost esentiala īn alegerea sistemelor de cāntarire Loadtronic 3, deoarece marja de eroare nu putea depasi valoarea de + 1%. Īn urma testelor si a utilizarii sistemelor īn activitatea curenta, rezultatele au fost īn parametrii ceruti. Verificarea a fost facuta si īn timpul lucrului, operatorii notānd fiecare cāntarire la cupa, aceasta fiind ulterior comparata cu balanta de livrare.

Loadtronic 3

Sistemul īnregistreaza automat pentru cine si cantitatea exacta ce trebuie īncarcata. Datele sunt salvate si pot fi tiparite pe o chitanta. De asemenea, se pot copia date de pe Loadtronic 3 pe un stick de memorie USB, ulterior datele fiind usor de transferat catre sistemul de suport. Aceasta operatie poate fi si inversata, transferānd datele clientilor de la sistemul de suport la Loadtronic 3.
Poate fi calibrat cu pāna la 10 dispozitive auxiliare diferite. Fiecare dispozitiv auxiliar primeste propriul sau numar de identificare. La o singura comanda sistemul corecteaza automat schimbarea greutatii de tara a dispozitivului auxiliar si locatia sarcinii.
Masoara continuu pozitia bratelor de ridicare mobile si presiunea hidraulica aplicata. Exista de asemenea un senzor care masoara deplasarea utilajului. Sistemul compenseaza automat dinamica, creānd un sistem automat de cāntarire de mare precizie. Precizia de cāntarire este de obicei mai buna decāt ± 1% (pentru cupe individuale īn timpul condusului normal).
De obicei nu este nevoie de un manual al operatorului, apasarea butonul de asistenta fiind suficienta atunci cānd apar probleme.

Date tehnice certificate

  • Clasa de precizie    Y(b)
  • Intervalul scalei de verificare    e >_ 0,02 t
  • Numarul intervalului scalei de verificare     n <_ 200
  • Capacitatea maxima    Max >_ 100e Max <_ 200e
  • Sarcina minima    Min >_ 10e
  • Intervalul de temperatura     -25°C - +50°C
  • Sursa de alimentare    18 - 36 V c.c.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI