Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
ROMNED & VERMEER

Parteneriat pentru succes!

16.12.2010
Dan Pavel; Mariana Patru
 Parteneriat pentru succes!
Compania  americana Vermeer Intl se poate lauda pe buna dreptate cu 62 de ani de inovatie, prezenta la nivel global si una dintre cele mai variate game de utilaje, pornind de la utilajele de sapat santuri si continuând cu utilajele pentru forat orizontal dirijat sau utilaje pentru reciclarea deseurilor si pregatirea suprafetelor.
Am profitat de prezenta domnului Jason Andringa, Managing Director Vermeer EMEA pentru a afla mai multe detalii despre noile directii de dezvoltare ale companiei, dar si despre relatia cu reprezentantul oficial pentru România, compania Romned Srl.
Bazele parteneriatului Vermeer-Romned au fost puse la începutul anului 2010 si deja  au fost obtinute rezultate notabile iar acesta este numai începutul, dupa cum declara domnul Andringa.
"Pe o piata precum cea din România, din perspectiva noastra exista un potential urias pentru multe dintre produsele Vermeer. Exista de asemenea un potential urias în domeniul infrastructurii" - Jason Andringa, Managing Director, Vermeer EMEA

Masini si Utilaje: Vermeer este o companie de familie si are o istorie extrem de interesanta.

Jason Andringa: Vermeer a fost înfiintata în 1948 de bunicul meu, Gary Vermeer, un om extrem de inventiv, care petrecea foarte mult timp în atelierul sau unde construia si inventa diferite lucruri. Astfel, printre primele sale inventii s-a numarat un sistem mecanic de basculare a remorcilor de grâne, utilizat în scop personal la ferma sa. Ulterior a început sa construiasca si pentru vecinii sai si în 1948 a fost înfiintata firma Vermeer. Unul dintre echipamentele inventate de bunicul meu si care este folosit si astazi este sapatorul de santuri, folosit pentru drenarea terenurilor. Apoi bunicul meu si câtiva din inginerii sai au inventat un echipament de aschiere si în anii '70 grebla de strâns fân rotativa. Aceste inventii au marcat istoria companiei si au impus cele trei directii pe care ne bazam si astazi linia de produse. Practic avem o divizie care se ocupa de instalatiile de forat care include pe lânga sapatoarele de santuri si sisteme de foraj orizontal, lansate de catre Vermeer înca din 1990 si care au reprezentat înca de la început o sectiune importanta a afacerii noastre de atunci.
Apoi exista partea de echipamente forestiere, taietor de buturugi si maruntitoare de lemn, dar si partea de utilaje pentru ferme care nu este, cel putin acum, dezvoltata la nivel international. Se prefigureaza doua noi directii de dezvoltare a afacerii, care cred eu ca au un potential foarte mare pe termen lung, reciclarea organica si procesarea deseurilor si utilajele pentru pregatirea suprafetelor.
Reciclarea organica si bioenergia precum si exploatarea suprafetelor reprezinta oportunitati deosebite pentru Vermeer în viitor care sa vina în completarea activitatilor deja dezvoltate.

M&U: Care sunt în acest moment cele mai cautate produse Vermeer pe piata din România?

J.A: Sistemele de foraj orizontal sunt principalele echipamente Vermeer comercializate pe piata din România. În prezent se afla deja în România în jur de 40-50 de astfel de utilaje, modelul D16x20II fiind printre cele mai populare. În plus mai aducem o gama de utilaje multifunctionale, ideale pentru activitatile din aglomerarile urbane si gama de sapatoare de santuri, care contine peste 30 de modele, plecând de la cele mai mici care pot sapa pâna la 1 metru adâncime si 20 cm latime si ajungând la cele mai mari care pot sapa pâna la 5 metri adâncime si 2 metri latime. Acestea faciliteaza foarte mult munca operatorilor si datorita numeroaselor atasamente interschimbabile, peste 40 la numar. În locul bratului de sapat santuri se poate monta un plug vibrator (pentru instalarea de fibra optica, cabluri de diametru mic), un taietor de beton/roca, brat pentru excavare, chiar si un sistem pentru forat orizontal. 

M&U: Ati vorbit de doua noi directii de dezvoltare pentru Vermeer si de noi utilaje pentru reciclarea organica si procesarea deseurilor. Exista o piata în România pentru astfel de echipamente si pentru o astfel de industrie?

J.A: Pietele din sud-estul Europei sunt foarte interesante din acest punct de vedere. În România acest domeniu este relativ nou, dar exista o serie de planuri de dezvoltare în acest sens, iar unele dintre ele chiar au fost puse în aplicare.
Orice material organic poate fi transformat în îngrasamânt, de la aschii de lemn la iarba, resturi de floarea soarelui. Tot ce trebuie facut este sa fii capabil sa creezi un amestec care sa contina cantitatile potrivite de carbon si nitrogen si sa le amesteci îndeajuns de des încât sa fie suficient de aerisit pentru ca microbii aerobi sa poata sa patrunda în material si la sfârsit ajungi sa obtii ceva chiar mai bun decât solul pentru ca este mai bogat din punct de vedere organic.

Principiul de functionare al acestor utilaje este foarte simplu. Materialele organice sunt introduse în utilaj, sunt maruntite, sunt puse într-o moara pentru a accelera procesul si pentru a permite accesul oxigenului în pudra de îngrasamânt. Procesul de transformare a îngrasamântului poate dura între 10 si 20 de saptamâni. Îngrasamântul final, daca este facut bine este valoros pentru ca face ca terenurile fermelor sa devina mai productive.

M&U: La târgul international Bauma, de la Munchen ati prezentat un utilaj în premiera, un echipament care poate fora atât vertical cât si orizontal.
J.A: Vermeer a lansat singurul utilaj din lume care poate fora atât orizontal cât si vertical si care este prevazut cu sistem automat de încarcare a prajinilor.
Rack-ul forezei este ajustabil, unghiul de foraj putând varia de la 18° la 90°, astfel ca a devenit un echipament multifunctional. Datorita designului compact si a amprentei pe sol foarte mici acest utilaj poate fi folosit în spatii înguste. Cu siguranta ca Vermeer si-a format deja, cu ajutorul importatorului Romned un nume pe piata din România si avem încredere în potentialul reprezentantului nostru de a câstiga o cota de piata cât mai mare.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI