Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Komatsu

Tehnologii exceptionale si solutii unice

16.12.2010
Ema Stancu
 Tehnologii exceptionale si solutii unice
Komatsu si subsidiara sa Modular Mining Systems, Inc. (Modular) sarbatoresc 30 de ani de parteneriat īn furnizarea celor mai performante tehnologii miniere autonome de pe piata mondiala de profil. Compania Modular Mining Systems, Inc. a fost īnfiintata īn 1979, cānd a fost dezvoltat si primul sistem special de management al transporturilor, pentru ca 17 ani mai tārziu, īn 1996 sa devina membra a Komatsu Group. Īnca de la īnfiintare si pāna īn prezent, la dezvoltarea noului sistem DISPATCH NextGen, Modular a ramas principalul furnizor  la nivel mondial de solutii de management electronic al flotelor de utilaje miniere.
Modular a fost promotorul acestui unic sistem electronic de operare a utilajelor miniere, care a fost instalat pentru prima data pe astfel de echipamente īn 1980. Succesul nu s-a lasat deloc asteptat si astfel, cātiva ani mai tārziu, timp īn care si-a demonstrat permanent performantele si avantajele īn fata unui numar de clienti din ce īn ce mai mare, au fost deschise 11 birouri regionale īn principalele zone miniere ale lumii.
Sistemul AHS (autonomous haulage system) cu care pot fi dotate basculantele mari Komatsu permite efectuarea operatiunilor fara operatori si aduce in site avantaje de neegalat prin posibilitatea realizarii unui proces continuu de lucru, īn conditiile unei productivitati excelente la costuri mult mai mici decāt folosind basculantele standard.
Modular este si astazi numarul 1 pe piata mondiala continuānd dezvoltarea acestor tehnologii. Principalele indicatoare care i-au adus acest succes sunt: cresterea productivitatii echipamentelor cu pāna la 32%, optimizarea transportului, eficientizarea si accelerarea operatiunilor si reducerea la minim a abuzurilor asupra echipamentelor. Acest sistem integrat, dezvoltat si īmbunatatit permanent, ofera clientilor informatii despre siguranta īn lucru a utilajelor, despre cum īsi pot optimiza modul de lucru, despre īntretinerea si servisarea echipamentelor, monitorizānd si realizānd astfel managementul īntregii activitati.

Parteneriatul dintre Komatsu si Modular a adus beneficii ambelor parti iar implicarea activa a celor doua companii  a avut ca rezultat primul si singurul sistem comercial autonom de operare a utilajelor miniere de pe piata, Autonomous Haulage System (AHS). Echipamentele dotate cu acest sistem sunt operate si controlate īn īntregime printr-un computer, dintr-un centru de operare. Toate informatiile despre utilajele care lucreaza in site, inclusiv cele legate de locatia exacta a acestora si despre statusul operational sunt verificate prin calculator. Acest sistem contribuie astfel la cresterea semnificativa a productivitatii in site unde, altfel, ar fi dificil de furnizat īn siguranta suficienta forta de munca.
Basculantele Komatsu dotate cu AHS (Autonomous Haulage System) au integrate: un sistem GPS de īnalta precizie, un sistem de detectare a obstacolelor, un sistem wireless de control dezvoltat īn parteneriat cu Komatsu Ltd., Komatsu America Corp. si Modular Mining System, Inc.

Toate informatiile despre traseul si viteza de mers sunt transmise wireless prin calculator de la centrul de comanda catre utilajele īn lucru, īn timp ce sistemul GPS localizeaza exact pozitia acestora. La īncarcare, basculantele sunt ghidate automat la punctul de īncarcare īn functie de pozitia exacta a cupei cu material a excavatorului hidraulic sau a īncarcatorului cu care lucreaza. Toate aceste informatii sunt transmise tot prin GPS. Folosind acelasi sistem computerizat se defineste si punctul exact de descarcare a basculantelor.
Privind din perspectiva sigurantei in site, sistemul de control al flotei de echipamente previne orice coliziune a utilajelor īntre ele cāt si a utilajelor cu alte obiecte sau persoane aflate pe traseul lor. Īn cazul īn care, pe traseul basculantelor este detectata miscare, acestea īsi reduc viteza automat sau se opresc imediat, acest sistem oferind astfel un mediu de lucru sigur.
Īn plus, AHS permite operatiuni sigure īn conditii foarte solicitante precum aplicatiile realizate la īnaltimi foarte mari sau īn zone partial populate cāt si īn medii aride, desertice. Īn acelasi timp, optimizānd toate operatiunile, sistemul reduce foarte mult costurile de mentenanta, conservānd energia si reducānd emisiile de CO2.
Contul MARCOMROMANIA de pe www.youtube.com ofera filme despre aceste tehnologii exceptionale dezvoltate si folosite pentru utilajele Komatsu.

Contact:
MARCOM RMC'94 SRL
Sos. Drumul Odaii nr. 14 A, Otopeni, jud. Ilfov
Tel / fax: 021.352.21.64 / 021.352.21.67
E-mail: marketing@marcom.ro 
www.marcom.ro
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI