Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Suprastructuri

Schwarzmüller lanseaza o noua remorca

18.01.2011
Cornelia Rotaru
 Schwarzmüller lanseaza o noua remorca
Prima remorca basculabila cu rampe de urcare a fost de curând produsa si livrata de producatorul german Schwarzmüller unei companii tiroleze. Aceasta remorca este un proiect special si deosebit.
Noua remorca basculabila pe trei parti cu doua axe are o sarcina totala maxima autorizata de 18 t. Are posibilitatea, pe lânga transportul diverselor produse din domeniul constructiilor, sa transporte si utilaje mici.
Un lucru deosebit în constructia acestei remorci este ca rampele pot avea lungime egala cu lungimea utila a platformei. Cu toate acestea, rampele nu se depoziteaza pe platforma. Dupa deschiderea oblonului spate, rampele de urcare se monteaza fara efort pe zona de închidere a platformei. Dupa încarcare sau descarcare, acestea se depoziteaza în zona protejata de noroi de sub platforma. Cu ajutorul acestui artificiu ingineresc, este posibil acum ca si la remorci cu lungime utila mica, sa se realizeze o panta de urcare lina.

Pentru a oferi o siguranta suplimentara la descarcare si încarcare este nevoie si de o anumita latime a rampelor de urcare.Si în acest caz, Schwarzmüller acopera necesitatile de transport ale clientilor sai prin rampe de urcare cu o latime maxima de 520 mm. Remorca basculabila pe trei parti cu doua axe este echipata cu anvelope de 19,5 toli, astfel încat platforma are o înaltime de încarcare de numai 1.200 mm. Lungimea utila este livrabila începând cu 5.100 mm. Bineînteles se poate opta si pentru remorca cu axe centrale în aceeasi configuratie.
În România, service-ul Schwarzmüller România, situat în apropierea autostrazii A1, la 20 km de Bucuresti este impresionant prin marimea lui, dar si datorita spatiilor exterioare, extrem de generoase, care însumeaza cinci hectare de teren, din care patru sunt betonate sau cu piatra de râu, reprezentând probabil unul dintre cele mai mari parcuri auto din tara.
Dotat cu o serie de facilitati deosebite, precum standul de îndreptat sasiuri sau hala de etalonari cisterne, acesta este în continua dezvoltare si îmbunatatire, pentru producatorul austriac criza economica reprezentând numai un moment de respiro în ceea ce priveste vânzarile, neafectând calitatea si serviciile de întretinere si reparatii oferite.

Aici se pot executa lucrari de reparatii si întretinere pentru orice tip de vehicul, remorca, semiremorca sau suprastructura, indiferent de marca. Din cele opt posturi de lucru existente, unul este destinat liniei ITP, fiind dotat cu aparatura speciala pentru determinarile ABS si sisteme de frânare, trei pentru lucrari de mecanica si alte tipuri de activitati de întretinere, o statie de spalat camioane si doua hale distincte pentru cisterne. Atentia acordata cisternelor este deosebita, un post de lucru fiind dedicat reparatiilor acestui tip de vehicule si lucrarilor specifice ADR si altul pentru etalonari. De asemenea, tot în cadrul ser-vice-ului se pot realiza lucrari de îndreptat sasiuri, atât de camioane cât si semire-morci, pentru orice tip sau marca. Standul de etalonare pentru cisterne este unic, fiind singurul din tara care utilizeaza ca lichid de lucru pentru etalonari motorina, în general utilizându-se apa, în acest ultim caz precizia masuratorilor fiind mai mica. Acest stand dispune de un rezervor de 30 tone de motorina, precum si de instalatii de încarcare/descarcare de mare capacitate. 
Distributia sediilor de vânzare si service Schwarzmüller pe harta Europei ofera capacitatea unei interventii rapide pentru orice solicitare. Astfel, clientii primesc peste tot aceleasi servicii, la aceeasi calitate si mai ales la aceleasi preturi. Parcul de autocamioane complet echipate destinat închirierii se bucura de un real succes în Europa, inclusiv în România, unde de primavara si pâna toamna târziu majoritatea unitatilor alocate acestei activitati sunt la lucru. În cazul în care exista cereri de închirieri a unor remorci cu caracteristici speciale, sau chiar a unei flote, si pe teritoriul tarii noastre nu exista capacitati care sa acopere aceasta necesitate, se apeleaza la stocul central din Austria. Astfel, orice cerere poate fi rezolvata în timp optim, deoarece în Austria sunt disponibile flote importante de masini gata pentru închiriere.

Și conditiile de închiriere sunt deosebite, deoarece daca masina închiriata este cumparata în primele trei luni, 80% din chirie este inclusa în valoarea avansului.
Grija fata de clienti este deosebita, acestia trebuind sa stie ca remorcile lor sunt permanent gata sa lucreze. Astfel, Schwarzmüller România pune la dispozitia clientului care are un eveniment major ce poate bloca activitatea masinii un vehicul de închiriat, pentru ca afacerea acestuia sa nu aiba de suferit. Inaugurat în luna aprilie 2008, service-ul Schwarzmüller poate fi considerat cel mai mare centru de acest gen din România.
Valentin Riebber - director general Schwarzmüller România: "politica firmei este îndreptata spre client. Astfel, în fiecare tara unde producatorul austriac este prezent direct, exista si investitii în cladiri de service si administrative, parcuri de vânzari si închirieri si stocuri importante locale de piese de schimb. De asemenea, producatorul austriac investeste mult si în echipamente si utilaje de service sau în masini de interventie. Stocurile sunt destul de mari, tinând cont de faptul ca au fost facute acum, în perioada de criza, însumând în total circa 500.000 EUR din care 300.000 EUR au fost alocati numai pentru piese."
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI