Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Instalatii de concasare si sortare

Noua fabrica Kleemann

18.01.2011
Cornelia Rotaru
Noua fabrica Kleemann
Mai puternic din criza: astfel poate fi rezumata la ora actuala evaluarea dezvoltarii Wirtgen Group. Ca dovada sta nu numai cresterea substantiala a vânzarilor la toate cele patru companii Wirtgen, Vögele, Hamm si Kleemann, ci si la toate sucursalele Wirtgen Group.
În cadrul orientarii strategice a Wirtgen Group, chiar în timpul crizei economice, investitiile în uzinele din Germania au fost constant supravegheate si duse pâna la capat cu succes. O dovada în plus a acestui fapt este noua fabrica Kleemann GmbH aflata în Göppingen,  punct de referinta în istoria Wirtgen Group.
Noua uzina Kleemann constituie fundamentul pentru extinderea domeniului "Mineral Technologies", al carui potential de crestere la nivel mondial este extrem de promitator.
Kleemann s-a mutat în noul sau sediu, cu o suprafata totala de peste 125.000 de metri patrati - flexibilitate si capacitate de fabricatie sporita.
Noua unitate de productie Kleemann are o suprafata acoperita de peste 35.000 de metri patrati si este perfect adaptata fabricarii instalatiilor de concasare si sortare de dimensiuni mari.
"În total, suprafata noastra de functionare este de 125.000 de metri patrati. Pentru dimensiunile instalatiilor noastre, am prevazut suprafete corespunzatoare exterioare de depozitare. Cladirea administrativa dispune de 4.000 de metri patrati de birouri mari, mai multe sali de întâlnire precum si un centru de training si o cantina", a declarat Berthold Grießhaber, director de productie la Kleemann GmbH. Grießhaber si echipa sa formata din specialisti externi: arhitecti, ingineri constructori si proiectanti la care s-au alaturat angajati interni din departamentele de specialitate au tinut sub control în decurs de un an, fuzionarea a trei unitati de productie separate sub un singur acoperis - si acest lucru fara a întrerupe productia curenta, totul "pentru a respecta termenele de livrare pentru clienti", explica Grießhaber
Optimizarea procesului de productie: calitatea superioara a produselor, flexibilitate si capacitate de productie mai mare

Instalatiile mobile de concasare si sortare sunt acum produse pe patru linii de asamblare, care în functie de comenzi, pot deveni flexibile si se pot adapta si la productia individuala. De exemplu, în cazul în care în saptamâna precedenta, s-au produs instalatii de sortare seria Mobiscreen în saptamâna urmatoare, poate fi asamblat un concasor cu impact din seria Mobirex. Prin îmbunatatirea tuturor proceselor, simultan cu marirea suprafetei totale de productie, capacitatea de fabricatie a putut fi marita semnificativ. Mai mult decât atât, în toate sectoarele au fost montate sisteme tehnologice de productie complet noi, iar centrele de prelucrare cu CNC permit prelucrarea carcaselor si a rotoarelor.
Cu ajutorul noii instalatii de vopsire a pieselor de dimensiuni mari, cu o capacitate de ridicare de pâna la 30 de tone si suprafata de lucru de circa 2.000 de metri patrati Kleemann înlocuieste tehnologia de vopsire umeda cu cea prin acoperire uscata cu pulbere electrostatica, care nu constituie doar un pas important pentru îmbunatatirea calitatii suprafetelor, ci si protejeaza mediul înconjurator.

Împreuna cu noua instalatie de sablare cu nisip pot fi marite continuu gradul de finisare si calitatea produselor.
Structura de distributie a Wirtgen Group asigura satisfacerea cresterii cererii
Integrarea continua a Kleemann în structura de distributie a grupului Wirtgen va contribui si în anii urmatori dezvoltarea mai multor piete internationale si segmente de clienti. Astfel începând cu 1 ianuarie 2010 cele patru filiale din Germania ale  Wirtgen Group au început distributia de produse Kleemann. În acelasi timp, în Italia, Turcia si America Latina a început distributia de produse Kleemann prin intermediul sucursalelor Wirtgen Group. "Prin lansarea noii uzine, avem acum capacitatea de productie necesara pentru a acoperi cererea suplimentara din partea pietelor emergente" a declarat Markus Wörner, director de vânzari la Kleemann GmbH
Localizarea în Germania conjugat cu know-how-ul ridicat al angajatilor Kleemann este o constanta, ce garanteaza în viitor, o înalta calitate si disponibilitate rapida a instalatiilor Kleemann.

Kleemann GmbH

Kleemann GmbH este o companie a Wirtgen Group, grup de firme aflat în continua expansiune internationala în industria de utilaje de constructii. Wirtgen Group a adunat sub umbrela sa patru marci de renume Wirtgen, Vögele, Hamm si Kleemann, cu sediul în Germania si centre de productie în Statele Unite, Brazilia si China. Asistenta pentru clienti la nivel mondial este asigurata de 55 sucursale proprii de vânzari si service.
WIRTGEN ROMÂNIA este reprezentant unic în România pentru Kleemann GmbH
www.wirtgen.ro
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 




 
 

PARTENERI