Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Concasare si reciclare

Benzi transportoare de la Cintasa

17.02.2011
Ema Stancu; Cornelia Rotaru
 Benzi transportoare de la Cintasa
Compania spaniola Cintasa S.A cu sediul în Utebo, Zaragoza este producatorul unei game variate de benzi transportoare si componente de depozitare care, pe fondul unei cresteri constante, a reusit sa devina principalul furnizor al unor companii multinationale de renume precum: Cemex, Lafarge, BPD Iberplaco, Sandvik, Pireco sau Veolia Group, fiecare dintre acestea activând în domenii diferite.
Companiei Cintasa S.A este specializata în producerea de benzi transportoare si alte sisteme complementare acestora precum silozuri, buncare mari sau structuri metalice oferind posibilitatea proiectarii si productiei de echipamente pentru  o varietate de domenii de la cariere, balastiere, fabrici de ciment la statii de reciclare pentru demolari si deseuri din constructii.
Cintasa S.A este implicata în proiecte importante pe pietele din Europa, Africa de Nord si Golful Persic în tari precum Franta, Marea Britanie, Cipru, Tunisia, Algeria, Emiratele Arabe Unite sau tarile din America Latina.
Pe piata româneasca brandul Cintasa este reprezentat de catre compania Powerscreen Corporation.
Prezent într-o vizita în România, domnul Eduardo Picapeo, export sales manager Cintesa a declarat "ne-am îndreptat atentia catre pietele vestice ale Europei si spre cele estice, iar una dintre piete atractive pentru noi a fost piata româneasca. Dupa o analiza a potentialilor parteneri care sa poata reprezenta conceptul Cintasa în România, am decis ca Powerscreen Corporation reprezinta alegerea potrivita, datorita experientei si pozitiei pe piata."

Gama diversificata de transportoare împreuna cu departamentul propriu de cercetare-dezvoltare determina acoperirea unei arii vaste de domenii de activitate si produse. Toate acestea sunt sustinute de prezenta la expozitiile internationale precum Bauma, BIG5 sau Smopyc.
Benzi transportoare pentru cariere, balastiere si statii de ciment
Modelul TCL este adaptat capacitatilor de lucru de pâna la  1.200 - 1.400 t/h folosind benzi si cadre cu o latime standard. Aceste cadre zabrelite pot fi ranforsate, conform calculelor departamentului de inginerie pentru a permite distante mai mari între suporti.
Aceste tipuri de transportoare pot fi foarte utile în cariere pentru stocurile foarte mari sau pentru deplasarea produselor în interiorul carierei.
Benzile transportoare TTR fac parte din gama medie si ofera utilizatorilor capacitati de productie de pâna la 400 t/h. Cadrele acestor transportoare sunt confectionate folosind tuburi patrate si benzi transportoare cu 800 mm mai late, fiind foarte utile si avantajoase din punct de vedere al  pretului pentru sectoarele de productie intermediara. Transportoarele model TUL Cintasa ofera utilizatorului final diferite alternative: transportul materialelor pe distante lungi, utilizarea aceluiasi cadru adaptat în functie de necesitati, gurile de alimentare de sub buncarele de stocare sau încarcatoarele de silozuri pot distribui produsul cu un sistem pivotant sau cu miscari ghidate longitudinal.

Acestea confera posibilitati multiple de productie, gama standard include sisteme de alimentare de pâna la 2.000 mm latime sau transportoare de teren pentru transportul produsului de la cariera la statia de procesare.
Din gama mica face parte modelul TTL, un model extrem de versatil. Statiile mici pentru agregate, agricultura, industria alimentara sau fabricile chimice sunt doar câteva dintre sectoarele în care aceste transportoare pot fi extrem de utile. Aceste transportoare includ posibilitatea de a fi instalate fie prin fixarea de un perete de beton cu suporti fie conform productiei standard, folosind un sistem manual mobil de ridicare.
Benzile transportoare Elevator Belt, ofera posibilitatea de a ridica produsul acolo unde spatiul este restrâns, la înaltimi de pâna la 40-50 m. Întretinerea este redusa la minimum si depinde de natura produsului transportat. Aceste transportoare tip lift pot fi furnizate fie complet deschise în cadrul vertical, partile de inflexiune si zonele de încarcare - descarcare ramânând totusi închise si protejate, fie total închise, cu tabla galvaniza.

Modelele TEC sunt construite din otel carbon sau otel inoxidabil în functie de caracteristicile produsului si mediul de lucru. Astfel de lifturi sunt utile atunci când se lucreaza cu siliciu, gips, agregate cu sorturi de dimensiuni mici sau cereale. Confectionarea acestor transportoare se bazeaza pe un tub simplu sau dublu în functie de capacitatea solicitata de procesul de lucru desfasurat sau de dimensiunea si densitatea sorturilor.
Sisteme de reciclare

În domeniul reciclarii Cintasa a acumulat o experienta considerabila deoarece de mai mult de 15 ani produce transportoare speciale si metalice pentru acest sector de activitate. Aceste transportoare pot fi instalate pe orice tip se statie de reciclare pentru reziduuri industriale sau organice precum si cele provenite din constructii sau demolari.
Pentru astfel de statii Cintasa a dezvoltat transportoarele TCP si TAP, primele pentru transportul normal al produselor la viteze reduse dar în conditii de protectie totala. Al doilea model, TAP sau cele metalice primesc produsul direct din camioane sau din cupele excavatoarelor. Zona de receptie a acestor transportoare metalice poate fi amplasata în interiorul unei zone de descarcare a camioanelor sau direct pe sol.
Cintasa S.A este o companie specializata în manipularea materialelor pentru orice tip de afacere aflata într-un amplu proces de expansiune, sustinut de o retea de agenti si distribuitori care se întinde în mai multe tari din diverse regiuni ale lumii. Aceasta retea colaboreaza intens cu Departamentul de Export al companiei  în ceea ce priveste calitatea produselor si gradul de conformitate cu standardele în vigoare în fiecare dintre aceste tari.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI