Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Demolari

Ciocanele hidraulice Atlas Copco demoleaza Stadionul Mineirao

17.02.2011
Dan Vasile
 Ciocanele hidraulice Atlas Copco demoleaza Stadionul Mineirao
Īn calitate de cāstigator al licitatiei pentru cea de-a doua si cea mai mare renovare a Stadionului Mineirao din Belo Horizonte din Brazilia, compania Detronic trebuie sa raspunda provocarii de a demola zona tribunelor unde vor fi instalate scaune īn concordanta cu standardele stabilite de FIFA. Pentru a se īncadra īn termenul limita si a face fata volumului mare de interventii, compania a apelat la ciocanele hidraulice Atlas Copco.
Conform declaratiilor directorului executiv al companiei Detrnic, Ayres de Ayevedo Barreto, printre lucrarile de care s-a ocupat firma s-a numarat si micsorarea terenului cu 3,9 m, dar si īndepartarea  a 70.000 mc de pamānt si demolarea tabelelor electronice de marcaj si a camerelor interioare ale stadionului.
Pentru a putea duce la īndeplinire cu succes aceste lucrari compania a dezvoltat un plan tehnic de demolare iar prima etapa a acestui plan a constat īn deschiderea unor spatii de acces pentru a facilita intrarea echipamentelor de dimensiuni mari.
"Am folosit ciocanele hidraulice de 140 kg model SB 152 montate pe mine-excavatoare de 8 tone", a declarat domnul Barreto. "Doar echipamentele de dimensiuni mici precum acestea s-ar fi putut deplasa īn spatiul restrāns pe care īl aveam la dispozitie īn aceasta prima etapa a proiectului."

Dupa ce a fost creat suficient spatiu pentru echipamente mai mari, compania Detronic a īnceput demolarea tribunelor folosind ciocane hidraulice mai mari precum SB 452 de 441 kg, MB 750 de 750 kg si HB 3100 de 3.100 de kg. Aceste accesorii au fost montate pe utilaje de pāna la 50 de tone care au demolat 2.500 mc de beton.
Planul tehnic pus la punct de companie a dat rezultate: īn primul rānd atāt demolarea Stadionului Mineriao cāt si reducerea dimensiunilor terenului urmau sa fie realizate īn 150 de zile si astfel se īncadrau īn termenul stabilit prin conditiile impuse la acordarea licitatiei. Productivitatea īnalta a echipamentelor implicate a permis companiei terminarea lucrarilor īn mai putin de 120 zile.
Atunci cānd au fost selectate aceste ciocane hidraulice a fost luata īn considerare versatilitatea, acestea putānd fi montate pe utilaje de diferite dimensiuni, inclusiv un excavator de 20 de tone folosit pentru demolari pe santierele care pot fi accesate cu dificultate.
"Avānd īn vedere celelalte accesorii pentru demolari de pe piata, ciocanele hidraulice continua sa fie cele mai solicitate", a observat domnul Barreto "Acestea sunt diferite de  accesoriile intens specializate precum pulverizatoarele si clestii pentru demolari. Primele reprezinta alegerea ideala pentru reciclarea betonului, iar cele din urma sunt recomandate mai ales pentru demolarile pe santierele greu accesibile deoarece sunt mai grele si necesita utilaje mai robuste", a continuat acesta.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI