Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Stivuitoare

Echipamente Komatsu performante pentru dezvoltare industriala

17.02.2011
Mariana Patru
 Echipamente Komatsu performante pentru dezvoltare industriala
Dezvoltarea industriala, una dintre directiile prioritare īn progresul unei societati la nivel general, s-a orientat an de an spre retehnologizarea proceselor de productie si exploatare, īnlocuirea deci a fortei brute de munca cu echipamente care sa lucreze mai repede si mai mult, dar cu mai putin efort si cheltuieli mai mici. Astfel, si piata de echipamente conexe specifice fiecarei activitati īn parte a cautat sa vina permanent cu solutii tehnice mai performante, mai fiabile si mai usor de folosit. 
Solutia Komatsu de echipamente industriale si de depozit, pentru productivitati excelente la costuri de operare si īntretinere minime, consta īntr-o gama diversificata de moto si electrostivuitoare pentru o multitudine de aplicatii īn productia si exploatarea industriala.

Utilaje noi aliniate la cerintele pietei

Īnca din vara anului 2010, īntreaga linie de productie Komatsu Forklift Europe (K-Division) din Italia, care pāna acum a acoperit productia de stivuitoare de pāna la 3,5 tone,  a fost relocata īn Japonia. Aici, Komatsu Utility Co., Ltd. care astazi īnglobeaza gama de echipamente Utility Komatsu si gamele de motostivuitoare si electrostivuitoare, īsi desfasoara activitatea īn trei mari fabrici: Tochigi, Mooka si Awazu. La fabrica de la Tochigi se produc stivuitoare cu capacitati de pāna la 8 tone si mini excavatoare Komatsu iar fabrica de la Mooka acopera linia de productie a stivuitoarelor de la 10 pāna la 16 tone. Toate transmisiile pentru stivuitoare sunt produse de Komatsu la fabrica de la Awazu.
Prin aceasta relocare a productiei de echipamente de depozit si prin centralizarea facilitatilor de productie a echipamentelor Utility cu stivuitoarele īn Japonia, Komatsu a urmarit sa realizeze un management mai bun al resurselor si al īntregii activitati de productie. Pentru a putea face fata comenzilor mari din Europa pentru īntreaga gama de stivuitoare, relocarea liniei de productie din Italia, a cerut īn mod obligatoriu si cresterea capacitatilor de productie disponibile pāna la momentul respectiv īn Japonia, reīnnoirea tehnologiilor si īn final echipamente mai fiabile, mai productive si competitive si nu īn ultimul rānd cu un design nou, mai prietenos. Toate stivuitoarele Komatsu sunt dotate cu sisteme de protectie performante īn conformitate cu legislatia Europeana pentru securitatea muncii operatorilor si siguranta echipamentelor.
Gama de stivuitoare Komatsu cuprinde motostivuitoare diesel cu capacitati cuprinse īntre 1,5 si 16 tone, varianta GPL disponibila pentru motostivuitoare cuprinde echipamente de la 1,5 pāna la 5 tone si electrostivuitoare cu 3 sau 4 roti si cu capacitati cuprinse īntre 1,5 si 2,5 tone.

Pretabile pentru activitati de manipulat īn incinte deschise īn general, dar si īn depozite sau hale industriale mari, motostivuitoarele Komatsu īsi aduc aportul la dezvoltarea activitatilor a peste 400 de clienti īn Romānia din domenii din cele mai diversificate precum: bricolaj, agricultura si horticultura,  productie (materiale constructii, echipamente de lucru, mobila, papetarie, etc.), industria forestiera, industria alimentara, etc.
Odata cu relocarea productiei, Komatsu a adus echipamentelor sale si o serie de īmbunatatiri, care alaturi de dotarile si performantele tehnice consacrate, ofera clientilor beneficii pentru īntreaga activitate.  Motostivuitoarele Komatsu sunt dotate cu motoare performante cu emisii scazute de noxe, care īndeplinesc standardele europene EPA TierIII si EU Stage IIIA. Noile modele de motostivuitoare au acum un consum de combustibil mai mic cu 8% fata de modelele anterioare, īn conditii de eficienta maxima, fiind unele dintre cele mai eficiente modele din acest punct de vedere de pe piata. De asemenea, motostivuitoarele Komatsu se remarca prin versatilitate, robustete si fiabilitate īn cele mai grele conditii de lucru, fiind special concepute pentru fluxuri continue de lucru la randament maxim continuu. Datorita acestor caracteristici, costurile totale de operare si īntretinere sunt foarte reduse.

Operatorul are la dispozitie comenzi ergonomice pentru un mediu de lucru confortabil si fara stres. Cabina īnaltata si cu acces usor pe ambele parti este suspendata pe tampoane de cauciuc si reduce vibratiile si socurile transmise operatorului īn timpul lucrului. Astfel atāt echipamentul cāt si operatorul sau pot lucra la productivitate maxima īn conditii de confort.
Tot pentru confort, cabina este dotata cu scaun ergonomic  pentru operator cu suspensie reglabila īn functie de greutatea acestuia. Iar pentru siguranta īn lucru, motostivuitoarele Komatsu se māndresc cu un design al catargului care permite o vizibilitate excelenta asupra activitatii īntreprinse.
Cu o mare varietate de dotari optionale fata de cele standard, la motostivuitoarele Komatsu se mai pot realiza configuratii speciale pentru diferite medii de lucru (echipare cu protectie anticoroziva pentru medii saline, cabina īnchisa cu īncalzire pentru protectie sporita operatorului īn varianta metalica sau din PVC, cāntar digital, protectie pentru lucru īn medii cu mult praf).

Gama de electrostivuitoare Komatsu cuprinde echipamente care se preteaza atāt activitatilor īn medii exterioare cāt si interioare, īn domenii precum: industria farmaceutica, productie (diverse materiale, echipamente, mobila, etc.), logistica, industria chimica, industria textila, industria alimentara, bricolaj.
Ca si gama de motostivuitoare, electrostivuitoarele Komatsu au beneficiat de o serie de īmbunatatiri ale performantelor dar si ale designului. Aceste echipamente beneficiaza īn dotarea standard si de Proportional Hydraulic Control Valve - sistem care asigura control precis si socuri reduse la operare, etanseitate īmpotriva patrunderii apei conform standardelor IPx4, redresor de īncarcare īncorporat īn bord care usureaza īncarcarea bateriei fiind usor de folosit si la īndemāna operatorului, motor de tractiune pe fiecare roata pentru viteze mai mari de lucru, mai multe moduri de operare adaptabile pentru fiecare aplicatie īn parte, sisteme performante de siguranta pentru operator.

Datorita sistemul de etanseizare īmpotriva patrunderii apei care protejeaza īntregul echipament, electrostivuitoarele Komatsu sunt mult mai versatile, beneficiind de abilitatea motostivuitoarelor de a putea lucra cu usurinta atāt īn interior cāt si īn exterior indiferent de conditiile meteo.
Pozitionarea bateriei mai jos comparativ cu modelele anterioare, ofera un centru de greutate coborāt, avānd ca rezultat o mai buna stabilitate a echipamentului.
 De asemenea, sistemul de control al functiilor hidraulice prin joystick permite operatorului sa opereze echipamentul  usor si īn siguranta, pentru mai multa productivitate si ergonomie.
Viteza de deplasare este apropiata de cea a motostivuitoarelor, de 17 km/h si permite astfel cicluri de lucru mai rapide si mai productive. Īn plus, designul integrat si sistemul de autodiagnosticare permit operatii de mentenanta usoare si reduc timpii de īntretinere.
Ca si īn cazul motostivuitoarelor, se pot atasa echipamente optionale fata de dotarile standard pentru realizarea de configuratii speciale pentru o multitudine de aplicatii (echipare pentru lucru īn depozite frigorifice, echipare cu protectie anticoroziva pentru medii saline, cabina īnchisa cu īncalzire pentru protectie sporita operatorului, īncalzire īn scaun pentru confort sporit, cāntar digital).
Anul XIII, nr. 144, feb 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI