Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Samoter 2011

Standul Case, printre vedetele expozitiei

17.03.2011
Ema Stancu; Madalina Dragomir
 Standul Case, printre vedetele expozitiei
Expozitia de echipamente pentru constructii Samoter a reprezentat rampa de lansare pentru un program ambitios de reīnnoire a īntregii game de utilaje a producatorului Case Construction Equipment, program care se va derula pe o perioada de doi ani.
Standul companiei s-a prezentat ca o adevarata vedeta pentru vizitatorii expozitiei gazduind modelele noi si īmbunatatite de excavatoare pe senile, īncarcatoare frontale, mini-īncarcatoare, buldoexcavatoare la care se adauga atentia deosebita acordata motoarelor Tier 4 Interim, bazate pe o tehnologie dezvoltata de partenerul sau FPT Industrial.

Standul de 1.000 mp a oferit, spre deliciul vizitatorilor, divertisment si numeroase inovatii. Īn plus, Case a colaborat cu Iveco Astra pentru a oferi demonstratii live cu īncarcatorul frontal 921F īntr-o cariera de marmura īn apropierea expozitiei, oferind clientilor oportunitatea de a vedea utilajul īn actiune, īntr-un mediu de lucru real, caracterizat de conditii extreme.
Īn centrul inovatiilor aduse utilajelor de la standul Case au stat noile motoare care raspund cerintelor legislatiei privind emisiile Tier 4 Interim. Prin utilizarea sistemelor de Reductie Catalitica Selectiva (SCR) si Recirculare a Gazelor Evacuate (EGR), Case Equipment a reusit o reducere considerabila a pulberilor īn suspensie si a oxizilor de nitrogen (NOx), īn conformitate cu noile reglementari, extrem de drastice, Tier 4 Interim.
Case a dezvoltat motoare ce se bazeaza pe ambele tehnologii, SCR si EGR,  pentru a se asigura ca beneficiile īn materie de productivitate pe care le asteapta orice client de la un utilaj Case ramān nealterate. Pentru multe dintre modele puterea dezvoltata de motor chiar a crescut īn timp ce consumul de combustibil a fost redus, iar emisiile de gaze nocive se īncadreaza īn cele mai stricte standarde de poluare.

Performante īmbunatatite pentru excavatoarele Case Seria C

Primele doua modele din noua serie C de excavatoare pe senile Case sunt un exemplu clar al noii tehnologii puse īn practica. Modelul CX250C de 24, 7 tone si modelul CX370C de 36,7 tone sunt alimentate de motoare conforme cu standardul Tier 4 Interim dotate cu sisteme de injectie multipla de combustibil, turbina cu geometrie variabila dar si un sistem de recirculare dubla a gazelor evacuate (CEGR) de ultima generatie.

Oferind acelasi nivel de putere ca si modelele precedente, noile excavatoare Case ofera clientilor o reducere cu 10% a consumului de combustibil. Modelele din Seria C sunt echipate cu multiple sisteme de economisire a energiei: unul dintre acestea asigura reducerea automata a turatiilor motorului la coborārea bratului, dar si īn cazul rotirii structurii superioare, acesta fiind trecut automat īn modul de lucru idle atunci cānd joystick-urile de comanda a bratului cu sarcina nu sunt folosite. De asemenea, motorul poate fi oprit automat dupa un timp presetat, atunci cānd nici un organ de lucru nu este activat, iar presiunea hidraulica poate fi aleasa de catre operator īn timpul operatiunilor de sapare.
Utilajele sunt dotate cu o cabina ecologica īmbunatatita cu display-uri multicolore ce afiseaza concomitent informatii multiple, permite un acces facil si aduce o reducere a nivelului de zgomot din interior fata de variantele anterioare cu 2dB (A). Sistemul climatronic asigura confortul operatorului pe parcursul īntregii zile de lucru.
De asemenea, toate modelele din Seria C sunt dotate cu un nou ciocan hidraulic, un sistem auxiliar hidraulic de īnalta presiune si un design revizuit al accesoriilor pentru o operare mai rapida si o interschimbabilitate usoara, aducānd īn plus performante de ridicare īmbunatatite.

Īncarcatoarele pe pneuri Seria F: mai rapide si mai economice

Modelul 821F a ocupat o pozitie centrala la standul Case de la Samoter afisānd un motor compatibil Tier 4 Interim de 6,7 litri. Cu un sistem de control al puterii cu patru moduri de lucru, operatorul īsi poate alege nivelul adecvat de putere adaptat sarcinii de lucru reducānd astfel consumul de combustibil cu pāna la 10% si īn acelasi timp īnregistrānd o  productivitate sporita. Un sistem optional de transmisie automata cu cinci viteze contribuie la aceasta reducere impresionanta a consumului de combustibil cu īnca 10%.

Utilajele din seria F sunt mai puternice, au un sistem hidraulic mai rapid si astfel ofera performante superioare. Clientii pot alege īntre un sistem cu o singura maneta servo si unul optional cu doua manete hidraulice pentru operatiuni de productie īnalta. Noua transmisie automata cu cinci viteze asigura o accelerare mai rapida si viteze mai mari de deplasare comparativ cu Seria E.
Operatorii pot opta pentru sistemul premiat Case Joystick Steering. Īn plus atāt modelul 821F cāt si 921F pot fi echipate standard cu brate de īncarcare cu design Z-Bar sau brate XR cu  raza suplimentara de actiune.
Clientii au putut vedea un īncarcator 921 F īn actiune īn conditii reale de santier lucrānd la cariera Cava Lonardi īmpreuna cu un Iveco Astra. Īncarcatorul 921F pus la lucru a avut un motor de 242 CP si opereaza cu o cupa de 3,6 mc.

Regele Constructiilor s-a īntors!

Lansata oficial īn Europa la īnceputul lunii decembrie a anului trecut, noua Serie T de buldoexcavatoare (TLB) foloseste cu 10% mai putin combustibil decāt modelele precedente si ofera una dintre cele mai puternice game de motoare de pe piata. Aceste modele au o aderenta mai buna datorita pneurilor mai late de 20" si au o capacitate de īncarcare mai mare cu 20%. Pentru transportul pe drum, īnaltimea este redusa cu 30 cm datorita noului design al bratului buldoexcavatorului care permite de asemenea schimbari rapide ale accesoriilor din cabina datorita sistemului integrat hidraulic de cuplare rapida. Modelul 695ST cu roti de dimensiuni egale a fost reprezentantul seriei la standul de la Samoter.

Mai mult spatiu si ritm mai alert cu mini-īncarcatoarele Case

Case īsi extinde gama compacta prin lansarea noii Serii S de mini-īncarcatoare. Aceste utilaje ofera o serie completa de brate radiale pentru operatiuni grele de sapare si brate cu ridicare verticala pentru operatiuni de manipulare a materialelor.
Toate modelele de mini-īncarcatoare sunt dotate cu o cabina noua, care este cu 25% mai spatioasa comparativ cu modelele anterioare. Combinatia dintre o suprafata mai mare acoperita de geamuri si un design revizuit al bratului ofera un confort īmbunatatit pentru operatori si o vizibilitate mai buna īn orice directie. Clientii pot alege īntre varianta mecanica sau cea cu sistem de comenzi electro-hidraulice, ce asigura un sisteme de control proportional auxiliar situat pe maneta principala pentru a raspunde prompt tuturor nevoilor acestora.
La standul de la Samoter au fot prezentate doua noi modele de mini-īncarcatoare, Case  SR150 si SR175. Modelul SR150 cāntareste 2,4 tone si este alimentat de un motor de 52 CP. Cu o forta de rupere de 18,5 kN, cupa ofera o capacitate de operare de 680 kg. Modelul mai mare, SR175 ajunge pāna la 2,8 tone si este dotat cu un motor de 60 CP. Datorita fortei de rupere de 31,8 kN, capacitatea operationala a cupei este cotata la 790 kg. 
La standul Case, vizitatorii si clientii au putut gasi pe lānga multitudinea de utilaje noi si sfaturi specializate referitoare la piese de schimb, service si finantare precum si detalii complete privind specificatiile utilajelor.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI