Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
IronPlanet™

Un altfel de sistem de licitatii

17.03.2011
Cornelia Rotaru
 Un altfel de sistem de licitatii
IronPlanet este liderul mondial al licitatiilor online de utilaje de constructii si echipamente agricole uzate. Vânzatorii companiei obtin vânzari mult mai profitabile prin costuri reduse de tranzactionare, dar si preturi mai bune datorita audientei globale a cumparatorilor.
IronPlanet ofera în acelasi timp si un acces mult mai rapid pe piata pentru comercializare, prin numarul des de licitatii, oferind astfel vânzatorilor posibilitatea de a încasa banii în doar câteva saptamâni. Pentru cumparatori IronPlanet elimina nevoia de a se deplasa catre locatiile de desfasurare a licitatiilor, permitându-le astfel sa liciteze din propria localitate. Utilizând rapoarte de inspectii foarte detaliate si garantate, compania ofera astfel clientilor sai încrederea necesara pentru efectuarea licitatiilor. Sistemul de asigurare IronClad Assurance™ reprezinta angajamentul luat de catre companie, de a oferi clientilor o imagine reala a starii fiecarui echipament scos la licitatie în parte.

Închirierile: Un disponibil de lichiditati mai mare

În mod normal companiile care se ocupa cu închirierea de utilaje îsi reînnoiesc aproximativ 20% din flota de utilaje, ceea ce înseamna ca, doar de la cele mai importante sase companii de închiriere ajung, în fiecare an, pe piata de licitatii echipamente uzate în valoare de pâna la 800 milioane de dolari. Totusi, chiar daca aceste echipamente genereaza preturi destul de bune la licitatiile traditionale, acest sistem este unul care poate fi considerat o metoda mai putin eficienta de lichidare a acestor utilaje pentru ca, de cele mai multe ori, masinile sunt depozitate, neputând fi închiriate pe perioade lungi de timp înainte de a fi vândute. În tot acest timp, echipamentul neproductiv continua sa se deprecieze, crescând costurile de întretinere si scazându-le pe cele de comercializare. Daca licitatiile traditionale au loc odata la câteva luni, licitatiile online ale IronPlanet sunt tinute cel putin odata la doua saptamâni, cu strigarea finala a fiecarui participant în fiecare zi. Astfel managerii flotelor de utilaje pot încasa banii în decurs de doar câteva saptamâni, reducând drastic impactul negativ asupra balantei financiare la sfârsitul unui an. Prin accentuarea cresterii disponibilitatii banilor, licitatiile online ajuta companiile de închirieri sa transforme vechile echipamente în bani mult mai repede decât cele traditionale.
Echipamente de constructii

Cresterea profitului prin reducere costurilor de vânzare

Un echipament de constructii oarecare vândut la o licitatie traditionala calatoreste aproximativ 400 km pentru a ajunge la destinatie, înainte de a fi vopsit, reparat si pregatit de vânzare. Reparatiile finale sunt realizate de cele mai multe ori la un pret mai ridicat, iar transportul poate adauga mii de dolari la pretul final de vânzare. Cu licitatiile IronPlanet, fiecare piesa este vânduta direct din lotul proprietarului, eliminându-se costurile de transport pâna la amplasamentul licitatiei traditionale. În plus, vânzatorul decide ce nivel de reparatii are nevoie fiecare echipament si  daca este nevoie de ele. Exceptând costurile cauzate de evenimente neprevazute, licitatiile online reduc comisioanele si taxele ce trebuiesc suportate de vânzator.
În plus, IronPlanet înregistreaza o audienta globala de pâna la 12.000 de potentiali licitatori, creând astfel un mediu mult mai competitiv si generând venituri mai ridicate. Odata cu cresterea ratei de schimbare a flotelor de echipamente în acest sector al constructiilor, dar si previziuni incerte în ceea ce priveste viitorul, licitatiile online ajuta managerii în ajustarea parcurilor de utilaje pentru a raspunde mai bine provocarilor comerciale.

Iron Planet în cifre

* 1.600 de vânzatori unici
* 7.600 de cumparatori unici din cei 14.500 de licitatori unici din 92 de tari
* 2 miliarde de dolari - valoarea echipamentelor licitate în cei 11 ani de prezenta pe piata
* Peste 600.000 de utilizatori înscrisi
* Peste 15.000 de potentiali licitatori pentru fiecare zi de licitatie
* 34% licitatori internationali în 2010
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI