Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Samoter 2011

AMMANN - inovatia la ea acasa

17.03.2011
Dan Pavel
AMMANN - inovatia la ea acasa
Cunoscuta ca unul dintre cei mai importanti producatori mondiali de utilaje pentru prepararea, turnarea si finisarea asfaltului, compania elvetiana AMMANN se remarca în primul rând prin capacitatea inovatoare si prin tehnologiile de ultima ora înglobate în masini.
SAMOTER a fost un moment bun pentru a anunta, si prezenta o parte dintre noile utilaje intrate de curând în portofoliul firmei, standul AMMANN fiind unul dintre cele mai mari din cadrul expozitiei, acoperind atât o parte dintr-o hala interioara, cât si o suprafata semnificativa de expunere exterioara.
Statia mobila de producere a asfaltului BLACK MOVIE II a reprezentat o lansare cu adevarat spectaculoasa, colosul înalt cât un bloc de patru etaje fiind cel mai mare din lume de acest gen. Cu o productivitate de 320 tone/ora, statia este transportata pe sase trailere, putând fi montata si gata de lucru în maxim cinci zile.
Finisoarele de asfalt au reprezentat un alt punct forte al standului grupului AMMANN. Intrate în portofoliul firmei în anul 2010, acestea se remarca la rândul lor prin mai multe inovatii tehnologice.

Domnul Dan Barbulescu, directorul societatii Mem Impex din Bucuresti, unic importator în România al produselor de compactare AMMANN, prezent în cadrul expozitiei, a dorit sa prezinte personal câteva dintre aceste mici bijuterii tehnologice. Modelul APW 150 G, cel mai mic repartizor-finisor de asfalt de pe piata, cu o latime de lucru cuprinsa între 800 si 1.300 mm (extins se poate ajunge la 1.650 mm), unic prin gama sa de aplicatii, este proiectat pentru a fi utilizat pentru reparatii de drumuri mici si pentru  pavarea  zonelor în care s-au facut sapaturi pentru instalarea unor cabluri. Designul compact îi permite sa lucreze în spatii extrem de înguste, cu perturbari minime pentru trafic. Cu o greutate totala de 790 kg, poate fi transportat pâna în centrul oricarui oras cu costuri minime. Cel mai mic finisor din lume este în acelasi timp extrem de usor de operat de catre un singur om, componentele sale fiind astfel proiectate încât sa asigure o durata de functionare cât mai lunga.
De altfel întreaga gama de repartizoare-finisoare de dimensiuni medii si mici prezentata la Samoter a intrat în oferta producatorului AMMANN de numai câteva luni. Astfel, modelele cu indicativul AFW 350 si 500 sunt utilaje cu tren de rulare pe roti, asigurând latimi de lucru maxime de 4.500, respectiv 6.500 mm.
Acestea sunt produse si în varianta cu senile de cauciuc. Astfel, noua gama de finisoare de asfalt pe pneuri sau senile sunt ideale pentru lucrarile de asfaltare medii si mari, combinând o foarte buna manevrabilitate cu performante înalte. Datorita excelentei distributii a greutatii si tractiunii, asfaltul poate fi asternut foarte usor pe latimi de pâna la 6,5 m.

AMMANN este cunoscut si pentru gama sa completa de cilindri compactori pentru terasamente si asfalt. Gama compacta de cilindri compactori cu un singur tambur pentru pamânt, cu indicativul ASC, a fost lansata în anul 2010, prin modelul ASC 170, de 17,5 t. La Verona a fost prezentata în premiera mondiala o parte din noua gama, care va cuprinde modelele ASC 110 - 170, cu masa maxima de lucru cuprinsa între 11 si 18,1 tone. Acestea se caracterizeaza printr-o crestere de peste 5% a sarcinii liniare la nivelul contactului între tambur si sol, în conditiile în care greutatea proprie a ramas aceeasi. În acest fel, fiecare dintre modelele noii game ASC asigura un grad de compactare a solului similara cu cea a unui utilaj conventional, dar dintr-o clasa de greutate superioara. Un alt avantaj este dat de cresterea gradului de manevrabilitate si stabilitatea acestei game datorita dimensiunilor compacte, concomitent cu posibilitatea de a fi transportate de la un punct de lucru la altul mult mai usor. Astfel, aceasta gama este considerata de catre producatorul AMMANN un lider de piata pe segmentul sau, din punct de vedere al gradului de compactare finala si al costurilor operationale.

De asemenea, sistemul hidraulic de transmitere a miscarii este complet înnoit, oferind posibilitatea scaderii înaltimii centrului de greutate, astfel utilajul având un comportament extrem de stabil în timpul deplasarii. Operatorul are posibilitatea de a supraveghea fara probleme întreaga suprafata de lucru, având de asemenea un acces extrem de usor, direct de la nivelul solului, pentru activitatile de mentenanta si service.
Cilindrii compactori pentru asfalt au fost prezenti în standul AMMANN prin doua modele: AV 70-2 si AV 70X. Facând parte din clasa usoara de greutate, acestea sunt caracterizate ca fiind extrem de productive si flexibile din punctul de vedere al aplicatiilor. Datorita dimensiunilor acestea sunt foarte usor de manevrat, eventualele erori de pilotaj fiind acum reduse mult si datorita noului sistem de comanda pentru operator "finger-tip".

Modelele gamei X pot fi livrate pentru o arie de greutati de lucru cuprinse între 7 si 13 tone. Designul compact si posibilitatea de a selecta orice unghi de întoarcere, cei doi cilindri oferind posibilitatea de a vira în directii diferite (mers de crab), reprezinta un avantaj foarte mare atunci când se lucreaza în spatii foarte înguste. Motorul pozitionat în partea din spate ofera un acces foarte bun mecanicilor de întretinere, masina având cea mai buna izolare fonica, termica si contra vibratiilor dintre toate produsele similare din clasa ei de pe piata. Gama AV ofera mase de lucru cuprinse între 7.010 si 8.170 kg, latimea de compactare de 1.450 si pâna la 2.630 mm, motoarele fiind Cummins Diesel.
Utilajele de mica dimensiune, precum placile vibratoare reversibile si maiurile, produse traditionale ale firmei, au fost prezente în numar mare în standul producatorului elvetian. Aici a fost prezentata în premiera mondiala noua gama AVH de placi vibratoare, cu mase de lucru cuprinse între 380 si 780 kg si latimi de compactare de la 450 la 950 mm.
AMMANN a fost primul producator care a introdus  sistemul de conducere hidraulic pe piata compactoarelor, în prezent gama sa incluzând sapte modele cu o noua tehnologie de vibrare. Astfel, acestea se caracterizeaza ca având cei mai buni parametri de compactare de pe piata si cele mai bune caracteristici de tractiune si deplasare pe teren înclinat.
Toate placile vibratoare hidraulice 100% cu sistem de pornire electric din noua generatie sunt echipate standard cu un buton de oprire în caz de urgenta. Probabil sistemul de functionare fara întretinere al gamei AVH de la AMMANN va reprezenta un mare avantaj în fata viitorilor cumparatori.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI