Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Consilierul vostru financiar

Primavara asta numaram bobocii

12.04.2011
Ec. IULIU CIOBANU
Anotimpul în care tocmai am intrat este în general unul plin de transformari, atât cele ale naturii cât si cele umane. Daca natura se trezeste la viata treptat, bucurându-ne cu peisaje pline de verdeata, oamenii se misca mult mai repede. Acest lucru este dat în principal de caracterul uman, dar particularitatea acestui început de an o reprezinta eforturile tuturor de a fructifica roadele deciziilor si actiunilor din anul trecut.
În ciuda tuturor declaratiilor mai mult sau mai putin optimiste, situatia grea prin care trece economia mondiala este departe de faza finala. În acelasi timp, cei care înca sunt angrenati în acest sistem urias stiu deja fiecare pe ce pozitie se afla si acum încearca sa fructifice toate avantajele si oportunitatile pe care le au sau pe care le identifica pe parcurs. Nu în ultimul rând, sunt speculate la maxim slabiciunile pe care concurenta sau partenerii le au în vederea maximizarii profitului cu un cost mult mai redus ca în trecut.
Din ce în ce mai mult se vede diferenta între modul în care se iau decizii si se stabilesc legaturi de afaceri în tara noastra si cel în care mediile economice externe se manifesta. Nu cred ca în tara noastra se va schimba foarte usor în bine  mentalul colectiv. 
Într-un mod absolut halucinant vedem reportaje în care românii se bat efectiv pe o punga de zahar sau o bormasina. Nici macar în Japonia, o tara greu încercata în aceste momente, nu vedem asemenea gesturi. Cei de acolo au pierdut tot ce aveau, în schimb educatia si caracterul îi mentine pe o traiectorie comportamentala decenta care le va aduce în scurt timp forta necesara pentru a lua totul de la capat. Tot felul lor de a fi i-a ajutat sa treaca peste loviturile primite si aici ma refer pe lânga dezastrul natural si la numeroasele încercari de atac asupra mediului economic japonez.

Am subliniat în mai multe articole motivele care au dus si care mentin aceasta tara în situatia în care se afla. Semnale pentru îmbunatatirea situatiei au aparut si continua sa apara, dar raritatea acestora este lucrul cel mai îngrijorator. Nu se renunta usor la instinctul de turma si nici la orgoliile si comportamentele pline de grandomanie. Relativitatea notiunii de putere nu este înteleasa absolut deloc nici macar acum când ierarhiile sunt din ce în ce mai clar definite. Perioada urmatoare va retusa si mai bine cercurile de influenta si putere si va delimita într-un mod cât se poate de clar si evident oamenii puternici de cei slabi si influentabili.
În mediul financiar românesc nu au survenit din pacate schimbari majore în ultimul timp. Fonduri sunt în continuare la dispozitia celor care au nevoie numai ca în momentul în care aveti nevoie de orice tip de finantare trebuie sa evaluati extrem de bine pozitia companiei pe care o detineti sau reprezentati. Chiar daca bancile si companiile de leasing au nevoie de clienti, uneori prefera sa refuze anumite cereri. Acest lucru nu înseamna decât ca modul în care dumneavoastra v-ati prezentat compania sau planul de afaceri nu a fost unul edificator. Asta nu înseamna decât ca nu aveti experienta de a dezvolta o astfel de prezentare si trebuie sa apelati la o companie specializata în acest domeniu, dar la una care chiar stie ce are de facut. Nicaieri în lumea civilizata nu exista aceste porniri si  convingeri pe care românii le au, si anume ca le pot face pe toate. Peste tot activitatile si serviciile sunt clar definite, delimitate si temporizate, astfel tot ce trebuie sa faca o companie care are nevoie de finantare este sa consulte o firma de brokeraj. Timpul pe care l-ar consuma în relatia cu diversi finantatori este folosit  pentru propria companie si accesând si finantarea dorita se pun bazele unei dezvoltari coerente si de durata.

BENDIS FINANCIAL 
30D Horei st., 2nd District, Bucharest
Tel: 0745-996-911;
Fax: 031-805-44-04
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI