Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Prezentare de gama

Seria E2 de buldoexcavatoare Caterpillar

12.05.2011
Seria E2 de buldoexcavatoare Caterpillar
Dezvoltate pe parcursul a peste 25 de ani de experienta în industria buldoexcavatoarelor, noile modele din seria E2 sunt proiectate sa depaseasca asteptarile clientilor. Performantele, versatilitatea si confortul mai bune ca oricând confera utilajelor capacitatea necesara de a lucra în medii dificile, pastrându-le în acelasi timp competitivitatea.
Noua gama E2 de buldoexcavatoare Caterpillar  include o serie de îmbunatatiri menite sa asigure performante mai ridicate si siguranta sporita. Aceste îmbunatatiri completeaza elementele care au adus succesul seriei E, astfel ca versatilitatea, productivitatea si fiabilitatea, usurinta operarii, confortul operatorului si usurinta operatiilor de service ramân în continuare atribute cheie. Pentru o mai buna eficienta, bratul de excavare extensibil a fost reproiectat, noua sectiune interioara culisanta conferind mai multa manevrabilitate si stabilitate în cadrul operatiilor de sapare. De asemenea, sectiunea  interioara culisanta pastreaza placile de uzura curate, extinzând intervalele dintre reglari si înlocuiri. Când este necesara reglarea placilor de uzura, suruburile de reglare sunt usor accesibile, reducând timpul de reglare la câteva minute, fara a fi necesara dezasamblarea balansierului. 

Sectiunea îngusta a bratului de excavare asigura o vizibilitate excelenta asupra uneltei de lucru iar mecanismul Catź de amortizare la rotirea bratului permite cicluri de sapare foarte rapide, reducând oscilatia bratului la revenirea în pozitia de sapare. Proiectat pentru performanta, sistemul de încarcare dispune de forte mari de rupere care permit operatorului sa umple cu usurinta cupa în cele mai dificile conditii de sol, asigurând în acelasi timp, pentru cupele MP, ridicarea în siguranta a sarcinilor paletizate. Cilindrii hidraulici au fost reproiectati, pentru o durabilitate crescuta. Capota îngusta si înclinata asigura vizibilitate excelenta iar bratele divergente ale sistemului de încarcare permit vizualizarea clara a marginilor cupei. 

Buldoexcavatoarele din seria E2 sunt dotate cu un sistem standard de revenire la pozitia de încarcare. Acest sistem reduce durata ciclurilor, prin readucerea automata a cupei în pozitia de încarcare la coborârea bratelor. Pâna când bratele încarcatorului coboara la nivelul solului, cupa este în pozitia corecta, pregatita pentru sarcina urmatoare.
Seria E2 dispune de un sistem hidraulic cu centru închis si detectare a sarcinii care adapteaza precis puterea si debitul la necesitatile uneltelor de lucru. 

Transmisia Power-Shift asigura o viteza de 40 km/h. Aceasta utilizeaza un convertizor de cuplu si o cutie automata care asigura schimbarea în sarcina a treptelor de viteza si a sensului de mers.
Puntea spate Cat pentru exploatare în conditii dificile este un concept capsulat, cu sistem de frânare umed multidisc din Kevlar. Acest sistem este imersat în ulei si este autoreglabil, permitând exploatarea în cele mai ostile medii. Sistemul are pedale duble de frâna pentru frânare independenta destinata unei bune manevrabilitati în spatii restrânse.
Dotarea standard include de asemenea un dispozitiv de blocare manuala a diferentialului puntii spate pentru asigurarea unei tractiuni maxime în conditii de teren dificil.

Cabina seriei E2 a fost proiectata sa asigure maximum de confort si usurinta în exploatare, iar stilul modern satisface cerintele operatorului exigent din prezent. Designul modern încorporeaza geamuri curbate care asigura un spatiu interior mai mare si o vizibilitate mai buna. Confortul în cabina este sporit gratie scaunului cu suspensie pneumatica, de prima clasa, ce atenueaza oboseala. 
Facilitatile ergonomice excelente asigura accesul usor al operatorului la toate comenzile, iar geamurile fumurii reprezinta o echipare standard pentru toate cabinele. Levierele cu presiune compensata, bine plasate, asigura un efort redus si o capacitate buna de control pentru productivitate maxima.

Alte dotari precum telecomenzile pentru stabilizatoare, fantele de ventilatie mari, reglabile, amplasate prin toata cabina si indicatoarele de bord usor vizibile, asigura operatorului un mediu de lucru conceput sa atenueze oboseala si sa sporeasca productivitatea. O gama vasta de unelte de lucru Caterpillar este disponibila, conferind buldoexcavatoarelor din seria E2 adaptabilitate pe orice tip de santier: cupe de diferite tipodimensiuni, ciocane hidraulice, sfredele, placi vibrocompactoare, furci, etc.

Modele  422E  428E  432E  442E 
Putere motor (bruta)  56,6 kW/77 CP  68,5kW/93 CP  68,5kW/93CP  74,5kW/101CP 
Tip comanda mecanica  mecanica  pilot  pilot 
Mod directie  pe doua roti  pe doua roti  pe doua roti  pe doua roti 
Adâncime maxima de sapare SAE (balansier standard)  4,2 m  4,2 m  4,4 m  4,6 m 
Capacitate cupa de încarcare   1,0 mc 1,0 mc  1,0 mc  1,0 mc 
Forta de rupere a încarcatorului  33 kN  55 kN  55 kN  55 kN 
Forta de rupere a balansierului  35 kN  35 kN  41 kN  46 kN 
Forta de rupere a cupei  63 kN  63 kN  63 kN  63 kN 
Debitul uleiului hidraulic  125 l/min  125 l/min  156 l/min  156 l/min 

    

Modele   434E  Mechanical 434E  Pilot 444E 
Putere motor (bruta)  68,5kW/93CP  74,5kW/101CP  74,5kW/101CP 
Tip comanda  mecanica   pilot  pilot 
Mod directie  pe patru roti  pe patru roti  pe patru roti 
Adâncime maxima de sapare SAE (balansier standard)  4,3 m  4,3 m  4,6 m 
Capacitate cupa de încarcare  1,15 mc  1,15 mc  1,3 mc 
Forta de rupere a încarcatorului  56 kN  56 kN  55 kN 
Forta de rupere a balansierului  35 kN  41 kN  41 kN 
Forta de rupere a cupei   63 kN   63 kN   63 kN 
Debitul uleiului hidraulic  125 l/min  156 l/min  156 l/min 

  
   
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI