Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Asociatia Româna de Închirieri

Siguranta pe santier trebuie impusa

12.05.2011
Dan Pavel
Siguranta pe santier trebuie impusa
O noua întrunire a membrilor ARI (Asociatia Româna de Închirieri) a avut loc la Mioveni, aproape de locatia celui mai mare producator de nacele si platforme aeriene din România. Ca de obicei, membrii asociatiei au discutat despre propriile probleme economice, piata locala de închirieri fiind înca la un nivel redus, dar si despre probleme care desi generale, au un puternic caracter social.
Profitând de prezenta în sala a reprezentantilor CNCIR (Compania Nationala pentru Controlul Cazanelor, Instalatiilor de Ridicat si Recipientelor sub Presiune), s-au discutat probleme stringente privind legislatia si formele de aplicare ale ei în domeniul platformelor aeriene si nacelelor. Una dintre problemele ridicate de catre membrii ARI a fost aceea a utilajelor extrem de vechi, aduse în tara si puse la lucru pe santiere fara nici o verificare în prealabil, utilaje extrem de periculoase pentru operator dar si pentru ceilalti lucratori din apropiere deoarece presupun lucrul la înaltimi care în mod curent depasesc 10 metri.

Subiectul cel mai incitant a fost acela al necesitatii reducerii accidentelor pe santiere, multe dintre aceste evenimente regretabile având loc datorita lipsurilor din legislatia actuala. Astfel, un exemplu clar este cel al schelelor, acestea neintrând sub incidenta legislatiei de protectie a muncii la înaltime nu fac obiectul de verificare al inspectorilor CNCIR. Desi acestea presupun lucrul la înaltimi mult mai mari decât cele ale platformelor si nacelelor aeriene si de multe ori nu prezinta nici minimul necesar de dotari care sa asigure muncitorii, precum mâna curenta, totusi utilizarea lor se poate face fara nici o verificare prealabila de catre organele de control. Aceasta abordare duce la accidente destul de dese pe santierele de constructii, în conditiile în care nacelele sunt verificate la sânge la fiecare punere în functiune.

Ca închirierile au un viitor si în România nu exista nici o îndoiala, chiar la aceasta întâlnire participând trei societati comerciale care au depus cereri de aderare la ARI. Vocatia europeana a asociatiei a fost înca odata subliniata cu aceasta ocazie, fiind facuta propunerea ca asociatia din România sa adere la asociatiile europene de profil, precum ERA (European Rental Association).
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI