Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Expozitii internationale

SMOPYC 2011, bilant pozitiv

19.05.2011
Mariana Patru; Madalina Dragomir
SMOPYC 2011, bilant pozitiv
Cea de-a cincisprezecea editie a expozitiei internationale de utilaje pentru lucrari publice, constructii si minerit, SMOPYC si-a închis portile pe 9 aprilie 2011, rezultatele obtinute fiind mai mult decât încurajatoare.
Cei 1.253 de expozanti din 34 de tari si cei 89.000 de vizitatori din peste 50 de tari de pe toate continentele, cu cresteri semnificative ale numarului de vizitatori internationali, comparativ cu editiile precedente, confirma pozitia SMOPYC ca eveniment de referinta în domeniul constructiilor.
Cifrele din 2011 reflecta o revenire a pietei constructiilor, lucru evident mai ales daca se ia în calcul numarul de vizitatori. 
Dar poate cel mai mare succes înregistrat de SMOPYC la editia din 2011 este crestere a numarului de vizitatori straini, care a ajuns la 10.079, cu 9,8% mai mult decât în  2008. 
AUSA - dubla lansare la SMOPYC 2011
Producatorul spaniol de vehicule industriale compacte, destinate municipalitatilor, industriei, constructiilor, agriculturii si lucrarilor publice, AUSA a marcat participarea la aceasta editie a SMOPYC lansând nu unul ci doua modele din gama Taurulift, T 144 H si T 307 H.

Cu sediul central si fabrica de productie în Manresa (Barcelona), compania este prezenta si în Madrid, Franta, Marea Britanie, Germania si China. Produsele AUSA sunt disponibile pe pietele din 80 de tari prin reteaua internationala de dealeri, mai  mult de 85% din productia de utilaje fiind directionata catre pietele externe. 
Cu ocazia conferintei de presa si a lansarii noilor modele în cadrul SMOPYC, domnul Manuel Perramón, presedinte al AUSA ne-a acordat un interviu în care a discutat despre noile game de produse si strategiile de dezvoltare si de abordare a noilor piete, printre care se afla si piata din România.

Masini si Utilaje: Ausa este prezenta pe piete din peste 80 de tari ale lumii, mai mult de 85% din utilajele produse adresându-se exportului. Care este structura de organizare pe plan intern, dar si pe plan extern. Care este solutia aleasa pentru extinderea pe noi piete?
Manuel Perramón: Structura propusa de noi pe plan intern este ca toti managerii zonali activi pe teritoriul Spaniei sa fie reprezentanti comerciali, ceea ce înseamna ca au propriile companii si lucreaza doar cu Ausa. Este cea mai buna modalitate pentru noi de a ne extinde pe pietele pe care le consideram atractive. 
Unul din principiile  pe care îl aplicam cu succes în strategia noastra este "gândeste global, actioneaza local", astfel ca întotdeauna tinem seama de caracteristicile si specificul fiecarei piete în parte, ceea ce înseamna ca în functie de context, Ausa va încerca sa gaseasca în unele cazuri importatori, iar în altele va încerca sa creeze o retea de dealeri. România va fi una din tarile în care vom încerca crearea unei retele de dealeri. 

M&U: La SMOPYC ati lansat doua noi modele din gama Taurulift. Ce alte noi produse sau servicii veti aduce pe piata din  Europa anul acesta? 
M.P: Serviciile post-vânzare ar trebui sa mearga în paralel cu dezvoltarea retelei de dealeri si a gamei de produse. În ultimii ani ne-am concentrat mai mult pe utilajele din gama urbana deoarece industria constructiilor a traversat un moment dificil. 
Acum intensificam actiunile în sensul cresterii gradului de profesionalism al tehnicienilor deoarece în acest sector nu mai este la fel de important cât de mult costa utilajul ci devine mai important ca utilajele sa fie fiabile si sa aiba parte de un service adecvat. Asadar lucram din ce în ce mai apropiat de dealeri si le oferim programe de instruire pentru a le creste gradul de profesionalism. Reteaua de dealeri care este obisnuita sa lucreze cu acest tip de produs solicita astfel de programe de instruire.

M&U: Care este cererea în Româna pentru gama de utilaje urbane?
M.P: În prezent exista o cerere pentru aceste utilaje, dar as spune ca este înca la un nivel destul de scazut. Dar este un lucru normal deoarece volumele de vânzari generate de sectorul urban sunt mai reduse decât cele generate de sectorul industrial. În Europa pot fi vândute în jur de 2.000 - 2.100 de maturatoare pe an ,ceea ce este destul de putin comparativ cu numarul de mini-excavatoare sau buldoexcavatoare. Cifrele sunt diferite ceea ce înseamna ca si abordarea trebuie sa fie diferita. În România, cifrele la care ajungem sunt înca prea mici si de aceea preferam sa ne axam cu vânzarile mai mult pe zonele pe care le acoperim bine prin intermediul importatorilor.

Lansare mondiala: Liebherr 85 EC-B 5 FR.tronic Flat Top
Vedeta standului producatorului german Liebehrr a fost  noul model de macara flat top  85 EC-B 5 FR.tronic, prezentat în premiera cu ocazia expozitiei de la Zaragoza. Noul model are o capacitate de încarcare de 5.000 kg si poate ridica 1.300 kg la capatul bratului oscilant ajungând la o raza maxima de lucru de 50 m. Toate greutatile sunt ridicate în modul de lucru "turatie dubla".
Principalul avantaj al noului model de macara flat top este reprezentat de faptul ca dimensiunile acesteia sunt foarte compacte. Noul sistem de turn 85 LC are o sectiune încrucisata  de doar 1,2 x 1,2 m, baza în forma de cruce masoara doar 3,0 x 3,0 m la care se adauga sectiunile înguste ale turnului.

Întreaga sectiune oscilanta a noului model 85 EC-B 5 FR.tronic, capabila sa atinga o raza de lucru de 50 m poate fi transportata cu ajutorul a doua semitrailere, o garantie a costurilor reduse de transport si a disponibilitatii pe santiere. Cea mai grea componenta individuala cântareste mai putin de 3 tone si poate fi ridicata cu o macara montata pe camion de 60 tone.
Noul sistem de turn 85 LC  consta în sectiuni de turn de 11,7 m, 5,85 m sau 3,9 m cu o baza a turnului de 12 m lungime. Sectiunea de 3,9 m este extrem de versatila si poate fi folosita atât în interiorul cât si în exteriorul cladirilor. Turnul 85 KC poate atinge înaltimi extreme atunci când este utilizat în afara cladirilor. Convertorul de frecventa de 24 kW la vitezei de ridicare este un echipament standard si permite ridicarea de greutati de pâna la 260 m. Înaltimea maxima sub cârlig de stabilitate fara ancorare este de 46,2 m.

New Holland reinventeaza mini încarcatoarele cu Seria 200
Producatorul New Holland a început anul în forta, SMOPYC fiind locul de lansare al noi serii 200 de miniîncarcatoare multifunctionale. 
La standul New Holland au fost expuse cele mai noi modele si extensii ale gamelor sale de produse, dar si primele excavatoare pe senile si încarcatoare frontale echipate cu motoare conforme standardelor Tier4 interim. 
Noile mini încarcatoare din Seria 200 sunt mai mari, mai puternice si mai rapide decât predecesoarele lor. Sunt echipate cu bratul cu ridicare verticala Super BoomŸ, care a fost recreat pentru a îmbunatati si mai mult vizibilitatea si pentru a creste performantele masinii. Noilor modele din seria 200 le-au fost adaugate o serie de caracteristici pentru a creste eficienta si confortul operatorului. Comenzile electronice si controlul hidraulic se afla acum pe un singur joystick, oferindu-i astfel operatorului controlul atasamentelor de lucru la o singura atingere. Sistemul Connect under Pressure permite schimbarea cu usurinta a accesorilor, în timp ce forta de rupere a cupei, raza maxima si unghiul de descarcare furnizeaza cicluri mai rapide de lucru si o crestere semnificativa a productivitatii.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI