Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 64

Ruukki Metals a devenit liderul pietei de oteluri speciale laminate la cald

16.06.2011
Ruukki Metals a devenit liderul pietei de oteluri speciale laminate la cald
Ruukki Metals, divizia axata pe comercializarea de oteluri speciale din cadrul companiei Ruukki România, a devenit liderul pietei de profil, dupa ce în 2010 vânzarile diviziei au crescut cu 15% comparativ cu anul precedent. În primul trimestru compania si-a consolidat aceasta pozitie, înregistrând un avans de 30% a vânzarilor în raport cu primele trei luni ale anului 2010. Mai mult, Ruukki Metals estimeaza mentinerea ritmului de crestere pe tot parcursul anului. 

Primul trimestru al acestui an pe piata locala a fost caracterizat printr-o majorare a cererii de oteluri speciale în detrimentul celor standard. Piata otelurilor speciale din România este estimata la peste 10.500 tone pe an. Cererea din Europa Centrala si de Est este în crestere, astfel ca Ruukki Metals si-a majorat recent cu 40% stocul de produse din regiune, ajungând la peste 10.000 tone, suficient pentru a livra rapid si pentru comenzile din România, indiferent de dimensiunea lor. 

Ruukki România dispune de un portofoliu extins de oteluri speciale, printre care otelurile din gama RAEX, rezistente la uzura si otelurile din gama OPTIM. Otelurile speciale sunt tot mai prezente în România, în detrimentul segmentului de oteluri standard. Toate otelurile Ruukki sunt produse în Finlanda, o tara cu traditie în producerea otelurilor de calitate. Anul trecut s-au împlinit 50 de la înfiintarea companiei, iar România s-a bucurat de o evolutie a diviziei Ruukki Metals, prin încheierea mai multor contracte si prin identificarea unor oportunitati de extindere a business-ului pe segmentul de oteluri speciale.
Otelurile speciale sunt utilizate în productia de utilaje pentru constructii, utilaje agricole, utilaje miniere, utilaje de transport sau reparatii realizate în cadrul termocentralelor. 
Unul dintre proiectele mari pentru care grupul a livrat oteluri speciale este Opera din Oslo,  proiect care a necesitat crearea unor oteluri speciale personalizate, având în vedere faptul ca 50% din constructie se afla sub apa. Astfel, Ruukki Metals a creat un otel special care rezista 300 de ani sub apa, fara sa corodeze.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI